Архів новин

26 октября 2023

Нарощуємо наші можливості та чіткіше бачимо завершення війни українською перемогою – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Сьогодні є рішення про два нових пакети оборонної підтримки – від Америки й Данії.

Американський пакет – це, зокрема, ракети для ППО, ракети для «хаймарсів», боєприпаси, серед іншого 155-й калібр… Загальний обсяг цього американського пакету – 150 мільйонів доларів. Я дякую Президенту Байдену, його команді, Конгресу Сполучених Штатів і всім американцям, які цінують свободу. Дуже важливо, щоб у ворогів свободи не виникало ілюзій, ніби захист свободи може не витримати оборонного марафону.

У Кропивницькому наші ВПО одержали жіночі набори гігієни і рюкзаки для першокласників

Протягом минулого тижня жителям Луганщини там видано 311 продуктових наборів. Також вони обрали собі 160 одиниць одягу.

Рюкзаки з канцелярією для першокласників від БФ «Безпечне майбутнє» та Кропивницького офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) надані ще двом родинам.

Від благодійного фонду «Восток СОС» переселенці отримали 115 наборів гігієни для жінок та 23 дитячих наборів гігієни.

У хабі приймав лікар.
 

Традиційний обласний мистецький конкурс «Мальовнича Україна» завершено нагородженням авторів найкращих робіт

З 1 по 3 жовтня 2023 року учні та викладачі з мистецьких шкіл Сєвєродонецька, Гірського, Кремінної та Рубіжного Луганської області  взяли участь в обласному пленері молодих художників «Мальовнича Україна», присвяченому Дню  захисників та захисниць України та проведений в режимі онлайн.

Вже другий рік поспіль  обласний пленер  молодих художників  Луганщини відбувається під назвою  «Мальовнича Україна».    Учні наших мистецьких шкіл, які  зараз проживають у різних областях України, мають змогу через свої роботи розкрити красу рідної Батьківщини, велич її архітектурних споруд тощо.

Посадовці Луганщини навчаються запровадженню нових форм прозорості влади

Задля отримання нових навичок у сфері підвищення ефективності влади та застосування у практичній діяльності цифрових інструментів закупівель облдержадміністрацією спільно з товариством з обмеженою відповідальністю YouControl реалізується інноваційний навчальний проект.

У його рамках в онлайн-форматі відбудеться серія тренінгів державних службовців та співробітників місцевих військових адміністрацій із оволодіння прикладними аспектами застосування програмного забезпечення стосовно перевірки юридичних осіб та фізичних осіб на наявність ризиків.

На питання жителів Луганщини стосовно пенсійного забезпечення у п’ятницю відповідатимуть у Києві

27 жовтня відбудеться прийом спеціалістами ГУ ПФУ в Луганській області внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00 до хабу Лисичанської громади.

Адреса: вул. М. Ушакова, буд. 8 (ст. метро «Житомирська»).
 

За субсидією можна звернутися в будь-який місяць року

Житлова субсидія призначається з місяця звернення і до дати закінчення опалювального сезону.

Вона розраховується на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Крім того, у разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.
 

До лікарів з Рубіжного можна звернутися в Дніпрі

Медичні працівники КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» приймають у Дніпрі.

Там можна звернутися до хірурга, ортопеда-травматолога, невропатолога, терапевта, гастроентеролога, кардіолога, акушера-гінеколога, отоларинголога, офтальмолога, психіатра.

Проводяться лабораторні та рентгенологічні дослідження.

За потреби підбираються окуляри, видаються ліки та глюкометри.

Прийом проводиться за попереднім записом за адресами:

- проспект Олександра Поля, 22 (телефон +380506959510);

- вул. Бригадна, 11 (телефон +380662495669).
 

Відтепер у Польщі українці можуть відновлювати посвідчення водія

Одразу в чотирьох містах Польщі у підрозділах ДП «Документ» українці можуть відновлювати своє посвідчення водія. Ця країна стала другою після Туреччини, в якій запустили нову послугу для наших співгромадян, що були вимушені виїхати за кордон.

Раніше у Польщі українські водії лише обмінювали наявне посвідчення водія. А зараз у Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Кракові можуть відновлювати у зв’язку із втратою чи викраденням.

У жовтні пенсіонерам Луганщини спрямували понад 1,7 мільярда гривень. Виплати завершено

25 жовтня завершено фінансування пенсій за поточний місяць.

На відповідні виплати жителям Луганської області перераховано 1735,3 млн гривень.

Соціальні страхові виплати здійснено на 35,5 млн гривень, в тому числі 1,5 млн гривень - на оплату лікарняних.

На виплату житлових субсидій та пільг спрямовано 19,5 млн гривень.
 

У хабі в Броварах працюють два адміністратори ЦНАПу

У місцевому Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини облаштовані два місця для роботи спеціалістів центру надання адміністративних послуг Сватівської міської військової адміністрації.

На сьогодні їм відкрито доступ до Реєстру територіальної громади. В адміністраторів можна отримати витяги про зареєстроване місце проживання особи, зняття з реєстрації місця проживання, виправлення даних в реєстрі тощо.

Перелік послуг буде розширюватися після під’єднання до інших реєстрів.

Ворог атакує Макіївку та Надію, жителі Кремінщини їздять за паспортами рф до Сєвєродонецька, психологи у так званій «лнр» випитують інформацію про нелояльних мешканців

«До Греківки, Новолюбівки, Макіївки та Невського вчора вдалося завезти теплі речі та 500 буханок хліба, аби людям, які там залишаються, вистачило до наступного разу. Щоразу наголошуємо на евакуації, – каже начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Біля Макіївки після незначної перерви знов «гаряче» – наші захисники відбивають по декілька штурмів на добу. Так само, як і неподалік Надії».

По території Новоселівського, Серебрянського лісництва та Білогорівки завдано авіаційних ударів.