Архів новин

27 октября 2023

Працівники культури – терапевти наших душ, – Артем Лисогор нагородив луганських митців обласними відзнаками

Напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва і з нагоди Дня української писемності та мови очільник Луганщини вручив митцям обласні відзнаки.

«Культура – це значно більше, ніж інструмент національної безпеки. Професійні співробітники цієї сфери – своєрідні терапевти наших душ. Сьогодні вони працюють не тільки на сценах, а й у гуманітарних хабах, підтримуючи земляків», - звернувся він до учасників заходу.

Хай сьогодні всіх об’єднає відчуття, як багато українська мова, всі наші люди пройшли, щоб Україна завжди була вільною – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Звіт за цей день.

Спеціальна церемонія вшанування пам’яті наших полеглих героїв – Героїв України. Вручив рідним воїнів ордени «Золота Зірка». 21 воїн. Збройні Сили України, Служба безпеки України. Абсолютно віддані державі, своїм побратимам, своєму обов’язку перед Україною. Вічна їм пам’ять! Та вічна вдячність.

Президент вручив ордени «Золота Зірка» рідним полеглих Героїв України, які боронили Привілля, Кремінну, Сєвєродонецьк

Президент Володимир Зеленський вручив ордени «Золота Зірка» рідним військовослужбовців Збройних Сил України та Служби безпеки України, які удостоєні звання Героя України посмертно.

Вручення відбулося в Білій залі Героїв України Маріїнського палацу в Києві.

Сьогодні ордени отримали рідні 21-го Героя, серед яких й оборонці Луганщини.

Разом зі Львівщиною - наші ВПО на заході країни доєдналися до всеукраїнського диктанту

Сьогодні, в День української писемності і мови, переселенці з Луганщини у львівському хабі, за діяльність якого відповідає Старобільська МВА, а також партнери з різних організацій, які надають послуги ВПО, взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності.

До всеукраїнської акції долучилися луганчани, які працюють в інших містах, куди перемістилися, рятуючись від російської окупації.

Сьогодні мешкаці Луганщини живуть у різних куточках України - роз’єднані війною, але об’єднані любов’ю до Батьківщини, до рідної мови.

Закриємо небо разом: захисникам Луганщини допомагають громади регіону

Так, луганська, 111-та окрема бригада територіальної оборони отримала зенітний прожектор.

Це обладнання допоможе бійцям ППО боронити наше небо вночі, своєчасно відслідковуючи ворожі цілі.

Прожектор переданий Лисичанською громадою.

#Вірю_в_ЗСУ

У яких випадках може бути призначено житлову субсидію, якщо домогосподарство має заборгованість зі сплати комунальних послуг

Житлова субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг чи витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років, і загальна сума якої (на день звернення за призначенням житлової субсидії) перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Луганчани у Дніпрі та інших регіонах країни взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності

«...Дороги України - переплутані нитки любові, подекуди перерублені, але знову зв'язані у вузол, аби бути ще міцнішими...» Разом із начальником обласної військової адміністрації Артемом Лисогором національний радіодиктант писали луганські представники культури, громад регіону. Диктант об'єднав ледь не всю Луганщину та Україну. Внутрішньо переміщені особи долучилися до заходу на базі гуманітарних хабів, учні та студенти - в онлайн-форматі, наші військові - у частинах та пунктах дислокації. Як і торік, текст відібраний ретельно.

"Укрзалізниця" модернізувала електропоїзд, випущений у 2006 році в Луганську

"Українська залізниця - наш надійний тил. Минулоріч її поїздами десятки тисяч луганчан до останнього евакуйовувалися із палаючої рідної землі, - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. - У листопаді залізничники запровадили благодійний продаж квитків на "Потяг до Перемоги" із кінцевою зупинкою в Луганську. Місця розкупили швидко - квитки залишаються зійсними. Сподіваюсь, рухомий склад із першими пасажирами повезе саме цей, відновлений, поїзд".

Куди повідомляти, якщо людина потрапила в полон

Інформацію щодо потрапляння особи в полон до ворога необхідно повідомляти виключно до державних органів.

Потрібно зібрати якомога більше інформації про обставини потрапляння людини у полон. В тому числі від її побратимів, свідків, рідних чи із соціальних мереж.

Отримані дані слід одразу фіксувати, щоб повідомити до:

На Сватівському напрямку «виживший масквіч» потрапив до рук українських прикордонників. Він – єдиний, хто залишився живим з цього російського підрозділу

Бійці «Сталевого кордону» на Сватівському напрямку під час зачистки ворожих позицій взяли в полон контрактника російської армії.

Полонений виявився «столичним». Він повідомив, що вирішив йти на війну заради зарплатні в 200 тисяч рублів.

Також росіянин зізнався, що він єдиний, хто залишився живим з його підрозділу.
 

Артем Лисогор: окупанти вдарили по розташуванню рятувальників в Ізюмі. Серед постраждалих – двоє луганчан

«Сьогодні вночі росіяни завдали ракетного удару по будівлі пожежної частини в Ізюмі. Постраждало вісім рятувальників. Серед них двоє – з Луганщини, які виконували завдання на прифронтовій Харківщині. Четверо співробітників ДСНС госпіталізовано. Тримайтеся, хлопці! – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Також значних руйнувань зазнала будівля, пошкоджено 13 одиниць спеціальної техніки».

27 жовтня виповнюється 200 років від дня утворення служби пожежної охорони Харківської області. російські нелюди до цього і готувалися.
 

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 27 жовтня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 27 жовтня, ранок:

- у звільнених населених пунктах місяць тому залишалося 120 людей, зараз – 73;

- тих, хто поки відмовляється від евакуації, забезпечуємо всім необхідним. Зокрема, продукти доставляємо туди два рази на тиждень. Постійно вмовляємо місцеве населення виїжджати;

- окупанти не підготували Рубіжне, Лисичанськ та Сєвєродонецьк до опалювального сезону;

Деокуповані села – під вогнем артилерії та мінометів, у так званій «лнр» повістки отримують залишки шахтарів, у Березовому окупанти розгортають військове містечко – місцеве населення вивозять

«Щодня дістається Невському та прилеглим селам. Ворог не перестає відкривати вогонь в бік Білогорівки. Переважно це ствольна артилерія, міномети, реактивні системи залпового вогню. Місцеве населення майже весь час ховається у підвалах», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

На багатьох шахтах так званої «лнр» після перших місяців війни залишалися працювати менше половини гірників. Всіх інших мобілізували росіяни.

На деяких вугледобувних підприємствах чоловіки вимушені були виходити на декілька змін поспіль, аби шахта могла працювати.