Архів новин

18 октября 2023

Міністр оборони представив програму дій; уже є перші кроки для розв’язання питань, які порушували військові – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

У Запоріжжі весь день тривають рятувальні роботи на місці влучання російської ракети. Частина звичайного житлового будинку зруйнована – поверхи з третього по п’ятий в одному з під’їздів. Станом на цей час відомо про загибель пʼяти людей. Мої співчуття рідним і близьким. Іще пʼять людей травмовані, їм надається необхідна допомога. Я вдячний усім, хто працює на місці та підтримує людей: ДСНС, медичні працівники, наша поліція, комунальні служби.

Артем Лисогор: Спільно з громадами області передали підрозділам Сил оборони комплекси протидії БПЛА "Простір"

«Ми маємо спільну мету – перемогти ворога. А тому всі сили сьогодні спрямовуємо на допомогу військовим. Зараз противник активізувався на нашому напрямку, тривають постійні обстріли. Тому там – час дуже важливий і на рахунку кожна година. Аби протистояти окупантам – вкрай необхідні протидронові засоби. Впевнений, ця техніка врятує не одне життя і допоможе знищити чимало загарбників», - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор. Антидронова система включає станцію виявлення літальних апаратів, пристрій протидії БПЛА та цифрову радіостанцію.

До Кремінського хабу в Дніпрі надійшла партія наборів гігієни

Туди доставлено додаткову партію гігієнічних наборів від міжнародної організації Action Against Hunger.

Ця допомога розрахована на родини-ВПО з Луганщини, які мають дітей до 17 років і були зареєстровані у Кремінському гуманітарному хабі у місті Дніпро (вул. В. Антоновича, 89) до 20 серпня 2023 року.

Також внутрішньо переміщених осіб там приймали юрист, психолог, фахівець Пенсійного фонду. Для найменших відвідувачів відбулися творчий майстер-клас, діяла декоративно-вжиткова студія «Чудова майстерня».

До громадян, які мешкають в деокупованих селах Луганщини, доставили чергову партію гуманітарної допомоги

Цього разу поліцейські, які несуть службу вдовж лінії зіткнення, привезли хліб та теплий зимовий одяг для місцевих мешканців від Красноріченської територіальної громади.

Під час таких поїздок поліцейські завжди намагаються встановити супутниковий зв’язок Starlink, аби жителі деокупованих територій змогли почути рідних.

 

Спортсмени з Луганщини здобули 10 медалей на кубку України з айкідо

У Миколаєві відбувся кубок України з айкідо серед дітей, юнаків, кадетів, юніорів та молоді.

У змаганнях взяли участь 95 спортсменів з різних регіонів України.

Серед представників Луганщини Кирило Шеховцов здобув два перших місця, Максим Золотовський також став першим в двох номінаціях, Дмитро Решетняк виборов золоту та срібну нагороди, Анзор Жердецький - теж золото та срібло, Андрій Банніков посів першу та третю сходинки.

За результатами виступів команда Луганської області посіла третє місце.

Підготували спортсменів Михайло Глоба та Інна Лесько.

Фонд енергоефективності реалізує програму «ВідновиДІМ»

Вона передбачає фінансування будівельних робіт з відновлення житлових будівель, пошкоджених внаслідок військової агресії росії проти України.

Програма дозволяє модернізувати внутрішні системи будинку, провести утеплення, зменшити споживання енергії та витрати мешканців на комунальні послуги. Фінансування за Програмою надається виключно на витрати, пов’язані з виконанням таких видів робіт (послуг), що не належать до заходів з енергоефективності:

У Харкові 19 жовтня наших ВПО прийматимуть юристи

У четвер, 19 жовтня, з 10:00 до 14:00 в Нижньодуванському хабі в Харкові будуть вести прийом юристи Данської ради у справах біженців.

При собі необхідно мати довідку ВПО.

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, 38.
 

Понад 37 тисяч повідомлень про зруйноване нерухоме майно надійшло від жителів Сєвєродонецького району

Загалом громадянами нашої області подано 41 356 інформаційних повідомлень про пошкоджене/знищене нерухоме майно.

Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 38 592 ІП.

Переважна частина повідомлень надходить від жителів Сєвєродонецького району. 35 514 із них вже оброблені, ще 1 528 – очікують на обробку.

Так, у Сєвєродонецькій громаді вже оброблено 13 673 ІП, у Попаснянській – 7 218, у Рубіжанській – 6 168.

У Броварах відкрили хаб для переселенців з Луганщини

За діяльність Координаційного центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області відповідатиме Сватівська міська військова адміністрація.

Адреса: Київська область, м. Бровари, вул. Героїв України, 30.

Графік роботи: вівторок - субота з 10:00 до 15:00.

Телефони: 093 803 52 73, 095 854 56 96.
 

Торгівля людьми не обмежується жодними кордонами — це глобальна проблема, що стосується країн усього світу

Цей злочин завжди був і залишається одним із найприбутковіших бізнесів, доходи від нього прирівнюються до продажу зброї та наркотиків. Крім того, щороку виявляються нові форми торгівлі людьми, із використанням більш сучасних способів вербування.

Якщо вам відомо про випадки торгівлі людьми, або ви потрапили у таку ситуацію – звертайтеся за такими номерами:

- 1547 – "Гаряча лінія" з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

Жителям звільнених сіл доставили медикаменти та хліб, Лисичанськ та Кремінна до опалювального періоду окупантами не підготовлені, представникам місцевої єпархії росіяни організували курси підвищення кваліфікації від рпц

«Штурми Надії з боку росіян продовжилися – за учора зупинені ще дев’ять атак біля цього населеного пункту. Ворог не полишає спроб знайти слабке місце в нашій обороні, намагаючись просунутися уперед тепер вже на цій ділянці фронту, – каже очільник Луганщини Артем Лисогор. – Щоразу, коли доставляємо у звільнені села гуманітарну  допомогу, вмовляємо населення евакуюватися. Так, жителям Невського роздали свіжий хліб та чергову партію медичних препаратів».

Ударів з неба протягом доби завдано в районі Серебрянського лісництва та Білогорівки.