Прес-центр7 серпня 2024, 18:08

Жінок-переселенок з Луганщини навчили, як перезапустити свою кар’єру

У рамках проєкту «Запускай кар’єру. Програма підвищення економічної спроможності», який реалізується громадською організацією «Майстерня щастя», жінки-ВПО з Луганщини, що пройшли навчання основам бізнесу, поїхали до Ужгорода переймати досвід успішної підприємницької діяльності.

Першою локацією стала кав’ярня «Рання птаха», власницею якої є Людмила Попович. Людмила за фахом юристка, сама внутрішньо переміщена особа, змогла відкрити свій бізнес в Ужгороді, покладаючись лише на власні сили та особистий капітал. Сьогодні в її кав’ярні працевлаштовані чотири людини.

Наступною – салон краси «My Beauty Bar». Це – кооператив, створений трьома власницями. Такий формат співпраці дозволяє їм ефективно розподіляти обов’язки та підтримувати високу якість послуг.

Майбутні бізнес-леді з Луганщини відвідали також швацьке виробництво, яке належить Інні Кущ. Інна змогла відкрити свій бізнес завдяки власним заощадженням та двом грантам.

Остання зустріч відбулась із власницею Арт-простору «Ліс» – Юлією Дуб. Юлія змогла створити цей простір виключно за грантові кошти. Вона поділилася своїм баченням щодо креативного простору, де люди можуть займатися мистецтвом, відвідувати виставки та майстеркласи.

Навчання для переселенок з Луганщини було організовано у гуманітарному хабі Старобільської РДА у місті Свалява.

https://www.congress.gov.ua/zhinok-pereselenok-z-luhanshchyny-navchyly-i...