Прес-центр25 серпня 2024, 09:08

У школах «лнр» з’являться «вереснята» та «трудовики», у Сєвєродонецьку будівники залишили п’ятиповерхівку недоробленою – не розрахувався підрядник, росіяни застосували «Гради» поблизу Куземівки

«Бойові дії минулої доби точилися біля Макіївки та Стельмахівки. Окупанти там не досягли успіху, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Вони продовжують бити по селах уздовж лінії бойового зіткнення. У районі Куземівки двічі вдарили з реактивної системи залпового вогню. По Невському, Макіївці, Стельмахівці та Куземівці – зі ствольної артилерії. Поблизу цих населених пунктів противник застосував 88 безпілотників».

Вже за тиждень на школярів у так званій «лнр» очікує нова виховна програма «Луганський характер». Її авторами є співробітники місцевого педагогічного університету, які зробили декілька кроків назад і використали досвід радянської системи освіти. Так, до прикладу, «характер» формуватимуть у «вереснят» – учнів молодших класів. У середніх класах з’являться «піонери», у старших – трудовики. Але останнє звання потрібно буде ще заслужити, виконуючи «суспільно корисні роботи». Занепад «республіки» росіяни вирішили розпочати з молодого покоління.

У Сєвєродонецьку підрядник вчергове не розрахувався із найманими працівниками, які займалися ремонтом п’ятиповерхівки у старих районах міста. Встигли частково попрацювати лише в одному з під’їздів. Тепер шукають нову робочу силу, яку теж деякий період можна буде використати безоплатно.