Архів новин

03 октября 2023

#Вірю_в_ЗСУ Дев'ять танків росіян знищено на Лимано-Куп'янському напрямку

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Окупанти знов намагаються знайти слабке місце в нашій обороні - за минулу добу відбито три атаки загарбників поблизу Макіївки.

По позиціях наших захисників та населених пунктах ворог завдав 16 авіаційних ударів та три - дронами.

Зафіксовано 550 обстрілів артилерією та мінометами.

Знищено дев'ять російських танків - переважно це Т-72, а також по одному Т-80 та Т-90.

Харків не просто тримається, а допомагає тримати міцним увесь наш Cхід – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні – у Харківській області. Куп’янський та Лиманський напрямки, потім місто Харків. Наші воїни, бойові бригади, командувачі.

Відвідав із командою розташування 103-ї окремої бригади ТрО, 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон». Мав сьогодні можливість поспілкуватися з воїнами також з інших наших бригад.

Матрацами, кухонними та постільним наборами забезпечили луганчан, які мешкають на Буковині

У місцевому Координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини (м. Чернівці, вул. Шептицького, 18) два тижні наші земляки отримували кухонні та постільні набори, матраци від Міжнародної організації з міграції.

За цей період жителям Луганської області надано 166 кухонних наборів, 290 матраців, 350 комплектів зимової постільної білизни.

Підгузки у хабі одержали 78 осіб.

Контактний телефон: +380668171701

Графік роботи: вівторок - субота з 10:00 до 15:00.
 

Набори від Міжнародної організації з міграції переселенці з нашого регіону одержували на Хмельниччині та у Києві

Протягом минулого тижня більше 1 700 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у хабах при Гірській громаді.

У Київському хабі продовжилася видача продуктів, а також сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції.

Там надавалися юридичні та адміністративні послуги, консультації з питань зайнятості, можна було отримати ліки.

Крім одержання продуктів, у Богданівці наші ВПО реєстрували повідомлення про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна.

Мешканців деокупованих територій обстежать на туберкульоз та гепатит – таке рішення прийняте Обласною радою з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

«На період воєнного часу рада працює в онлайн-режимі, але це не відміняє завдань, які вона вирішує. Зокрема, проведення обстежень щодо виявлення соціально небезпечних хвороб. Насамперед, на деокупованих територіях, мешканці яких вже понад рік змушені фактично жити у підвалах через постійні ворожі обстріли», - звернулась до членів ради її очільниця, заступниця голови Луганської  облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Президент України відвідав розташування бригад, які виконують бойові завдання на ділянці Куп’янськ – Лиман

Під час робочої поїздки до Харківської області Президент України Володимир Зеленський відвідав розташування 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України, 68-ї окремої єгерської бригади, 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, які виконують бойові завдання на ділянці Купʼянськ – Лиман.

Як діяти, якщо на тимчасово окупованій території зникла дитина

Про факт зникнення дитини необхідно відразу повідомити Національну поліцію України будь-яким доступним для заявника способом, роз’яснюють у Міністерстві внутрішніх справ.

Під час звернення заявник має надати всю наявну інформацію, що може допомогти в пошуку, а саме:

• Дані про дитину: повне ім’я дитини, її дату народження (вік), обставини та місце зникнення, коло спілкування (у тому числі у соціальних мережах).

• Зовнішні ознаки: зріст, тілобудова (вага), колір волосся, очей, одяг.

• За можливості надати фотографію дитини й іншу ідентифікаційну інформацію.

Олексій Смирнов перевірив роботу хабів в Рівному та Житомирі

Під час робочих поїздок регіонами Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов проінспектував діяльність наших гуманітарних хабів.

«Ми впроваджуємо нові послуги для земляків, підвищуємо якість обслуговування, збираємо пропозиції для покращення роботи наших хабів. Також важливо порівняти, як саме надають ту чи іншу послугу різні громади, як співпрацюють з місцевою владою та міжнародними партнерами. Їхній досвід знадобиться іншим», – підкреслив Олексій Смирнов.

Фільтр та Суспільне проведуть Всеукраїнський урок єдності

6 жовтня о 12:00 національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Суспільне Мовлення проведуть Всеукраїнський урок єдності для школярів 5-11 класів, їхніх батьків та вчителів.

Урок транслюватиметься на телеканалі Суспільне Культура та на YouTube-каналі Перший 6 жовтня о 12:00, а також 13 жовтня о 9:30 у повторі.

Важкоатлети Луганщини успішно розпочали свій виступ на чемпіонаті України – є національний рекорд

1 жовтня у місті Коломия розпочався чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів та молоді до 20 років.

Луганську область на змаганнях представляють сім спортсменів: Ганна Калашник, Софія Наумова, Сергій Котілевський, Марк Лєванзов, Тетяна Андріященко, Тетяна Буднікова та Ангеліна Селіванова.

Так, Тетяна Буднікова, яка виступає у ваговій категорії 45 кг до 23 років, виборола вже три золоті нагороди – у ривку (61 кг), поштовху (79 кг) та у сумі двоборства (140 кг).

Також вона встановила новий рекорд України серед спортсменів до 23 років у поштовху.

Перебуваючи в евакуації, співробітники сфери психічного здоров'я поступово збільшують кількість заходів, спрямованих на лікувально-профілактичну роботу з ВПО, – Юрій Стогнієв

Про це директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації доповів напередодні Дня ментального здоров’я.

Юрій Стогнієв зазначив, що наразі основні зусилля працівників сфери психічного здоров'я спрямовані на лікувально-профілактичну роботу з ВПО у шелтерах та гуманітарних хабах.

Там розширено спектр послуг та підвищується якість їх надання. Проводяться психоосвітні заходи.

Кремінським ЦНАПом впроваджено ще п’ять адміністративних послуг

Управлінням «Центр надання адміністративних послуг» Кремінської міської військової адміністрації впроваджені нові послуги, а саме:

- «Реєстрація місця проживання особи»;

- «Зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання»;

- «Видача довідки про зняття з реєстрації місця проживання»;

- «Реєстрація місця проживання дитини до 14 років»;

- «Зняття з реєстрації місця проживання дитини до 14 років».

Нагадуємо, що у випадку виникнення питань щодо прописки чи виписки креміняни можуть звернутися за телефоном: 095 820 71 24.
 

У Невському та Новолюбівці зафіксовано 36 вибухів, у так званій «лнр» доповіли про неготовність Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної та Рубіжного до зими, окупанти вчергове збрехали по відновлення інфраструктури навколо Сєвєродонецька

«По Невському та Новолюбівці росіяни вдарили авіабомбами КАБ-500. Чотири рази – по Новолюбівці, ще двічі – по Невському. Окупанти поцілили поблизу зруйнованої ними раніше школи. Ще 30 вибухів пролунало на території навколо цих населених пунктів. Інформацію щодо руйнувань наразі уточнюємо», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Атаки ворога відбито в районі Макіївки.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Макіївка, Невське та Білогорівка.