Архів новин

29 октября 2023

Важливо ніколи не забувати, як багато людей, докладають зусиль для захисту нашої держави й українців – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, дорогі українці, українки!

Перше – є хороша новина у підсумок зустрічі на Мальті – зустрічі радників щодо Формули миру. Погоджено заяву співголів саміту – базову й таку, що єднає. Це правильний сигнал. Хоч би що відбувалось у світі, головне – це єднання заради реальної сили міжнародного права, бо це – єднання заради справедливості для України та всіх країн і народів, які можуть зазнати агресії.

Програмами компенсаційних виплат за працевлаштованих можуть скористатися роботодавці Луганщини

Про можливість отримати ці послуги онлайн роботодавцям, які релокувалися з окупованої території нашої області, продовжують працювати чи намагаються відновити або розпочати свій бізнес в будь-якому регіоні країни, нагадує Луганська обласна служба зайнятості.

Зокрема, діє багато різноманітних програм компенсаційних виплат від держави роботодавцям за працевлаштованих співробітників.

Процедура відбувається за допомоги електронних сервісів.

Телефони для консультацій: 050-140-81-02, 095-167-51-08.

Залишились без паспорта, поки оформлюється новий: як посвідчити особу

Для посвідчення особи можна використовувати наступні :

- закордонний паспорт (у випадку втрати ID-картки або паспортної книжечки); водійське посвідчення;
- цифрові документи в мобільному застосунку "Дія", адже вони мають таку ж юридичну силу, як їх паперовий чи пластиковий аналог;
- "єДокумент" - це тимчасовий документ для посвідчення особи у період воєнного стану, він створюється автоматично на підставі даних із BankID або даних біометричного документа.

Упродовж тижня майже 400 нашим ВПО надіслана допомога поштою

А саме, через відділення АТ «Укрпошта» хабом Попаснянської громади у Черкасах оформлено відправку 391 посилки.

Також у хабі жителям Луганщини видано 679 продуктових наборів.
Відвідувачі могли проконсультуватися у адміністратора ЦНАПу, юриста, психолога, представників ПФУ і центру зайнятості, фтизіатра.

У медичної сестри люди отримували ліки, рецепти за програмою «Доступні ліки», проходили безкоштовне обстеження на COVID-19.

Як під час призначення житлової субсидії враховуються доходи подружжя

Житлова субсидія призначається, виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, і розраховується на всіх членів домогосподарства (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848.

В останню неділю жовтня День заснування відзначає найсхідніший районний центр України - Довжанськ!

Цьогоріч місту - 85. Та перші поселення на цих територіях виникли задовго до офіційних дат. Сьогодні місто вже 9 років в окупації. Та для кожного його мешканця воно залишається рідним. Це край працьовитих шахтарів, талановитих митців та незламних духом людей. І хто б не намагався ставити там свої порядки - ми повернемо рідну землю і відбудуємо всі наші міста! Довжанськ - це Україна!

Як і де особі з інвалідністю отримати посвідчення водія

Послуга з отримання посвідчення водія нині користується попитом серед громадян України. Серед охочих кермувати автівкою і люди з інвалідністю. Саме тому в Україні було створено "Автошколи для людей з інвалідністю". Це флагманський проект Міністерства внутрішніх справ України, який реалізується у рамках ініціативи "Без бар’єрів" Першої леді України Олени Зеленської.

Протягом двох місяців більше 2 200 ВПО з Луганщини отримали допомогу в Ужгороді

Це – продукти харчування від держави та 500 сімейних гігієнічних пакунків від Міжнародної організації з міграції.

Більше 300 людей звернулися за медичною допомогою та лікарськими засобами, 34 особи скористалися послугами перукаря.

Триває консультування юристом з приводу розміщення повідомлень в Реєстрі пошкодженого та знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф.

Протягом вересня-жовтня в ході виїзних роздач 105 осіб одержали продуктові набори у м. Берегове, с. Поляна, м. Мукачево.

Майже півтисячі луганчан за тиждень звернулися по допомогу до Нижньодуванського хабу в Харкові

За цей період там видано 177 наборів державної гуманітарної допомоги та 304 пакунки міжнародної.

Також відвідувачі зверталися до адміністратора ЦНАПу Сєвєродонецької громади, психолога, спеціалістів пенсійного фонду та служби у справах дітей, сімейного лікаря, надавав послуги перукар.

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, 38.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон: 068 790 56 32.
 

У понеділок в Дніпрі співробітники пенсійного фонду Луганщини відповідатимуть на питання земляків

Якщо вам необхідна консультація спеціаліста Пенсійного фонду України, приходьте на прийом, який відбудеться 30 жовтня з 10:00 до 15:00 у хабі Кремінської громади.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.
 

Ворог зосередився на Куп’янському напрямку, у так званій «лнр» для 9-класників ввели додаткові уроки історії – розповідають про війну, на Сватівщині продовжують мародерити спорожнілі будинки

«Останніми днями росіяни здебільшого сконцентрували зусилля на Куп’янському напрямку, де і відбувається значна частина штурмів. Лиманський – під ударами авіації, артилерії та мінометів. Вчора окупанти бомбардували Білогорівку. Відкрили вогонь по Невському, Макіївці та Білогорівці. Попередньо, обійшлося без руйнувань», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Якщо раніше історію ХХІ сторіччя школярі вивчали у 11-му класі, то цьогоріч у навчальних закладах так званої «лнр» додаткові години із зазначеного предмету ввели для 9-класників.