Архів новин

16 октября 2023

Працюємо, щоб дати нашим воїнам більше ППО, більше захисту містам, щоб у них зберігалося життя – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Насичений був день.

Важливо, що саме сьогодні – і це вже 600-й день повномасштабної війни – з візитом в Україну прибула спеціальна представниця Президента США з питань відновлення нашої країни Пенні Пріцкер. Важливий сигнал – такий візит у такий день. Хороша зустріч.

Ми встигли обговорити всі ті питання, які прямо впливають на життя в Україні. Захист нашої енергетики, особливо цієї зими. Макрофінансову підтримку. Відбудову. Захист інвестицій від ризиків війни. Залучення приватного бізнесу.

Питанням Київщини присвятили чергове розширене засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад

16 жовтня відбулося Розширене засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

Участь у заході взяли спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, голова Уряду Денис Шмигаль, народні депутати України, очільники органів виконавчої влади. Серед запрошених гостей – дипломати іноземних країн та представники міжнародних організацій та посли України за кордоном.

Війна ще триває, втім кожен військовослужбовець - Захисник Луганщини матиме усі гарантовані державою послуги, – Артем Лисогор

«Війна ще триває, втім наші кожен військовослужбовець - Захисник Луганщини матиме усі гарантовані державою послуги», – Артем Лисогор.

Очільник Луганщини взяв участь у засіданні «круглого столу» щодо виплат, пенсій та соціальних гарантій членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України під головуванням очільника підкомітету з питань соціального захисту ветеранів Анатолія Остапенка.

За словами Артема Лисогора, держава має гарантувати нашим захисникам, а також родинам загиблих військовослужбовців усі види компенсацій та послуг.

Більше 1 300 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у хабах Гірської громади за тиждень

У Київському хабі продовжилася видача продуктів, надавалися юридичні та адміністративні послуги, з питань зайнятості, приймав лікар.

Стосовно реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна наших земляків консультували в Богданівці. А ще – щодо зайнятості населення. ВПО одержували продуктові набори.

Крім пакунків із продуктами, у Корсунь-Шевченківському можна було отримати послуги юриста та медичної сестри.

Триває прийом робіт на всеукраїнський конкурс «Національно-патріотичне становлення молоді»

Інститут політико-правових та релігійних досліджень з нагоди відзначення Дня Соборності України проводить Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді».

Наказував обстрілювати Луганщину та керував окупаційною армією «лнр»

Луганська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно генерал-лейтенанта рф, який очолив окупаційну армію так званої «лнр».

За даними слідства, обвинувачений безпосередньо віддавав накази бійцям «лнр» під час боїв за Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ тощо.

Під його командуванням ворожі війська наносили масовані удари із застосуванням авіації, броньованої техніки та іншого важкого озброєння по об’єктам критичної інфраструктури регіону та житлу цивільного населення. Це призвело до загибелі мирних жителів, у тому числі дітей.

Яку державну допомогу може отримати бізнес за працевлаштування ВПО

Роботодавець може отримати компенсації у таких випадках:

1. Працевлаштування ВПО з-поміж зареєстрованих безробітних на строк не менше ніж один рік за строковим трудовим договором. Роботодавцю протягом шести місяців компенсуються витрати на заробітну плату та єдиний соціальний внесок із розрахунку не більше 13 400 гривень на місяць.

Протягом тижня в Нижньодуванському хабі в Харкові допомогу надано понад 500 жителям Луганщини

Вони одержали, зокрема, 150 наборів державної допомоги та 363 пакунки міжнародної.

Організовано консультації психолога, спеціаліста Луганського обласного центру зайнятості, адміністратора ЦНАПу Сєвєродонецької громади, сімейного лікаря, спеціаліста Троїцької служби у справах дітей, надавав послуги перукар.

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, 38.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон 068 790 56 32.
 

Хто має право на оформлення житлової субсидії

Право отримати субсидію мають як громадяни України, так і іноземці чи особи без громадянства, що законно перебувають на території України та проживають у багатоквартирних або приватних будинках.

Отримати житлову субсидію можуть сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.

Цей платіж обчислюється індивідуально, за єдиною формулою, і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

Вісьмох танків та гелікоптера не дорахувались росіяни на нашій ділянці фронту

За учора відбито 15 атак противника на Куп’янському напрямку.

Там знищено 23 зразки озброєння та техніки ворога.

Серед них вісім танків Т-72, вісім бойових броньованих машин (чотири БМП-1, дві БМП-2 та дві МТ-ЛБ), два міномети, станція РЕБ «Поле».

Бійцями 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади збито гелікоптер Мі-8 з особовим складом противника.

До речі, лише з мінометів росіяни вдарили по позиціях наших захисників більше трьохсот разів, - зазначив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

#Вірю_в_ЗСУ

 

У 17 хабах в 11 регіонах країни приймають спеціалісти Луганської обласної служби зайнятості

Вони надають інформацію про наявні вакансії, консультують з питань реєстрації та перебування на обліку, виплати допомоги по безробіттю, професійного навчання та перенавчання, грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності.

Спільно з громадськими організаціями та благодійними фондами проводять різноманітні заходи для переселенців.

У хабі в Вінниці наші ВПО можуть звернутися до невролога

Із понеділка до п’ятниці з 10:00 до 15:00 там веде прийом невролог КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» Катерина Володимирівна Осіпчук.

Попередній запис не потрібен.

Адреса: вул. Праведників світу, 43-б.
 

Міжнародні партнери разом з Урядом розробляють програму відновлення України

Представники Луганської облдержадміністрації долучилися до воркшопу «Міцна основа для відновлення України, відбудови і модернізації.
Серія семінарів, організованих Європейською Комісією у партнерстві з ЄС держав-членів та Уряду України. Серія призначена для залучення ключових елементів українського суспільства при підготовці його плану відновлення, відбудови і модернізації.

Атлети з Луганщини - переможці міжнародного турніру з бодібілдингу «Arnold Classic Europe»

Із 13 по 15 жовтня в Мадриді відбувся міжнародний турнір з бодібілдингу «Арнольд Класик Європа-2023».

Луганську область у складі збірної України представили Катерина Уманська та Євген Колесник.

Катерина здобула золоту медаль у категорії «майстри бікіні до 164 см» та срібну у категорії «жінки бікіні до 164 см».

Євген переміг у відкритій категорії «мускуляр менс фізик».
 

Під авіаційними ударами росіян – майже кожне звільнене село, впродовж року окупанти збираються відібрати в громадян порожнє житло, у Сєвєродонецьку працює одна аптека – підвіз препаратів здійснюється двічі на місяць

«За останні дні значно зросла кількість авіаційних ударів ворога по визволених селах та позиціях українських військових. Тільки за учора постраждали Надія, Білогорівка, Новолюбівка, територія Серебрянського лісництва. В деяких населених пунктах, попри небезпеку, ще залишаються люди, – підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Не зменшують росіяни й артилерійського впливу на Луганщині, обстрілявши Невське та Білогорівку».