Архів новин

05 октября 2023

Сьогодні наш головний меседж для світу: зло не має права взяти гору – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Завершуємо цей довгий і насичений день. День саміту Європейської політичної спільноти. Багато зустрічей, важливі переговори.

У нас буде більше ППО – є чіткі домовленості. Це дуже важливо перед зимою. Іспанія, Італія, Франція, Німеччина, Британія – дякую!

Буде більше артилерії в наших воїнів. Буде більше далекобійної зброї. І обов’язково буде більше справедливості.

111-та бригада тероборони повертається на Східний фронт

Сьогодні очільник регіону Артем Лисогор зустрічав гостей з 111-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ - нашої, Луганської. На початку повномасштабної російської навали вони стали прикладом рішучості та згурнованості, у перші дні пішовши боронити країну. Вони в нерівній битві стримували ворога в Рубіжному та Гірській громаді, Привіллі та Білогорівці. Після окупації майже усього регіону воювали на Донеччині. Після ротації допомагали облаштовувати оборонні рубежі на Волині. А зараз повертаються на Східний фронт. "Всі сили зараз спрямовуємо на допомогу ЗСУ.

Перебуваючи у столиці, Олексій Смирнов проінспектував діяльність хабу Гірської громади

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов під час робочої поїздки до Києва перевірив, як місцевий гуманітарний штаб Гірської громади комунікує з переселенцями.

У хабі жителі Луганщини отримують продуктові та гігієнічні набори, звертаються до адміністратора Центру надання адміністративних послуг, лікарів, психолога.

Крім того, там консультує спеціаліст Луганського обласного центру зайнятості, раз на місяць –  спеціалісти ПФУ, щосереди – адвокат БФ «Право на захист».

Із Макіївки евакуйовано ще двох людей

Вже декілька днів поспіль росіяни штурмують наші позиції поблизу цього села, а безпосередньо Макіївка - під постійними обстрілами ворога.

Перебувати там вкрай небезпечно. Місцевим морально дуже важко покидати свої домівки.

Дехто спочатку погоджується виїжджати, потім – відмовляється.

Проте з часом люди розуміють, що єдиний варіант убезпечити себе – евакуація.

Сьогодні поліцейським, які несуть службу вздовж лінії розмежування, вдалося вивезти з Макіївки 44-річну жінку та 63-річного чоловіка.

Наразі людей доставлено до Краматорська.

Жіноча збірна Луганщини з важкої атлетики – переможець чемпіонату України. Встановлено три національні рекорди

У місті Коломия триває чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів та молоді до 23 років.

За результатами другого дня змагань Тетяна Андріященко у ваговій категорії до 81 кг серед молоді виборола три золоті медалі (ривок 76 кг, поштовх 97 кг, сума двоборства 173 кг).

Ганна Калашник у ваговій категорії +87 кг серед юніорів також здобула три золоті медалі (ривок 94 кг, поштовх 120 кг, сума двоборства 214 кг). 

Під час змагань Ганна встановила три рекорди України – в ривку (94 кг), в поштовху (120 кг) та в сумі двоборства (214 кг). 

Професора Луганського національного університету відзначено орденом «За заслуги» І ступеня

Про це йдеться в Указі Президента України № 590/2023.

Тож, за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм орденом «За заслуги» І ступеня нагороджено Юрія Олексійовича Махортова — професора Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

Вітаємо!
 

Освітянам Луганщини вручили обласні відзнаки та державні нагороди: звання Заслуженого вчителя України одержав педагог з Рубіжного, який сьогодні зі зброєю боронить країну

«Аби знищити націю, не треба атомних бомб – достатньо знищити освіту» – ці слова написані на вході до Стелленбоського університету в Південній Африці. Про це добре знає і наш ворог. Окупант від 2014 року нищить українські освітні заклади, нашу культуру, нас.

Через окупацію регіону, руйнування навчальних закладів та домівок працівники освіти Луганщини продовжують роботу в онлайн форматі. Сьогодні, до Всесвітнього дня вчителя, освітяни нашого регіону з усіх куточків країни зібралися в професійному колі в Дніпрі.

