Прес-центр1 серпня 2024, 07:08

Відсьогодні в Лисичанську окупанти призупиняють рух автобусів – не вистачає пального, в захоплених 10 років тому містах Луганщини значні перебої з водопостачанням, Макіївку обстріляли некерованими авіаційними ракетами

«Наші військові стримують навалу ворога поблизу Андріївки, Невського та Макіївки. Однак росіяни продовжують завдавати удари по населених пунктах і укріпленнях українських оборонців. Так, учора окупанти двічі застосовували авіацію, 124 рази – безпілотники різних типів, вели вогонь з артилерії. Дев’ять некерованих авіаційних ракет вони спрямували по Макіївці», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Колаборанти роками мріяли про дешеві газ та пальне. У Лисичанську поплічники «руського миру» не розуміють, як в росії може статися дефіцит пального? А він є і економити вирішили на так званій «лнр». Інтернет в населеному пункті відсутній, як і місцеве телебачення, тому єдиний варіант повідомити населенню – надрукувати оголошення. Тож, хто знайде і прочитає – дізнається, що через відсутність пально-мастильних матеріалів із 1 серпня у Лисичанську вирішено призупинити обслуговування автобусних маршрутів.

Не набагато кращі справи на півдні Луганщини – у містах, окупованих 10 років тому. У Сорокиному, Суходольську та Молодогвардійську централізовано подають воду лише декілька годин на добу. Підвезення технічної води, яке інколи організовували, влітку відсутнє. Обсягу води, що дають, не вистачає на звичайні побутові потреби. Вихід – купувати за гроші у магазині. Абонплата при цьому не скасовується і не меншає.