Архів новин

11 апреля 2017

До уваги розпорядників державних коштів та учасників публічних закупівель

Центр Державних Замовлень запрошує вас на курси навчання які пройдуть в місті Рубіжне 27-28 квітня 2017 року

Центр Державних Замовлень - навчально-консультаційний центр у сфері публічних закупівель, що надає розпорядникам державних коштів та учасникам торгів юридичні послуги з питань організації та здійснення публічних закупівель, проводить курси навчання, організовує семінари, тренінги та конференції.

Наша спортсменка відзначилась на всеукраїнських змаганнях з гирьового спорту

Нещодавно у Києві відбувся традиційний Кубок України з гирьового спорту, присвячений пам’яті Євгена Гарнич-Гарницького.

 

У змаганнях взяли участь представники з 12 областей, серед яких – представники Луганщини: Ірина Григоренко та Олександр Косяненко.

 

Наші спортсмени гідно представили область у всеукраїнській першості серед дорослих спортсменів.

 

Так, Олександр Косяненко у своїй ваговій категорії завоював срібло, а Ірина Григоренко – золото.

 

В облдержадміністрації обговорили можливість створення нової об’єднаної територіальної громади у Попаснянському районі

В облдержадміністрації управлінням з питань нормативно-правової роботи та децентралізації ОДА проведено нараду із представниками Гірської міської, Тошківської, Нижненської, Мирнодолинської, Врубівської селищних рад.
 
У заході також взяли участь представники управління містобудування та архітектури ОДА, відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» у Луганській області, Луганського Офісу реформ, Головного управління Держгеокадастру у Луганській області.
 

Відео-нарада в режимі on-line з питань реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України

11 квітня 2017 року відбулася відео-нарада в режимі on-line під головуванням  заступника Міністра  регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України  Парцхаладзе Л.Р. та заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань європейської інтеграції Чуприненко Р.С. з питань реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (ЄІБ). 

Лікарі-добровольці мобільного шпиталю оглянули дітей Попаснянського району

Лікарі Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова (ПДМШ) під час своєї третьої місії завітали до Попасної, де провели медичний огляд дітей дошкільного та шкільного віку.

 

Організаторами цього західу виступили головний лікар ПДМШ Дмитро Вернигор та хірург Національноі дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» Сергій Петрик.

 

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик також зустрілася з лікарями-добровольцями та зазначила, що подібні акції є допомогою населенню на лінії зіткнення і підтримкою місцевої медичної сфери.

 

Госпітальні округи – шлях до реформування луганської медицини

Сьогодні, 11 квітня в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка і заступник директора – начальник управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров`я ОДА Юрій Інкелевич розповіли про реформування системи охорони здоров’я області.

 

Зокрема, йшлося про створення госпітальних округів у рамках загальнонаціональної реформи сфери охорони здоров’я, збільшення матеріально-технічної бази лікарень та заохочення провідних фахівців для роботи у лікувальних закладах Луганщини.

Якщо ви знайшли вибуховий пристрій….

Напружена військова ситуація на Сході України і практично постійна загроза здійснення терористичних актів й диверсій у зоні АТО змушують наших співгромадян постійно бути пильними та знати, як вести себе при виявленні вибухових предметів та інших засобів ураження.

Управління Служби безпеки України в Луганській області нагадує, що дотримання декількох простих правил допоможе врятувати життя та здоров’я десятків людей.    

Тож, якщо ви знайшли вибуховий пристрій або предмет, схожий на нього, необхідно:

У Рубіжанській Центральній Міській Бібліотеці підготовлений відкритий перегляд літератури до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів «Живи і пам’ятай»

11 квітня відзначається Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. В ім’я пам’яті мільйонів невинних жертв нацистського терору, в ім’я укріплення миру, в ім’я безпеки в майбутньому світ не повинен забувати біль і страждання 11 мільйонів людей, знищених під час нацистського господарювання в концтаборах і тюрмах.

В читальному залі Центральної Міської Бібліотеки був підготовлений відкритий перегляд літератури «Живи і пам’ятай», на якому представлені книги про історію визволення в’язнів концтаборів, про Нюрнберзький процес над нацистськими злочинцями.

