Архів новин

15 октября 2023

Кожен повинен виконати свою частину захисної роботи, щоб російський терор цієї зими не зупинив Україну, – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Кілька важливих речей за цей день.

Увесь день енергетики, рятувальники працюють дуже активно на Херсонщині, а також у Донецькій області – ліквідовують наслідки ударів по енергообʼєктах. Зокрема, у Херсоні сьогодні були відключення через російські бомби. Наші ремонтні бригади роблять усе можливе – станом на зараз у Херсоні відновлене постачання електрики й майже в усьому місті водопостачання, крім десяти будинків у Таврійському мікрорайоні. Щодо цих будинків – ремонтні роботи мають завершитися завтра.

У хабах Сєвєродонецької громади переселенці з Луганщини протягом тижня отримали понад 1 100 продуктових наборів

У Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К) їм видано 1 032 продуктових набори, 387 пакунків підгузок і засобів жіночої гігієни, 28 побутово-гігієнічних наборів. Одяг для себе та рідних вибрали 45 відвідувачів.

У хабі в Тернополі (вул. Грушевського, 5) переселенцям з Луганщини упродовж цього тижня надано 141 продуктовий набір та два пакунки підгузок.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Інформація про діяльність:

- хаб у місті Дніпро: https://t.me/s/severhabdnipro;

Як отримати інформацію про людину у полоні з реєстру Національного інформаційного бюро?

Дізнатися інформацію про військовополоненого чи цивільного заручника можна, подавши відповідну заявку до Національного інформаційного бюро при Мінреінтеграції. Для цього необхідно надати свої персональні дані та повідомити ПІБ людини, інформація про яку з’ясовується.

У Харкові літні луганчани отримали продукти від Товариства Червоного Хреста

Від Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України 215 особам категорії 70+ протягом тижня у хабі Попаснянської громади видано продуктові набори.

Ще 581 людині – набори державної допомоги.

ВПО приймали психолог, юрист ІRC, представники ЦНАПу та Головного управління Пенсійного фонду України, невропатолог.

У Черкасах нашим ВПО надано 517 продуктових наборів.

Через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 1 778 посилок.

Український ветеранський фонд запрошує взяти участь в опитуванні ветеранів

У вересні, за ініціативи Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України, Соціологічна група "Рейтинг" провела ІV Загальнонаціональне опитування. У рамках цього дослідження визначалось актуальне ставлення суспільства до ветеранів російсько-української війни, уявлення про образ ветерана, потреби та можливі проблеми, з якими стикаються ветерани у цивільному житті.

Задля виявлення конкретних потреб, проблем та ставлення суспільства до ветеранів російсько-української війни Український ветеранський фонд запровадив опитування для ветеранів.

Послуги, на які надається житлова субсидія

Відповідно до пункту 1 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, житлова субсидія надається на такі послуги:
- управління багатоквартирним будинком;
- постачання та розподілу природного газу;
- постачання та розподілу електричної енергії;
постачання теплової енергії;
- постачання гарячої води;
- централізоване водопостачання;
- централізоване водовідведення;
- поводження з побутовими відходами;

Понад 400 наборів гігієни видано у хабі в Житомирі в жовтні

Протягом двох тижнів в Білокуракинському хабі в Житомирі наші ВПО одержали 280 наборів з продуктами.

Від Міжнародної організації з міграції видано 416 гігієнічних наборів.

Також там є можливість отримати консультації психолога, юриста, лікаря.

Приймає адміністратор ЦНАПу Білокуракинської селищної військової адміністрації.

Щосереди можна скористатися послугами перукаря.

Адреса: м. Житомир, вул. Чуднівська, буд. 105.

Додаткова інформація за телефоном: 066 862 17 31.
 

16 та 17 жовтня ВПО з Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону

У понеділок, 16 жовтня, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (068) 300-40-86.

У вівторок, 17 жовтня, із 10:00 до 11:00 свої запитання переселенці зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову. Телефон: (068) 300-40-86.
 

Із Невського евакуювали ще двох місцевих, окупанти шукають паливо для підвозу питної води жителям Гірської та Попаснянської громад, вони визнали складнощі з початком опалювального сезону в Лисичанську

«Із загостренням ситуації поблизу Макіївки люди стали активніше погоджуватися на евакуацію. Вчора вирішили врятувати власні життя ще двоє жителів Невського, по якому росіяни за добу нанесли і авіаційних ударів, і артилерійських. Чоловік і жінка вже перебувають у безпечному регіоні в родичів. Після одного з останніх обстрілів в Невському зазнав руйнувань ще один будинок», – зазначив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Також ударів з неба завдано по Білогорівці і Серебрянському лісництву. З артилерії – по Білогорівці.