Прес-центр7 серпня 2024, 07:08

На Старобільщині виселяють біженців з прифронтових районів, на підприємстві в Сорокиному сім місяців не видавали зарплату, Макіївка потерпає від реактивної артилерії росіян

«Окупанти тиснуть на Лиманському та Сіверському напрямках, де здійснили 33 атаки за добу. Їхні цілі – Білогорівка, Макіївка, Невське, Серебрянський ліс – на сьогодні недосяжні. Атаки ворога відбиті, – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Загарбники продовжують бити по звільнених нами селах. Найбільш активно противник застосовує безпілотники – 72 в бік Макіївки і Невського, ствольну та реактивну артилерію – 36 обстрілів загалом».

Загарбники з рф за два роки двічі зробили безхатченками людей, що залишилися в окупації. Спочатку, у 2022-му, росіяни силоміць вивезли вглиб Луганщини дві категорії осіб. Серед них ті, хто залишився без даху над головою після штурмових дій окупантів, а також ті, на чиї домівки ворог поклав око. У пунктах тимчасового розміщення у сільських районах, зокрема Старобільському, їм надавали одну кімнату на декількох. Дозволили їм там залишитися до кінця серпня. Далі – без допомоги росії.

У так званій «лнр» спостерігається тенденція багатомісячної затримки заробітної плати на державних або комунальних підприємствах. Гроші почали зникати не коли мало бути важко, а у той час, коли міжбюджетні відносини рф з окупованими територіями стали більш-менш налагодженими. Черговий випадок – транспортне управління у Сорокинському районі, де заборгованість перед працівниками склала сім місяців.