Архів новин

06 октября 2023

Виграти цю зиму, пройти всі складнощі й дати захист нашим людям – це дуже важливо – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Щойно провів засідання Ставки. Тривале. Кілька ключових питань.

Перше – звичайно, фронт. Ситуація на основних напрямках, доповіді командувачів, забезпечення снарядами та ППО.

Друге питання Ставки прямо пов’язане з нашою обороною, зі стійкістю нашої держави.

Енергетика. Підготовка до зими, захист об’єктів нашої генерації та забезпечення електрикою й теплом, відновлення всього того, що пошкоджене російськими ударами та бойовими діями.

За вересень у хабах Сєвєродонецької громади жителі Луганщини одержали понад 5 тисяч продуктових та 3 тисяч побутово-гігієнічних наборів

У хабах в Тернополі та Дніпрі їм видано 5 113 продуктових наборів, 3 015 побутово-гігієнічних наборів, 312 пакунків підгузок та засобів жіночої гігієни.

Крім того, 361 ВПО обрала собі та рідним одяг.

Так, переселенці з Луганщини у хабі в Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К) отримали 4 613 продуктових наборів, 2 990 побутово-гігієнічних наборів, 284 пакунки підгузок та засобів жіночої гігієни.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) нашим ВПО надано 500 продуктових, 25 сімейних гігієнічних наборів, 28 пакунків підгузок.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено ще шість російських танків

За добу на Лиманському та Куп'янському напрямках окупанти втратили 18 одиниць техніки та озброєння.

Це, зокрема, шість танків Т-72, два БПЛА, сім автівок різних типів, три склади з боєприпасами.

Ліквідовано 116 загарбників.

Про це поінформував начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Він зазначив, що ворог продовжує зосереджувати свою увагу на Макіївці, поблизу якої відбулося ще чотири бойових зіткнення.

663 рази противник застосовував артилерію на цій ділянці фронту, вісім - авіацію.

ПРООН надала нам автівку, куди встановлять обладнання для обстеження інфраструктури деокупованих територій, – Артем Лисогор

«Вантажно-пасажирський автомобіль, який ми одержали завдяки ПРООН, найближчим часом буде доукомплектований спеціальним інвентарем, необхідним для обстеження інфраструктури та проведення спостережень за станом навколишнього природного середовища та рівнем його забруднення, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Це дозволить скоротити терміни обстеження пошкоджених об’єктів та актування збитків, завданих росіянами. До речі, проєктом передбачено ще й навчання інженерного персоналу».

Президентський фізкультурно-оздоровчий проєкт впроваджується серед здобувачів освіти

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко провели обласну онлайн-нараду з розвитку фізичного виховання та спорту у 2023-2024 навчальному році.

Олексій Смирнов узяв участь у заході «Право на гідність в місцях тимчасового проживання: сучасні виклики та майбутнє»

«Питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб є пріоритетним у державі, зокрема тих, які перебувають в місцях тимчасового проживання. Наразі сформована «дорожня карта» поліпшення умов проживання людей у МТП, яка передбачає моніторинг місць проживання, затвердження їх переліку по областях, а також створення належних для проживання умов», - повідомив Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов.

5 жовтня у Києві він узяв участь у заході «Право на гідність в місцях тимчасового проживання: сучасні виклики та майбутнє».

81 родину ВПО з Кремінщини на Полтавщині забезпечили побутовими речами

Мешканці Кремінської громади, які тимчасово оселилися у місті Кременчук Полтавської області, отримали допомогу від Міжнародної організації з міграції.

Відтепер ще 81 родина з Кремінної забезпечена постільною білизною, термоковдрами, посудом, сімейними наборами, матрацами та іншими речами.
 

При Луганській облдержадміністрації утворюється робоча група «Прозорість і відкритість» щодо контролю за використанням коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Нараду з цього питання за участі представників силових структур та керівників територій провів очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він наголосив, що після деокупації до області будуть надходити значні кошти з фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Тому вже сьогодні необхідно створити систему контролю їх використання, щоб унеможливити нецільовий розподіл, а тим більш, будь-які корупційні діяння. 

Міцний тил тримається на звичайних людях: четверо освітян Луганщини отримали відзнаки Президента «За оборону України»

36 працівників освіти Луганської області змінили підручники на зброю і зараз захищають своїх учнів та наше майбутнє на полі бою. Більше трьох тисяч освітян викладаються на максимум на своєму, освітньому фронті, аби надавати знання нашим дітям. Багато з них отримали і ще одну «професію» – волонтера.

У хабі в Харкові 10 жовтня можна буде проконсультуватися з питань пенсійного забезпечення

У Нижньодуванському гуманітарному штабі м. Харків у вівторок, 10 жовтня, з 10:00 до 13:00 наших переселенців консультуватиме спеціаліст Пенсійного фонду України.

При собі мати довідку ВПО.

Адреса: вул. Данилевського, 38.
 

Артем Лисогор: "Молодь Луганщини хоче повернутися додому. Це легко доводиться цифрами" (+відео)

Розмови про “український Донбас” слід починати з деконструкції наративів про регіон ще радянських часів і періоду тимчасової окупації. 

“Зараз багато обговорень майбутнього деокупованих територій, проходять конференції, напрацьовують стратегії тощо. І що найголовніше та найважливіше – у регіонів запитують. Ми пропонуємо – і нас чують. Тож пропоную почати зі зміни наративів”, – заявив очільник Луганської ОВА під час дискусійної панелі “Майбутнє українського Донбасу” (відбулася в Києві 28 вересня в рамках спільного проєкту LB.ua та інвестиційної компанії "EFI Group").

Із Невського та Макіївки погодилися на евакуацію четверо чоловіків та жінок, по Невському росіяни завдали чотири авіаудари, ворог продовжує штурми поблизу Макіївки

«Жителі звільнених сіл не витримують постійних ворожих обстрілів і поступово вирішують виїжджати. Вчора ми допомогли ще чотирьом. Це 62-річний чоловік та 44-річна жінка з Макіївки, яких евакуювали луганські поліцейські. А також 57-річний та 55-річна жителі Невського, які скористалися допомогою БО «Елефонд». У разі звернення громадян, які врятувалися з деокупованих територій у безпечні регіони, про допомогу, процес вирішення їхніх питань супроводжує Красноріченська військова адміністрація», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.