Жителям звільнених сіл привезли хліб та металеві печі, з Макіївки евакуювали чотирьох людей

Цього разу жителям Невського, Макіївки, Греківки та Новолобівки правоохоронці Луганщини привезли хліб та буржуйки від Красноріченської територіальної громади.

Поки одні поліцейські розвантажували гуманітарну допомогу, інші - фіксували наслідки воєнних злочинів окупантів, які цього разу обстріляли з артилерії хутор Рябівка та село Макіївка.

Як наслідок - пошкоджено три житлові будинки.

Роздаючи допомогу, співробітники поліції дізнаються про потреби місцевих й вмовляють евакуюватися до більш безпечних регіонів.

Всеукраїнський урок єдності відбудеться 6 жовтня о 12:00

Національний проєкт з медіаграмотності МКІП «Фільтр» та Суспільне організовують Всеукраїнський урок єдності для школярів 5-11 класів, їхніх батьків та вчителів з усієї України.

Урок транслюватиметься на телеканалі Суспільне Культура та на YouTube-каналі Перший 6 жовтня о 12:00, а також 13 жовтня о 9:30 у повторі.

Якщо ви хочете розпочати урок пізніше, ви можете відмотати на початок трансляції за посиланням на Youtube. Крім того, за цим лінком буде збережений запис трансляції. О 15:30 його зможуть побачити глядачі місцевих телеканалів Суспільного.

Видано 438, розфасовано ще 400 продуктових наборів в хабі на Одещині

Саме стільки ВПО з Луганщини в Одесі одержали пакунків з продуктами за тиждень.

400 підготовлено для подальшої видачі.

У хабі приймають повідомлення про пошкоджене та зруйноване росіянами майно – звертатися треба до адміністратора ЦНАПу Лисичанської громади.

Із понеділка по середу з 10:00 до 14:00 там працює юрист.

Із вівторка по п’ятницю – представники Лисичанського та Сєверодонецького центрів зайнятості.

По четвергах – психолог.

Щоп’ятниці надає допомогу сімейний лікар, а також можна скористатися послугами перукаря.
 

#Вірю_в_ЗСУ Уражені російські автоматизований комплекс радіоелектронного придушення «Борисоглєбськ» та радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби «Зоопарк»

На Лимано-Куп’янському напрямку противник інтенсивно використовує свої літаки Су-25 та Су-35, а також гелікоптери Ка-52 та Мі-8.

Там ворог обрав нову ціль для штурму – поблизу Макіївки.

За минулу добу на цій ділянці фронту ліквідовано 122 окупанти та знищено 13 одиниць техніки росіян.

Це, зокрема, два танки Т-72, п’ять бойових броньованих машин та дві автівки.

А ще уражені автоматизований комплекс радіоелектронного придушення «Борисоглєбськ» та радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби «Зоопарк».

Артем Лисогор привітав зі Всесвітнім днем учителів

Сьогодні весь світ вітає вчителів!

Педагоги Луганщини, без перебільшення, є прикладом професіоналізму, честі та відданості справі.

Багато з вас змінили підручники на зброю і тепер захищає своїх учнів та наше майбутнє на полі бою.

Інші – попри окупацію регіону та вимушене переміщення до більш безпечних місць, працюють на максимум в своєму, освітньому тилу.

Доказом ефективності вашої щоденної роботи є десятки золотих та срібних медалей, сотні відзнак та призових місць на олімпіадах, максимальні бали в національних тестуваннях.

Артем Лисогор: з Макіївки евакуювали чотирьох жителів, росіяни ще сім разів намагалися піти в прорив поблизу цього села, там зазнали руйнації три домоволодіння

«З-під обстрілів до Краматорська вчора наші поліцейські допомогли виїхати чотирьом мешканцям Макіївки. Це 84-річна та 59-річна жінки, а також 74-річні чоловік та жінка. Дехто поїде до родичів, іншим з усіх питань допомагає Красноріченська військова адміністрація, – каже очільник регіону Артем Лисогор 5 жовтня зранку. – Вже декілька днів поспіль росіяни шукають слабке місце в нашій обороні якраз поблизу Макіївки. Українські військові відбивають усі атаки ворога. Так, позавчора – одинадцять, вчора – ще сім. Нищать й особовий склад росіян, й їхні танки».