Прес-центр24 серпня 2024, 11:08

Засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, збереження дистанційної освіти, підтримка військових, – Артем Лисогор про основні події тижня

«Україна сьогодні відзначає 33 річницю з моменту відновлення Незалежності. Від початку повномасштабного вторгнення це свято набуло особливого значення і символізму. Саме за нашу Незалежність триває війна, за право бути вільними, за право бути українцями. Вітаю усіх з Днем Незалежності України!» – цими словами розпочав щотижневий брифінг очільник Луганщини Артем Лисогор.

Напередодні відбулися обласні урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України, під час яких обласним відзнаками «Захиснику Луганщини» було нагороджено понад 50 військовослужбовців та цивільних осіб, які під обстрілами будують фортифікації. Це прояв поваги до героїзму та стійкості, які щодня демонструють наші оборонці на фронті.

Головною подією тижня стало розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, де розглядалася проблематика ситуації на фронті, енергетичної безпеки, європейської інтеграції.  

«Розширення можливостей реалізації проєктів альтернативної генерації електроенергії у територіальних громадах, створення умов для роботи навчальних закладів у режимі офлайн та розвиток міжнародної співпраці не тільки на державному, а й на муніципальному рівні – це завдання, які визначив Президент», – зазначив Артем Лисогор.

Він повідомив, що під час щорічної серпневої педконференції ще раз було порушено питання проєкту реформування дистанційної освіти. Завдяки спільній роботі влади, педагогів та батьків учнів вдалося відстояти позицію області щодо збереження дистанційної освіти: «Я вдячний за підтримку та запевняю, що робиться все можливе, щоб зберегти наші освітні заклади, педагогічний склад, а головне – дітей, в тому числі і тих, які навчаються з тимчасово окупованої території».

Підтримуємо наших військовослужбовців та ветеранів. Так, Сєвєродонецька громада надала  грошову допомогу ще 11 Захисникам.  

Лікарні Сєвєродонецька та Рубіжного планують доєднатися до пілотного проєкту зубопротезування військовослужбовців.  Соціальні заклади Луганщини будуть надавати послуги з формування життєстійкості та супроводу ветеранів та демобілізованих осіб.

У останній місяць літа продовжується робота громад із оздоровлення дітей. Зокрема, цього тижня місцеві військові адміністрації відзвітували, що семеро дітей з Троїцької громади повернулися з відпочинку у таборі «Смерічка» на Івано-Франківщині, упродовж літа 11 дітей Коломийчиської громади побували в закладах оздоровлення, діти Старобільської громади відпочили у таборі «Водограй» на Івано-Франківщині.