Архів новин

20 апреля 2017

Активісти Потягу Єднання України поспілкувалися з освітянами та громадськістю Луганщини

Сьогодні, 20 квітня, відбувся спільний брифінг заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та організаторів Потягу Єднання України «Труханівська Січ» щодо цілей та завдань акції.

 

У заході також взяли участь начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов, громадські активісти та представники освітніх закладів Луганської області.

 

Служба зайнятості підбила підсумки роботи за І квартал 2017 року

Так, протягом І кварталу 2017 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 14,5 тис. громадян, з них постійне місце роботи отримали 4,3 тис. осіб, що на 1,1 тис. осіб (33,7 %) більше, ніж за аналогічний період минулого року.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 100 безробітних.

На Луганщині стартував Інтернет-конкурс дитячого малюнку «Стежками єднання»

У рамках акції «Луганщина у нас одна», яку започаткував голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, Луганський обласний центр народної творчості оголошує Інтернет - конкурс дитячого малюнку «Стежками єднання».

Конкурс триватиме з 19 квітня до 31 травня 2017 року.

Творчі роботи будуть розміщені у соціальній мережі Facebook на сторінці «Луганський обласний центр народної творчості».

На Луганщину знову завітав Потяг Єднання України «Труханівська Січ»

Сьогодні, 20 квітня, до залізничного вокзалу Лисичанська прибуло понад 80 учасників акції Потяг Єднання України «Труханівська Січ». Делегацію активістів зустріла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

 

Від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза Ольга Лішик привітала учасників акції і зазначила, що вони матимуть змогу поспілкуватися зі своїми однолітками, обмінятися досвідом та закріпити дружні зв’язки між молоддю різних регіонів України.

 

На Донбасі не заморожений конфлікт, а справжня гаряча війна - Президент в інтерв’ю Sky News

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу Sky News зазначив, що на Донбасі справжня війна, а не заморожений конфлікт.

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 2,9 млн гривень від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-березень поточного року казна Луганської області поповнилася на 2 млн 888 тис. грн від плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, що на 672,7 тис. грн більше фактичних надходжень за аналогічний період 2016 року.

Станом на 1 квітня 2017 року на Луганщині здійснюють діяльність 1232 суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, які отримали 1614 ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 1306 ліцензій – тютюновими виробами.

Внесені зміни до Плану заходів на 2016−2018 роки щодо реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 13.08.2015р. № 350 Комітетом з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року розроблено проект Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на 2017−2018 роки (далі Проект).

До уваги власників пасажирського автотранспорту Луганської області

Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської обласної державної адміністрації оголошує конкурс з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути).

 

Засідання конкурсного комітету відбудеться 18 травня 2017 року за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

 

Початок о 10:00.

 

В Узбекистані скасовані ставки акцизного податку на деякі підакцизні товари

Постановою №ПП-2862 від 31.03.2017 р. «Про подальші заходи щодо впорядкування зовнішньоекономічної діяльності Республіки Узбекистан» скасовані ставки акцизного податку на деякі підакцизні товари, що завозитимуться на територію Республіки Узбекистан у 2017 році. 

Зазначені зміни внесені у додаток №13-2 до постанови Президента Республіки Узбекистан від 27 грудня 2016 року №ПП-2699 «Про прогнози основних макроекономічних показників і параметрів державного бюджету Республіки Узбекистан на 2017 рік».

На Луганщині виявлено та вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,62 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, територію Тошківського лісництва. Також у м. Лисичанську продовжують перевіряти лінії газопроводів.

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: вісім артилерійських снарядів, два реактивних снаряди, три мінометних міни, три ручних гранати та 20 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 21 піротехнік та 8 одиниць техніки.

 

 Пам'ятайте!

У 154 аптечних пунктах Луганщини реалізується програма «Доступні ліки»

З 1 квітня 2017 року стартувала урядова програма «Доступні ліки», завдяки якою кожний хворий на серцево-судинне захворювання, бронхіальну астму  та діабет другого типу має змогу отримати безкоштовні або з незначною доплатою ліки.
Безкоштовні ліки доступні вже у 15 аптечних пунктах КП «Луганська обласна «Фармація Північ», які розташовані по всій території області підконтрольній українській владі.
До кінця квітня буде заключено 19 договорів, а саме: 16 з Центрами первинної медико-санітарної допомоги та три з районними територіальними медичними об’єднаннями.

Розподіл санаторно-курортних путівок для ветеранів війни та інвалідів на ІІ квартал 2017 року – 53 путівки до санаторіїв Мінсоцполітики

 

Лисичанськ-             11 путівок            "Салют" м.Одеса-3                    "Батьківщина" м.Трускавець-3                           "Перемога" м.Київ-1                     "Слава" м.Миргород-4

Рубіжне                 4 путівки            "Салют" м.Одеса-2                    "Батьківщина" м.Трускавець-0                           "Перемога" м.Київ-1                     "Слава" м.Миргород-1

Соціальні проблеми чорнобильців вирішуються як на державному, так й на обласному рівнях, – брифінг

18 квітня в облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, присвячений питанню соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильський АЕС. Спікером виступила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

 

Новини АТО: на Луганщині продовжуються ворожі обстріли

Ввечері минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів у напрямку села Кримське Новоайдарського району.

Повідомлень про втрати та руйнування не надходило.