Прес-центр17 серпня 2024, 09:08

У Луганську окупанти почали архівувати власні злочини – збирають документи про бойовиків, викладач аграрного вишу «лнр» переміг жінок на першості росії з орання, ворог атакує за підтримки авіації

«Противник веде наступальні дії в районах Андріївки, Невського та Макіївки. Атакує за підтримки авіації. По звільнених нами населених пунктах росіяни вдарили з артилерії різних типів – постраждали Невське та Макіївка. На цьому ж напрямку окупанти застосували 66 безпілотників», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У муніципальному архіві так званої «лнр» оголосили про збір документів, які стосуються «учасників та подій» агресії рф в Україні, починаючи з 2014 року. Тобто, свідчень про місцевих та російських бойовиків, які брали участь в окупації міст та сіл Луганщини, а також документації, яка велась загарбниками упродовж десяти років. Дані про власні злочини будуть перебувати на «державному зберіганні» в одному місці. Вони дочекаються свого часу. 

Добігає кінця чемпіонат рф по оранню. Це одне із небагатьох змагань, куди росіяни допустили учасників з окупованих територій. До прикладу, у футбольній першості за 10 років повноцінно не зіграла жодна команда із так званих «лнр» чи «днр». Аналогічна ситуація майже повсюди. Взяти участь у конкурсі на кращу обробку ґрунту особу з «лнр» допустили. Окупаційна адміністрація Луганщини, аби не впасти обличчям у той самий ґрунт, вирішила відрядити професіонала – старшого викладача вишу, що розмістився в будівлі аграрного університету. Чоловік, змагаючись зі звичайними селянами, вже дійшов до півфіналу. Переміг він не тільки чоловіків, а й жінок.