Архів новин

17 октября 2023

Пропозиції Луганської ОВА щодо використання аерокосмічної зйомки для оцінки ступеню руйнації житла на окупованих територіях обговорені в рамках доповіді омбудсмена щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор взяв участь у презентації публічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. 

Наше завдання незмінне – цього року бути готовими відкрити переговори щодо членства України в ЄС – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Звіт за цей день. Насичений день.

Ставка. Ключові воєнні та зовнішньополітичні питання. Нарада з керівником ГУР. Тривала. Щодо ключових ризиків. Відповідаємо на кожен ризик, на кожну загрозу. Потужно відповідаємо.

П'ять танків та шість броньованих машин росіян знищені на нашій ділянці фронту

Протягом тривалого періоду Сили оборони облаштовували позиції на Куп'янському напрямку, через що просування ворога там значно ускладнене.

За добу росіяни 687 разів відкривали вогонь з артилерії та мінометів на Лиманському та Куп'янському напрямках.

Там вони зосереджують увагу на атаках в бік Стельмахівки та Надії, - зазначив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Під час боїв ліквідовано 163 окупантів.

Знищено 24 зразки озброєння та техніки противника.

Тест-смужки для вимірювання глюкози крові - в програмі реімбурсації

Тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові тепер в програмі реімбурсації. Отримати їх безоплатно або з частковою доплатою можуть пацієнти з цукровим діабетом І типу за електронним рецептом.

Всього в програмі 23 найменування тест-смужок для глюкометрів, вартість яких підлягає повному чи частковому відшкодуванню. Їх вартість відшкодовує аптеці Національна служба здоров’я України.

Маємо результат у нашому просуванні вперед – звернення Президента України за підсумками засідання Ставки

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Провів засідання Ставки. Важливі доповіді командувачів. Дякую кожному воїну, кожній нашій бригаді, які міцно тримають позиції. Авдіївка, Бахмутський напрямок, Марʼїнка, Шахтарський напрямок. І Купʼянськ, і Запорізький напрямок. Молодці, хлопці!

Дякую тим, хто потужно знищує логістику та бази окупантів на нашій землі. Є результати. Я дякую деяким нашим партнерам – ефективна зброя, як ми й домовлялися.

Ранкова "бавовна" в Луганську - знищені російські гелікоптери та обладнання. Детонувало до 11-ї ранку

Вночі на об’єктах військової інфраструктури російських окупантів у Луганську пролунали потужні вибухи.

Детонація тривала до 11-ї ранку.

Ворожа техніка дислокувалась на Луганському авіаційному ремонтному заводі та на летовищі колишнього Луганського вищого авіаційного училища військових штурманів, так званого ВВАУШ.

Тож, сьогодні у Луганську та Бердянську знищено:

-дев’ять гелікоптерів різних модифікацій;

- спеціальна техніка, яка знаходилася на аеродромах;

- пускова установка ППО;

- склад боєприпасів;

Надзвичайники Луганщини доправляють гуманітарну допомогу до хабів

Триває гуманітарна підтримка внутрішньо переміщених родин з Луганщини.

Зокрема, днями надзвичайники доправили до хабу Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації та Нижньодуванського гуманітарного штабу муку, загальною вагою понад 30 тонн.

У розв'язанні питання транспортування гуманітарних вантажів на допомогу представникам влади приходять рятувальники Луганщини. Вони регулярно доставляють допомогу для внутрішньо-переміщених луганчан.
 

У хабі в Вінниці можна скористатися послугами перукаря

На базі гуманітарного хабу у місті Вінниця нашим ВПО віднедавна надає безкоштовні послуги перукар.

Адреса: м. Вінниця, вул. Праведників світу, 43-Б.

Попередній запис за телефоном: 098 174 95 50 з 10:00 до 14:00 (понеділок - п’ятниця).
 

СБУ зібрала докази нових злочинів ватажка «лнр» пасічника проти національної безпеки України та повідомила йому про підозру

пасічнику інкриміновано участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території та повторне обрання до незаконного органу влади (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Умисні протиправні дії, вчинені окупаційним чиновником, були спрямовані на створення умов для анексії російським агресором частини території України.

Так, у січні-травні 2023 року він підписав низку так званих «законів» та «указів» щодо організації та проведення в «лнр» виборів до так зв. «народного совєта» та представницьких органів «муніципальних утворень».

Керівництво облдержадміністрації зустрілося з волонтерами, які працюють на Луганщині

16 жовтня начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся з Ольгою Зайцевою, керівницею благодійного фонду «Елефонд», та волонтерами цієї організації.

Цей фонд з низкою партнерських організацій з осені 2022 року надає допомогу жителям населених пунктів вільної частини Луганщини.

Зокрема, постачає гуманітарну допомогу, у рамках міжнародних проектів залучає лікарів та надає консультації, забезпечує евакуацію людей з місць, де точаться бойові дії.

По Невському та Новолюбівці окупанти вдарили з неба, «годували всю країну» – доходи бюджету так званої «лнр» складають менше половини потреб на зарплати бюджетникам, більше місяця окупанти гасять пожежу на шахті «Суходільська-Східна»

«Ворог поцілив з авіації по Серебрянському лісу та території сіл Невське та Новолюбівка. У населених пунктах вибухнули чотири авіаційні бомби КАБ-500. На щастя, постраждалі відсутні, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Після двотижневих атак на Макіївку росіяни трохи змінили курс та почали штурмувати Стельмахівку та Надію – усі їхні п’ять спроб відбиті».

Під артилерійські та мінометні обстріли потрапили Макіївка, Невське та Білогорівка.