Прес-центр6 жовтня 2023, 14:10

Олексій Смирнов узяв участь у заході «Право на гідність в місцях тимчасового проживання: сучасні виклики та майбутнє»

«Питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб є пріоритетним у державі, зокрема тих, які перебувають в місцях тимчасового проживання. Наразі сформована «дорожня карта» поліпшення умов проживання людей у МТП, яка передбачає моніторинг місць проживання, затвердження їх переліку по областях, а також створення належних для проживання умов», - повідомив Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов.

5 жовтня у Києві він узяв участь у заході «Право на гідність в місцях тимчасового проживання: сучасні виклики та майбутнє».

А також долучився до обговорення результатів моніторингу гуманітарної ситуації в місцях тимчасового проживання та Плану імплементації Порядку функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

«На сьогодні офіційно визначено поняття МТП, і це перший крок для вирішення проблеми, яка залишається на першому місці – житло. Крім того, ухвалені норми проживання ВПО. Також Урядом затверджені: форма договору, що дозволить ВПО інтегруватися в приймаючу громаду, алгоритм формування переліку місць для розміщення - це дозволить створити відкритий реєстр місць для проживання та низку загальноприйнятих правил поведінки проживаючих», - зазначив Олексій Смирнов.

У заході взяли участь Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, представник Уповноваженого з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України, Ольга Алтуніна, Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, народні депутати України, представники обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, громадських і міжнародних організацій.