Прес-центр15 серпня 2024, 09:08

Вісім наших ВПО вже працюють демінерами на деокупованих та прифронтових територіях

Про це повідомлено під час чергового рекрутингового заходу для переселенців з Луганщини із Представництвом «The HALO Trust» в Україні.

Учора запропонували стати демінерами наших ВПО у Сумах, Запоріжжі, Києві та тих, хто зареєстрований в обласному центрі зайнятості.

Вони долучилися до заходу в режимі онлайн.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, звертаючись до луганчан, зазначив, що через масштабні мінування території регіону на демінерів очікує тривала робота. 

Від початку року учасниками відповідних заходів вже стали 496 наших ВПО. Заповнила анкети для проходження навчання 51 особа. Вже завершили або ще проходять відповідні курси 28 з них. Вісім переселенців же працевлаштовані. Наразі триває оформлення ще трьох, які розміновуватимуть на Харківському напрямку.

На цей раз у заході взяли участь 68 переселенців. Керівник групи підбору та адаптації персоналу Представництва розповіла їм про критерії відбору працівників на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів», умови роботи та оплати праці.