Прес-центр19 жовтня 2023, 16:10

Цьогоріч вже 308 жителів Луганщини отримали ваучери на навчання

Зокрема, надано п’ять ваучерів для перепідготовки за робітничою професією: «Водій автотранспортних засобів «кат. С» (один ваучер), «Кухар» (один) та «Кравець» (три).

Для підвищення кваліфікації та спеціалізації видано 40 ваучерів. Із них вісім – «Водій автотранспортних засобів кат. D», п’ять – «Водій автотранспортних засобів «кат. СЕ», 27 – за напрямом «Медсестринство».

Для підготовки на наступному рівні освіти ВПО одержали 15 ваучерів: «Автомобільний транспорт» (два ваучери), «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (три), «Медсестринство» (два), по одному – «Інформаційні системи та технології», «Менеджмент», «Комп`ютерні науки», «Залізничний транспорт», «Психологія», «Ветеринарна медицина», «Підприємництво та торгівля», «Маркетинг».

Для здобуття ступеня магістра на основі бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю, надано 248 ваучерів.

Нагадаємо, ваучер на навчання видається службою зайнятості визначеним категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам. Цей документ надається одноразово і дає право безоплатно пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей.

Вартість ваучера – не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Наразі максимальна вартість ваучера становить 26 840 гривень. Оплачує ваучер Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або особа можуть оплатити різницю з власних коштів.

Із 1 червня процедуру отримання ваучера спрощено. Тепер ви можете подати заявку онлайн на порталі https://is.gd/quzCHf. Її опрацюють впродовж трьох робочих днів.

Звертайтеся до фахівців обласного центру зайнятості за номерами «гарячих ліній» 098-875-48-95, 099-491-20-86 або перейдіть за посиланнями: для мешканців Луганщини http://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини http://surl.li/ioarc.