Архів новин

28 октября 2023

Наша Формула миру поступово, крок за кроком стає глобальною – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні перший день роботи саміту на Мальті – зустрічі радників і дипломатичних представників щодо нашої Формули миру, яка поступово, крок за кроком стає глобальною.

Лисичанська громада провела в останній путь земляка - військовослужбовця 53-ї ОМБр Максима Базюлькіна

Лисичанська громада проводила в останній путь земляка - військовослужбовця 53-ї окремої механізованої бригади Максима Базюлькіна, який віддав життя за незалежність нашої держави. Тепер йому назавжди 46.

Вшанувати пам’ять Героя разом із рідними та близькими прийшли бойові побратими.

Співчуття рідним та близьким висловив начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій Шибіко.

"Жорстока війна забирає найкращих. Але ми завжди пам'ятатимемо кожного, хто ціною власного життя рятує наші, та відстоює незалежність і суверенітет України", - зазначив він.

У Вінниці видано 330 сімейних наборів – ковдри, постільну білизну, матраци, кухонні прилади

Їх жителям Луганщини надали від Міжнародної організації з міграції.

Також у місцевому хабі наші переселенці протягом тижня одержали 632 продуктових набори.

ВПО могли скористатися послугами перукаря, проконсультуватися у юриста, спеціаліста з питань зайнятості населення та стосовно реєстрації повідомлень про пошкоджене росіянами майно.

За допомогою до сімейного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне звернулися 53 особи. Ще 33 – проконсультовано телефоном. 75 відвідувачам проведено огляд та вимір артеріального тиску.

10-й ювілейний обласний етнофестиваль «Стежками Лемківщини» відбувся у форматі онлайн

Фестиваль, який започаткували у 2005 році, об’єднав ентузіастів, що через роки несуть фольклорні та мистецькі надбання українців-лемків, депортованих з території Польщі до Луганської (колишньої Ворошиловградської) області.

У Львові жителям Луганщини видали посуд, пледи та інші побутові речі

У львівському гуманітарному хабі ВПО з Луганщини отримали допомогу від благодійного фонду «Право на захист».

Сім’ям внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток на Львівщині, надали пледи, подушки, посуд, інші речі для побутового вжитку.

Крім того, в приміщенні хабу відбувалася реєстрація ВПО категорії 55+ для отримання виплати у межах багатоцільової грошової допомоги від УВКБ ООН.
 

Скелелази Луганщини на чемпіонаті України здобули дві медалі

25-26 жовтня у Києві відбувся чемпіонат України серед учнів зі скелелазіння «швидкість».

Результати виступів наших спортсменів:
- Владислав Макогон посів друге місце;
- Гліб Клочко – третє.

Підготували їх Максим Павлієнко та Юлія Радіонова.

Вітаємо!

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, тепер доступний англійською

У Мінреінтеграції переклали англійською мовою перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Його затверджено наказом від 22 грудня 2022 року № 309 (зі змінами відповідно до наказу від 22 вересня 2023 року № 254).

Ознайомитися з документом можна за посиланням.

У Франківському хабі можна отримати допомогу лікарів медичних установ Луганщини

Із вівторка по суботу у приміщенні центру допомоги ВПО, що надає послуги в Івано-Франківську, проводять прийом спеціалісти медичних закладів громад Луганської області.

Медичну консультацію можна отримати і в телефонному режимі.

Також щотижня там можна звернутися до юриста БФ «Право на захист», спеціалістів Луганської обласної служби зайнятості, ГУ ПФУ у Луганській області, адміністраторів ЦНАПів Новопсковської та Троїцької СВА.
 

Із листопада спеціалісти пенсійного фонду Луганщини прийматимуть в Запоріжжі та Обухові

Із листопада консультаційні послуги з пенсійних питань на базі ЦНАПу м. Лисичанськ матимуть змогу отримати мешканці Луганщини, які перебувають у містах Запоріжжі та Обухові.

Графік прийому:

- перший понеділок місяця з 10:00 до 12:00: м. Запоріжжя, вул. Сєдова, буд. 5. Телефон для довідок: +38 095 655 86 06.

- перший четвер місяця з 10:00 до 12:00: м. Обухів, вул. Київська, буд. 132/2. Телефон для довідок: +38 095 655 86 06.
 

Ворог перегруповується і обстрілює прифронтові села, за несплату боргів на шахтах «Східвугілля» працюють на генераторах, мобільні оператори окупантів вбудовують в мережу систему оперативно-розшукових заходів для контролю населення

«Після значних втрат, які росіяни зазнали під час майже безперервних штурмів, вчора вони вирішили перегрупуватися і в наступ не пішли ані на Лиманському напрямку, ані на Куп’янському. Втім, прифронтові села залишаються під прицілом противника. По них б’ють із артилерії, мінометів, танків, застосовуються авіація і безпілотники ворога. Під вогнем знов опинилися Білогорівка, Невське та населені пункти навколо нього», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.