Прес-центр6 жовтня 2023, 11:10

Міцний тил тримається на звичайних людях: четверо освітян Луганщини отримали відзнаки Президента «За оборону України»

36 працівників освіти Луганської області змінили підручники на зброю і зараз захищають своїх учнів та наше майбутнє на полі бою. Більше трьох тисяч освітян викладаються на максимум на своєму, освітньому фронті, аби надавати знання нашим дітям. Багато з них отримали і ще одну «професію» – волонтера.

«Ці наші освітяни – приклад незламності, мужності та наснаги на шляху до Перемоги. Вони закривають багатотисячні збори на потреби ЗСУ, передають медикаменти, маскувальні сітки та дрони. Допомагають військовим та пораненим в госпіталях. Збирають гуманітарку та підтримують інших внутрішньо переміщених луганчан. Залучають допомогу міжнародних партнерів та вірять, що скоро повернуться додому і всі свої сили спрямують на відновлення рідного краю», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Четверо освітян Луганщини отримали відзнаки Глави держави «За оборону України».

Тетяна Живага – вчителька Лисичанського ліцею №4. А з початку повномасштабного вторгнення стала і волонтеркою. Передає ліки та медикаменти нашим пораненим військовим, допомагає родинам земляків, які залишились без нічого, радує подарунками маленьких луганчан, що вимушено переїхали до інших регіонів.  

Валерія Отрощенко – начальниця відділу освіти Шульгинської сільської ради Старобільського району. Відколи її дім в окупації, жінка живе з думкою про повернення та відновлення рідного краю. Залучає підтримку міжнародних партнерів, співпрацює з благодійними фондами, закриває багатотисячні збори для підрозділів.

Ганна Щеблєтова викладає українську мову та літературу в Сєвєродонецькій школі № 11. Та разом з цим, перебуває в постійній комунікації  не лише з учнями, а й з десятками військових підрозділів. Ганна передала на передову сотні кілометрів маскувальних сіток, які ховають нашу техніку та захисників від ворожих дронів.

Рубен Хачатуров – директор Сєвєродонецького дитячо-юнацького комплексу «Юність». Вихованці «Юності» – маленькі таланти Луганщини, які своєю творчістю та активністю радували на всіх масових заходах та святах. Тепер Рубен ще й організовує збори, забезпечує військових засобами зв'язку та автівками. З початку повномасштабного вторгнення до останнього залишався в місті, аби допомагати з евакуацією.

Луганщина пишається нашими героями. Саме на таких звичайних людях тримається надійний тил наших військових.