Архів новин

22 октября 2023

Україна не зламається – вистоїть і вижене російське зло зі своєї землі – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, українки!

Передусім щодо російського удару по терміналу «Нової пошти» під Харковом. Рятувальна операція завершилася, необхідна допомога надана всім постраждалим. Загалом їх 17. Шість людей убиті цим ударом. Мої співчуття рідним і близьким загиблих!

Ми обовʼязково відповімо Росії на кожен прояв її терору. І на цей удар також.

У хабах Попаснянщини за тиждень допомогли двом тисячам земляків

Так, у Новомосковську видано 619 продуктових наборів. Там приймали психолог та лікар.

У Черкасах наші ВПО одержали 608 таких пакунків, ще 370 – відправлено «Укрпоштою».

Відвідувачі зверталися до представника ЦНАПу, юриста, психолога, спеціалістів ПФУ та служби зайнятості, фтизіатра, отримували ліки та направлення на обстеження.

Невропатолог, психолог, юрист, представники ПФУ і ЦНАПу надавали послуги й у Харкові.

412 переселенцям там видані продуктові набори.

У хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі наших ВПО забезпечили наборами гігієни

Протягом тижня переселенці, зареєстровані у хабі цієї громади в Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К), отримали 1 021 продуктовий набір, 389 пакунків підгузок і засобів жіночої гігієни, 42 побутово-гігієнічних набори.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) ВПО з Луганщини видано 202 продуктових набори та чотири пакунки підгузок.

Графік роботи хабів: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.
 

Перший електронний рецепт відтепер можна отримати без візиту до лікаря

Процес використання електронних рецептів став більш зручним. Раніше пацієнт міг отримати перший е-рецепт без візиту до лікаря лише за наявності гострих чи хронічних захворювань.

У всіх інших випадках він обов’язково мав бути фізично присутнім на прийомі у лікаря під час виписки першого електронного рецепта.

Відтепер же ця вимога не є обовʼязковою.

Субсидії на опалювальний сезон продовжать автоматично

Із 1 жовтня в Україні житлову субсидію розраховують на опалювальний період 2023-2024 років.

Домогосподарствам, яким було визначено право на житлову субсидію у вересні 2023 року, у тому числі тим у кого розмір житлової субсидії становив 0,00 грн, органами Пенсійного фонду України у жовтні буде проведено розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний сезон без необхідності звертатись за нею.

Право таких домогосподарств на отримання житлової субсидії не переглядається, воно визначено в травні 2023 року на період до квітня 2024 року включно.

У Франківському хабі запрацював навчальний простір для освітніх та психосоціальних занять

На базі Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганщини в Івано-Франківській області відкрито навчальний простір.

Локація на базі хабу утворена для проведення освітніх заходів та психосоціальних занять за методологією «Рух. Ігри. Спорт. Креативність».

Партнери проєкту надали обладнання, технічні та методологічні матеріали, зокрема, канцелярське приладдя, комп’ютерну техніку, телевізор, проектор, портативну акустику, спортивний інвентар.

Отримав паспорт рф – на війну, відмовився – вмирай без жодних соціальних гарантій

Після найбільшої хвилі примусової паспортизації, що тривала до так званих «перших виборів», за справу взявся слідчий комітет рф.

Його очільник призвав позбавляти громадянства рф жителів так званої «лнр», які відмовляться брати участь у війні.

Ця особа вбачає участь у бойових діях населення окупованої Луганщини пріоритетною, про що нещодавно і заявив.

Він наполіг на необхідності жорстко контролювати кожну спробу ухилення від військового обліку мешканців так званої «лнр», які мають паспорт рф.

Жителям Макіївки та Греківки доставили пенсії, військові так званої «народної міліції» дезертують, окупанти просувають бізнес регіонів рф – підтримка місцевого виробника існує тільки на папері

«Учора «Укрпоштою» видані пенсії шістьом мешканцям Макіївки та Греківки. Вони ще залишаються жити поблизу лінії фронту, але забезпечені необхідними виплатними та допомогою. Нагадаю, що напередодні пенсії одержали люди з Невського та Новолюбівки», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

За його словами, росіяни почали збільшувати кількість напрямків штурмів. Якщо на початку осені вони зосереджувалися, переважно, на одному з них, то тепер атакують із двох, іноді трьох боків.

Чергові їхні спроби відбиті поблизу Надії, Білогорівки, Серебрянського лісництва.