Прес-центр1 серпня 2024, 16:08

Міжнародне та міжрегіональне співробітництво є одним із пріоритетних завдань, – Артем Лисогор

 «Це – одне із пріоритетних завдань Глави держави, яке треба розвивати. Спроможності донорів обмежені, тому необхідно поширювати саме міжрегіональне співробітництво та налагодити прямі партнерські відносини», – поінформував начальник Луганської обласної державної адміністрації Артем Лисогор.

Директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин облдержадміністрації Денис Денищенко під час засідання Луганського регіонального офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що відбулося сьогодні в Дніпрі, акцентував, що Луганській області, попри тимчасову окупацію, важливо продовжувати інтегруватися до європейського співтовариства та розширювати горизонти співпраці з міжнародними партнерами.

«Це стратегічний напрям, який відкриває перед нашим регіоном нові можливості. Взаємодія військових адміністрацій з міжнародними партнерами відіграє важливу роль в різних аспектах: підтримка ВПО області, розвиток кадрового потенціалу, проєкти з відновлення та покращення якості життя в регіоні після деокупації», – зазначив він.

Під час зустрічей з міжнародними партнерами луганчани підкреслюють, що міжрегіональне та міжмуніципальне співробітництво є пріоритетним для області питанням.

Луганська обласна державна адміністрація зацікавлена в налагодженні такого співробітництва як на рівні регіону, так і на рівні громад.

Спільні інфраструктурні проєкти, обмін найкращими практиками, розподіл ресурсів для відновлення інноваційної економіки – це ті шляхи, які сприятимуть стійкому розвитку Луганської області.