Проведено розширене засідання робочої групи з підвищення мінімального рівня оплати праці

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка відбулося розширене засідання робочої групи при Луганській облдержадміністрації з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Проведено розширене засідання робочої групи при Луганській облдержадміністрації з питання підвищення мінімального рівня оплати праці

10 квітня 2017 проведено розширене засідання робочої групи при Луганській облдержадміністрації з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка.

 

Поки є такі герої – ми непереможні – Президент вручив «Зірку Героя» батькам Василя Сліпака

Президент Петро Порошенко зустрівся з батьками Героя України, учасника антитерористичної операції, відомого оперного співака Василя Сліпака – Надією Василівною та Ярославом Володимировичем. Глава держави вручив їм «Зірку Героя», якою посмертно був відзначений Василь за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

Перевірка регіональної системи оповіщення

            Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2017 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 21.02.2017 №92, 12 квітня 2017 року буде проведено щомісячну технічну перевірку регіональної системи централізованого оповіщення (без запуску електросирен).

            Контроль повноти та якості проведення перевірки буде здійснено представниками управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської облдержадміністрації.

Перевірки лісогосподарських підприємств

           З 10.04.2017 по 14.04.2017 представники управління з питань надзвичайних ситуацій  спільно з  фахівцями цивільного захисту райдержадміністрацій, міськвиконкомів та фахівцями Головного управління ДСНС України у Луганській області, відповідно плану проводять перевірки готовності державних лісогосподарських підприємств Луганської області.

Прийнята Антикорупційна програма Луганської облдержадміністрації на 2017 рік

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз 7 квітня 2017 року підписав розпорядження «Про затвердження Антикорупційної програми Луганської обласної державної адміністрації на 2017 рік».

Документ спрямований на утворення ефективної системи запобігання і протидії корупції в облдержадміністрації, подальшого впровадження механізмів прозорості, доброчесності, зниження корупційних ризиків, підвищення рівня довіри громадян до її діяльності.

11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочу нараду під час якої дав доручення відповідним службам області визначити рівень та якість надання соціальних послуг, умови проживання колишніх в'язнів фашистських концтаборів та дотримання прав і соціальних гарантій затверджених законодавством України.

 

Юні спортсмени області з особливими фізичними потребами взяли участь у Спартакіаді «Повір у себе»

У рамках цього спортивного заходу відбулися два етапи: І етап (міський) для юних легкоатлетів із Сєвєродонецька та ІІ етап (обласний).

Так, І етап змагань відбувся 5 квітня. Під час міського етапу спортсмени випробовували свої сили у легкій атлетиці. Крім цього, в рамках соціального проекту «Ти не один» відбулась презентація спортивної гри «бочче».

У Луганській області виявлено та вилучено 15 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 16,15 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, території міста Попасна. У Лисичанську та селі Сиротине Попаснянського району перевіряють газопроводи.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 15 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряда, реактивний снаряд, дві мінометних міни, дві одиниці інженерних боєприпасів та шість одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

 

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 14.021,9 тис.

Новини АТО: на Луганщині не вщухає ворожий вогонь

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку сіл Кримське та Лобачеве Новоайдарського району двічі застосовувалися 82-мм міномети і стрілецька зброя.

 

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Станиця Луганська та села Валуйське двічі відкривався вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

 

У напрямку села Катеринівка Попаснянського району ворог використовував 82-мм міномети.

Харківська ТПП запрошує на семінар «Вихід і робота в країнах арабського регіону (ОАЕ) і країнах ЕКОВАС (Нігерія)»

ОАЕ виступають в якості природного географічного шлюзу між Сходом і Заходом та ідеального стратегічного пункту між розвиненими і країнами, що розвиваються. Емірати знаходяться на перехресті Азіатсько-Африканський торгових шляхів, а також Азії і Європи. Мільярди доларів інвестовано в забезпечення інфраструктури та логістики ОАЕ, щоб забезпечити імпорт і експорт продукції через митницю з легкістю, ефективністю та доступністю.