Прес-центр10 вересня 2023, 08:09

Поліціянти ошукують людей на дільницях та супроводжують виїзне голосування на так званих «перших виборах»; росіяни збираються дозволити розміщувати на Луганщині поряд із житловою забудовою забруднюючі підприємства, що суперечить законодавству

«Загарбники не припиняють авіаційного тиску на населені пункти та позиції наших військ. Б’ють по селах та логістиці. Застосовують штурмову та тактичну авіацію. Так, за учора атак з неба зазнали райони Новоселівського та Білогорівки. Ворог має перевагу в повітрі і намагається скористатися цим, коли «на землі» його зупиняють наші захисники», – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Білогорівка та Діброва.

Сьогодні у так званій «лнр» останній «єдиний день голосування» із десяти. Під час виїзного волевиявлення люди вимушені визначатися з вибором кандидатів під прицілом автоматів поліціянтів, які супроводжують членів комісій – по окупованому регіону переміщується понад 800 таких ДВК.

А от на стаціонарних дільницях окупаційні правоохоронні органи ошукують всіх, хто прийшов взяти участь в волевиявленні, озброєні чоловіки перебувають поряд із місцем для «таємного голосування» – тиснуть на людей.

На росії розглядають зміни до чинного законодавства, які дозволять на окупованих територіях розміщувати забруднюючі підприємства поряд із житловою забудовою.

Так званий «перехідний період» діятиме до 2030 року. Під час цього терміну можна буде нехтувати дотриманням екологічних норм – рівень вмісту шкідливих речовин у повітрі, ґрунті та воді ніхто не вимірюватиме. На проблему у зростанні рівня захворюваності окупанти не звертають уваги.