Архів новин

19 апреля 2017

Потяг Єднання України «Труханівська Січ» знов їде до Луганської області

Вже стали традиційними поїздки волонтерського агітпотяга «Труханівська Січ» на Луганщину, які відбуваються в рамках проекту реалізації програми Президента України з підтримки національної Єдності.

У цей раз потяг завітає до нас з акцією «Мистецький Кінопотяг».

Його учасники стали студенти, представники профтехосвіти, волонтери та митці, а це – близько 200 небайдужих зі всієї України.

 

Мета акції – привернути увагу молоді до професійного навчання відповідно до їх покликання, інтересів та здібностей.

Внесені зміни до Плану заходів на 2016-2018 роки щодо реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020

Комітетом з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року розроблено проект Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на 2017−2018 роки.

Процес розробки Проекту відбувався максимально відкрито та прозоро з урахуванням бюджетної децентралізації та нових форм державної підтримки регіонального розвитку.

Пропозиції та зауваження, які надійшли під час громадських консультацій, узгоджені та внесені до остаточної редакції Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Луганської області на 2017−2018 роки.

У Луганській області триває підготовка до проведення ЗНО-2017

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела нараду з питань організованого проведення зовнішнього незалежного оцінювання – 2017.

 

У заході взяли участь директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк, представники педагогічних колективів та правоохоронних органів.

 

Ольга Лішик наголосила, що в умовах антитерористичної операції питання безпеки під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання вкрай важливе.

 

Філії опорних шкіл можуть виконувати функції не лише початкової школи, а й дитячих садків, – постанова Уряду

Філіями опорних шкіл відтепер можуть бути навчально-виховні комплекси (НВК) – заклади, що об’єднують початкову школу та дитячий садок. Відповідну постанову було прийнято сьогодні, 19 квітня, на засіданні Уряду.

У Сєвєродонецьку для переселенців та підприємців відбудуться тренінги з бізнес-планування

У рамках програми відновлення та розбудови миру ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії у квітні-травні для внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів Луганської та Донецької областей відбудуться тренінги з написання бізнес-планів.

25-27 квітня, 13-15 травня – Краматорськ,

10-12, 16-18 травня – Сєвєродонецьк,

11-14, 15-18 травня – Маріуполь.

Мета цих заходів – допомогти учасникам реалізувати бізнес-ідею та підготувати бізнес-плани для подання на конкурс бізнес-грантів ПРООН.

У Луганській області виявлено та вилучено 12 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,12 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, територію Тошківського лісництва. Також у м. Лисичанську продовжують перевіряти лінії газопроводів.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 12 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снаряди, дві мінометних міни, реактивний снаряд, три ручних гранати та дві одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 21 піротехнік та вісім одиниць техніки.

 

Грантовий конкурс для НУО та груп активних громадян громад-партнерів Луганської області

ПРООН розпочинає Конкурс малих ГРАНТІВ для неурядових організацій та груп активних громадян Луганської області, а також регіональних та національних організацій, які здійснюють діяльність на її території.

 

1. ЦІЛІ КОНКУРСНОЇ ПРОПОЗИЦІЇ

Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина INVEST»

В період з 25 по 26 травня 2017 року у м. Тернопіль заплановано проведення Міжнародного інвестиційного форуму. До участі у вищезазначеному заході долучатимуться керівництво Уряду України, профільних міністерств, голови обласних державних адміністрацій, керівники дипломатичних служб України та іноземних держав, представники іноземного та вітчизняного бізнесу.

На форумі буде представлено інвестиційний і туристичний потенціал Тернопільської області та відбудуться презентації актуальних інвестиційних проектів.

Обласний краєзнавчий музей узяв участь у Всеукраїнському форумі з національно-патріотичного виховання

У Києві відбувся Всеукраїнський форум з питань національно-патріотичного виховання «Співпраця–2017».

У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрацій, центральних органів виконавчої влади та громадськості.

Також до форуму долучились працівники Луганського обласного краєзнавчого музею.

Форум «Співпраця–2017» організовано Міністерством молоді та спорту України, управлінням молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Увага! На Луганщині погіршення погодних умов

За прогнозом українського гідрометцентру протягом доби 19 квітня 2017 року в області очікується посилення північно-східного вітру, 15-20 м/сек., вночі місцями сильний дощ з мокрим снігом.

20-21 квітня без істотних опадів, заморозки. Вітер північно-східний, 7-12 м/сек. Температура повітря та на поверхні ґрунту вночі 0-5 морозу, вдень 4-9 тепла.

У зв’язку із погіршенням погодних умов та з метою запобігання й зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій, які можуть викликати людські жертви і матеріальні збитки, Луганська обласна державна адміністрація нагадує:

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 18 квітня 2017 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 465 148,69 тис. грн.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку – з 4 по 18 квітня;

- установи банків – з 4 по 17 квітня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

 

Новини АТО: на Луганщині поранено військовослужбовця

Вчора ввечері внаслідок ворожого обстрілу з автоматичних гранатометів у напрямку села Катеринівка Попаснянського району зазнав осколкових поранень наш захисник.

 

Крім того, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, по укріпленнях українських військовослужбовців поблизу села Катеринівка Попаснянського району двічі відкривався вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.