Прес-центр7 серпня 2024, 14:08

У Луганській області формують мережу послуг з психосоціальної підтримки

Заступник голови облдержадміністрації, куратор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Луганській області Катерина Безгинська узяла участь у робочій зустрічі з обговорення напрямків співпраці щодо формування регіональних планів психічного здоров’я. 

Наразі облдержадміністрація  розробляє  «План заходів на 2024—2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Луганській області на період до 2030 року» відповідно до Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року.

Головна мета - створення мережі послуг з психосоціальної підтримки, доступної для ВПО-мешканців Луганщини. 

Серед пріоритетів – надання психологічної допомоги ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Україною, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та постраждалим учасникам Революції Гідності, підвищення професійної компетентності працівників, які надають соціальні послуги.

А також проведення широкої інформаційної кампанії про можливість отримання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості, формування мережі послуг із первинної психологічної підтримки на первинній ланці медичної допомоги – у сімейного лікаря та у системі екстреної медичної допомоги.

До формування Плану заходів залучені не тільки структурні   підрозділи місцевих органів влади, а й представники ГУНП, ГУДСНС України у Луганській області, Луганського обласного Центру зайнятості та Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці. А також фахівці-психологи Луганського Державного медичного університету, Східноукраїнського Національного університету ім. Володимира Даля та Луганського Національного університету ім. Тараса Шевченка.