Архів новин

13 октября 2023

Пройти зиму й дати потужну відповідь на російські удари по містах України – на це зараз спрямована вся робота – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні – робочий день в нашому місті Одесі.

Візит Марка Рютте, Прем’єр-міністра Нідерландів, його команди. Наші перемовини. Є рішення щодо ракет для «петріотів» – Нідерланди дають додаткові ракети. Ми сьогодні обговорили з Марком і інші спільні кроки для оборони України.

222 продуктових набори одержали луганчани в Вінниці на тижні, що минув

Також у хабі консультували з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна, з правових та питань зайнятості населення.

Лікарями КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» за тиждень прийнято 79 осіб.

Із них 26 проведено УЗД, психіатром проконсультовано 12, неврологом – 15, гінекологом – 11, онкологом – 15. Всі консультації та обстеження проводяться безкоштовно. При наявності та за потреби видаються ліки.

Записатися на прийом до лікаря: 096 233 37 77 з 10:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю.

Артем Лисогор разом із головою адміністрації Держспецтрансслужби відвідав українських військових – їм передали озброєння і техніку

Очільник Луганщини Артем Лисогор та голова адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Богдан Бондар зустрілися із нашими бійцями та передали на передову засоби радіоелектронної боротьби з дронами, великокаліберний кулемет, багі, квадроцикл, безпілотники та інше оснащення.

Артем Лисогор, зокрема, нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення рф він виконував бойові завдання на Луганщині, тому добре знає про потреби фронту, особливо у протидронових засобах.

Наших ВПО в Кропивницькому забезпечено ще 190 продуктовими наборами

У місцевому хабі для переселенців з Луганської області за минулий тиждень видано 190 продуктових наборів.

Також мешканці регіону отримали 194 одинці одягу.

Першокласникам у хабі вручають рюкзаки з канцелярією від БФ «Безпечне майбутнє» та Кропивницького офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

За консультацією до лікаря звернулася 21 людина.

Для подальшої видачі сформовано 330 продуктових наборів.
 

Бійців територіальної оборони Луганської області навчають технікам ведення бою за стандартами НАТО

На цьому тижні до бійців 111-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ прибули іноземні інструктори, які поділились своїми знаннями та досвідом, здобутим у Силах оборони Фінляндії.

Під час занять бійці бригади опановували способи пересування й ведення бою у складі бойових груп, проведення контрдиверсійних заходів.

Пересування є важливою складовою бойових дій. В залежності від характеру місцевості, умов, обстановки і вогневих дій противника, кожен боєць повинен вміти злагоджено діяти в складі підрозділу та вміло і досконало застосовувати свою зброю, техніку.

З приводу пенсійних питань наші ВПО у Дніпрі можуть проконсультуватися в понеділок

Прийом спеціалістом Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області відбудетеся 16 жовтня.

Звертайтеся з 10:00 до 15:00 до хабу Кремінської громади.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.

У Києві розпочав роботу Форум регіональних координаційних центрів

За ініціативи Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук у Києві проходить Форум регіональних координаційних центрів.

Він зібрав близько 100 учасників з усіх регіонів України та з-за кордону.

Спікерами виступають керівники координаційних центрів підтримки цивільного населення, міжнародних організацій та донорів, представники громадських та волонтерських організацій.

Понад 300 мінометних обстрілів здійснили росіяни на Лимано-Куп’янському напрямку

Також вони там активно застосовують артилерійські та реактивні системи залпового вогню, танки, гранатомети.

За добу здійснено 623 ворожі обстріли.

Нанесено 12 авіаційних ударів та три – дронами-камікадзе.

На цій ділянці фронту відбулося 25 бойових зіткнень, під час яких ліквідовано 284 окупантів.

Росіяни не дорахувалися двох танків Т-72, чотирьох бойових броньованих машин, п’яти гаубиць «Мста-С», двох САУ «Акація», трьох гармат Д-20, протитанкової гармати «Рапіра», самохідної гармати «Гіацинт», БПЛА «Ланцет» та шістьох автомобілів.

Артем Лисогор: поруч із 2014 року – «Восток SOS» вчергове допоміг луганським школярам та освітянам

Від початку нового навчального року благодійний фонд «Восток SOS» передав понад 1 400 канцелярських наборів для учнів 21 школи Луганщини.

До наборів увійшли зошити, альбоми для малювання, кольоровий папір, ручки, олівці, ножиці, обкладинки, флешки тощо.

Від початку повномасштабного вторгнення рф для відновлення онлайн-навчання для навчальних закладів Луганщини надані 28 багатофункціональних пристроїв, 33 графічні планшети, 278 ноутбуків для вчителів і 216 гаджетів для учнів.

Також близько 700 викладачів забезпечені продуктовими та гігієнічними наборами.

Заяви про зруйноване росіянами житло ЦНАПи Луганщини повинні приймати від кожного жителя нашої області, незалежно від місця реєстрації

На цьому наголосив Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Він провів нараду із керівниками місцевих військових адміністрацій стосовно питань пошкодженого та знищеного майна в результаті збройної агресії російської федерації проти України.

Олексій Смирнов зазначив, що в різних регіонах країни частково відновлено роботу 15 центрів надання адміністративних послуг громад Луганщини.

Жителям звільнених сіл завезли продукти харчування, окупанти хизуються будівництвом непотрібних населенню об’єктів – у Луганську відкрили полігон, у Довжанську медичну допомогу можна отримати лише від працюючих наїздами лікарів з рф

«По всій лінії фронту ворог учора бив з артилерії – під ударами опинилися Невське, Білогорівка, Новолюбівка, територія Серебрянського лісництва. Так, у Невському зафіксовані два вибухи авіабомб КАБ-500, – уточнив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Окупанти продовжують тиск на Макіївку та в Кремінських лісах – там відбито п’ять спроб штурму. Втім, нашим поліцейським вдалося привезти в населені пункти Красноріченської громади свіжий хліб, який роздали населенню».

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Невське та Білогорівка.