Архів новин

01 октября 2023

Руслан Мірошниченко: луганчанин, який керує 2-м Інтернаціональним легіоном оборони України

Інтернаціональний легіон зараз на одному із найгарячіших напрямків східного фронту сумлінно виконує бойові завдання.

Легіонери надійно боронять позиції, тримають ворога під прицілом та поповнюють статистику Генштабу щодо знищених одиниць особового складу противника.

Командиром легіону є наш земляк з Луганська Руслан Мірошниченко. На його бойовому патчі - зображення воїна-легіонера, який свідомо обрав боротьбу за волю, незалежність та справедливість. Саме, так, як її колись обрав і сам Руслан.

Евакуйовували всіх охочих до останнього: це міг бути квиток в один кінець, проте ніхто з нас не відмовився, – спецпризначенець Олександр Похна

Більшість поліцейських Луганщини вдруге переживають активну фазу бойових дій через напад росії, двічі все втратили. Серед них – підполковник поліції Олександр Похна.

Він прийшов до правоохоронних органів у 2005 році, працював у Лутугинському відділі міліції.

«Виїжджати було складно і морально, і фізично з різних причин. По-перше, вже всюди були ворожі блокпости, їхали обережно, бо з нами були цивільні, ще й вивозили поранених. По-друге, розумів, що доводиться їхати з рідного дому на невизначений час – це тяжко», - згадує він 2014 рік.

Від сьогодні працює "гаряча лінія" Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

Із 1 жовтня Міністерство внутрішніх справ запровадило "гарячу лінію" Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Номер "гарячої лінії" – 0 800 103 333.

Оператори надаватимуть інформацію щодо роботи Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Також консультуватимуть родичів зниклих безвісти та формуватимуть анкети до Уповноваженого з питань зниклих безвісти за особливих обставин.
 

«Алею Захисників Луганщини» висадили у Дніпрі до Дня Захисників та Захисниць

День Захисників та Захисниць Луганщина розпочала з привітання наших військовослужбовців та вшанування пам’яті хвилиною мовчання тих, хто назавжди залишився в строю.

Артем Лисогор – начальник Луганської ОВА – вручив обласні відзнаки та нагороди тим, хто відстоює право на нашу Незалежність, мужньо стоїть на лінії фронту та дає відсіч ворогу.

Починаючи з 2014 року Луганщину боронять військові з усієї України, залучені всі сили оборони та правоохоронні структури.

#Вірю_в_ЗСУ Резервна 25-та армія рф розташувалася поблизу Кремінної та збільшила особовий склад до 17 тисяч осіб

25-та армія рф замінила 41-у загальновійськову армію рф та 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію рф, які були достатньо пошматовані нашими захисниками на цьому напрямку.

Підтягнута армія вже повністю укомплектувалася. Її чисельність збільшилася до понад 17 тисяч.

Особовий склад, набраний за контрактом або переведений із залишків інших підрозділів, зайняв бойові позиції поблизу Кремінної. А саме, західніше та південніше міста.

Вивезений із Сєвєродонецька прапор чекає на своє повернення додому, – луганський поліцейський Віталій Кутовий

Полковник поліції двічі залишав дім через російську агресію. Сьогодні він продовжує разом із Силами оборони робити все можливе, щоб швидше звільнити рідну землю.

Покидаючи у 2022 році напівзруйновану будівлю поліції в Сєвєродонецьку, забрав із собою український стяг.

«Цей прапор – подарунок волонтерів. Зараз він чекає на своє повернення додому і після деокупації обов’язково замайорить над відновленою будівлею ГУНП в Луганській області», – розповідає поліцейський.

Почесною відзнакою «За мужність та відвагу» нагородять батальйон «Айдар» та бригаду імені генерал-майора Олександра Радієвського

Опубліковано низку Указів Глави держави щодо відзначення підрозділів Збройних Сил України та Національної гвардії України.

Так, почесною відзнакою «За мужність та відвагу» нагородять 24-й окремий штурмовий батальйон «Айдар» 5-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (Указ Президента № 611/2023) та 31-у бригаду імені генерал-майора Олександра Радієвського Національної гвардії України (Указ Президента № №631/2023).

Артем Лисогор відзначив бійців штурмової бригади «Лють»

До Дня захисників та захисниць України бійці Об'єднаної штурмової бригади «Лють» отримали нагороди від Міністерства оборони України, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної поліції України, а також спеціальні звання.

Обласні відзнаки поліцейським-штурмовикам вручив очільник нашого регіону Артем Лисогор, який разом із заступником голови Національної поліції України Олександром Фацевичем відвідав бійців на території Донеччини.

Бійці 111-ї бригади ТРО під час війни виступають проти «синдрому відкладеного життя»

Цьогоріч декілька бійців луганської бригади тероборони вирішили побратися.

Їх не злякала невизначеність воєнного часу, рев гармат та свист куль противника.

Обраницями наших оборонців стали дівчата-військовослужбовиці з Волині.

Панянки, так само як і чоловіки, проходять усі незгоди фронтового життя.

У шанцях та бліндажах на Сході нашої країни гартується не тільки бойове братерство, а і справжнє кохання в умовах повномасштабної війни.

Зичимо молодятам безкінечного запасу кохання, щасливих моментів та якнайшвидшої Перемоги.
 

Звернення Президента Володимира Зеленського з нагоди Дня захисників і захисниць України

Шановні громадяни!

Дорогий народе! 

Що можна встигнути за хвилину? Яке значення вона може мати для історії? Які доленосні кроки можна зробити протягом цієї хвилини? Всі ці питання навіює і сьогоднішня дата, і місце, де я зараз перебуваю. Позаду мене – Золоті ворота. Довкола – сучасний Київ. Позаду – тисячолітня велична брама, яка захищала вхід до столиці.

Осінній призов у так званій «лнр» – після року служби чоловіків «обіцяють повернути додому», із січня окупанти не надаватимуть медичної допомоги без паспорту рф, на лінії зіткнення активно застосовувалася ворожа авіація

«Літаки та гелікоптери росіян вдарили по Новоселівському, Невському, Новолюбівці, Білогорівці – майже вздовж усієї лінії фронту. В них достатня кількість авіації. Чого не скажеш про якість підготовки особового складу. Наразі вони передчасно додають резерви, які планували задіяти на Луганщині взимку. Втім, наші захисники внесли в плани ворога свої корективи», – зауважив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Крім цього, відсьогодні на рф та на тимчасово окупованих територіях розпочато осінній призов.

Артем Лисогор звернувся з нагоди Дня захисників та захисниць України

Шановні Захисники та Захисниці Луганщини!

Щиро вітаю вас зі Святом тих, хто боронить Незалежність нашої держави!

Ви – нащадки славетних вояків Українського козацтва та Української Повстанської Армії, своїм героїзмом та бойовою звитягою завоювали найвищий авторитет у суспільстві. Та довели усьому світу, що українці –  непереборні!

На Луганщині пролита кров патріотів з усіх куточків України. Ми низько вклоняємося світлій пам'яті полеглих воїнів.

Війна, попри увесь її трагізм, формує та гартує нас як націю.