Прес-центр29 серпня 2024, 13:08

«Щоб висловити вам співчуття та підтримку завжди бракуватиме слів…», - Артем Лисогор вручив нагороди родинам загиблих Героїв

До Дня пам’яті загиблих Захисників України голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся з родинами загиблих військовослужбовців. 
«Шановні дружини, діти, батьки, брати та сестри, побратими Героїв! Для того, щоб висловити вам підтримку завжди бракуватиме слів… Але разом з вами всі українці щодня схиляють голови у скорботі. Ми пам’ятаємо про подвиг тих, хто віддав свої життя за нашу державу і не дамо про це забути», - сказав очільник Луганщини.
Від імені Президента України Артем Лисогор вручив Орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) доньці загиблого старшого механіка-водія 2-го батальйону оперативного призначення Олександра Терещенка. Захисник ніс службу в лавах 31-ї бригади Національної Гвардії України. Стяг підрозділу передав родині Героя заступник командира 31 Бригади НГУ по роботі з особовим складом, полковник Євгеній Хлабистін.
Знаками Пошани «Захиснику Луганщини», на жаль, посмертно нагороджено 18 Героїв з Луганщини, та тих, хто віддав своє життя за наш регіон. Артем Лисогор вручив відзнаки родинам загиблих Героїв.
«Хтось із цих хлопців загинув, рятуючи поранених з поля бою, хтось потрапив під обстріл, когось знайшла куля снайпера, але всі вони пішли у засвіти героїчно. Адже вони захищали своє – дітей, родину, країну», - наголосив очільник Луганщини. 
Сьогодні обов’язок кожного – зберегти пам’ять про усіх, хто загинув за десятиліття війни в Україні. А Сили Оборони України завершать справу – дадуть відсіч агресору та повернуть мир у кожен населений пункт рідної Луганщини та всієї держави.