Архів новин

24 апреля 2017

Відбулася робоча зустріч з координатором регіонального центру компетенції Prozorro у Луганській області

24 квітня 2017 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Власенка Р.Г. за участю  в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Севостьянової О.Л. відбулася робоча зустріч з координатором регіонального центру компетенції ProZorro у Луганській області Бабтенко А. Б.

Освітяни Луганщини продовжують проект Юрія Гарбуза «Змінимо країну разом!»

У рамках Угоди про співробітництво між Луганською та Львівською областями за проектом «Змінимо країну разом» з метою професійного та культурного обміну на запрошення Департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації 50 освітян Луганщини з 24 квітня по 3 травня 2017 року перебуватимуть на Львівщини.

До складу делегації увійшли керівники відділів (управлінь) освіти, завідуючі методичним кабінетами (центрами), директори ЗНЗ, завідуючі ДНЗ або заступники вище зазначених посад.

Відбулося засідання «круглого столу» за участю міжнародних організацій-партнерів облдержадміністрації

У рамках візиту делегації Представництва ЄС та ПРООН до Луганської області в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» з питань економічного розвитку.

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, представники органів влади області всіх рівнів, а також громадськості.

Під час зустрічі учасники обговорили поточний стан реалізації співпраці з ПРООН у рамках Програми відновлення та налагодження миру: 2016-2017 за підтримки Європейського Союзу.

Урядова програма «Доступні ліки»

З 1 квітня 2017 року стартувала Урядова програма «Доступні ліки», яка забезпечить кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, що покращать якість його життя, зможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності.
Для реалізації цієї програми Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» Луганської області передбачена субвенція на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в сумі 9 129,3 тис. грн.

За підтримки ЮНІСЕФ проведено семінар «Раннє втручання: можливості та перспективи»

На Луганщині продовжується робота щодо впровадження послуг раннього втручання.

У Сєвєродонецьку Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно із Представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) проведено семінар «Раннє втручання: можливості та перспективи».

До участі у заході були запрошені керівники та фахівці дитячих закладів, що надають медичні, освітні та соціальні послуги дітям з інвалідністю, викладачі та студенти профільних спеціальностей.

Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії відзначив 24-ту річницю cтворення

Луганському обласному ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», який сьогодні розташований у місті Кремінна, виповнилося 24 роки.

В області тривають роботи з відновлення доріг

На підконтрольній Українській владі території Луганської області налічується 3616,1 км автомобільних доріг загального користування, з них 1 177,1 км доріг державного значення та 2 439 км – місцевого.

Близько 80 % доріг знаходяться в незадовільному стані, що негативно відображається на соціально-економічному розвитку області. За оцінками фахівців на ремонт доріг необхідно майже 4 млрд грн.

Луганська обласна державна адміністрація вживає всіх можливих заходів щодо відновлення нормальних і безпечних умов дорожнього руху.

Юрій Гарбуз: Наш синівській і громадянський обов’язок – забезпечити гідні умови життя учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» під головування голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з представниками міських і районних осередків громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини» з метою обговорення проблемних питань, взаємодії та відзначення 31-роковин Чорнобильської трагедії.

СБУ закликає громадян бути пильними

Служба безпеки України закликає громадян бути пильними та інформувати правоохоронців про залишені без нагляду підозрілі предмети або транспортні засоби.

Особливу увагу слід звертати на тих осіб, поведінка яких викликає насторогу. Вони можуть проявляти незрозумілий підвищений інтерес до об’єктів транспортної інфраструктури, місць масового перебування людей, підприємств, військових об’єктів, будівель органів влади та управління.

Бізнес-форум української діаспори

Перший Бізнес-Форум української діаспори та закордонних друзів України, який відбудеться 18-19 травня 2017 року в Україні, в місті Києві, (приміщення Палати, вул. Велика Житомирська, 33), який пройде під гаслом “Українці світу – для України”.

Цей захід заплановано в розвиток рішень VI-го Всесвітнього Форуму Українців (серпень 2016, м. Київ). Ініціаторами та співорганізаторами Форуму є Торгово-промислова палата України  та Українська Всесвітня Координаційна Рада на прохання ділових кіл України  та світового українства.

Облдержадміністрацією вживаються максимальні зусилля щодо попередження надзвичайної ситуації

       На вимогу ДП «Енергоринок» (лист від 21.03.2017 № 01/26-3219) Міністерство енергетики та вугільної промисловості України погодило повне припинення різниці перетоків електричної енергії на неконтрольовану територію Луганської області, що здійснюється ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» з 00.00 годин 25 квітня 2017 року (лист від 14.04.2017 № 01/32-3467). 

Звернення членів Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області до сільських, селищних, міських, районних рад області, які ще не є членами Асоціації

Шановні колеги!

3 грудня 2016 року було створено Асоціацію органів місцевого самоврядування Луганської області.

27 органів місцевого самоврядування всіх рівнів об’єднались з метою запровадження більш ефективного механізму здійснення своїх повноважень, узгодження дій щодо захисту прав та інтересів територіальних громад, сприяння їх соціально-економічному та культурному розвитку.

Звернення членів Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області до мешканців Луганщини

Дорогі земляки!

Зовсім недавно органи місцевого самоврядування області об’єднались у Асоціацію, підтримавши заклик голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза відмовитись від політичного розбрату та перейти на «політичну дієту». Адже, ми щиро вважаємо, що єдиною платформою для відкритого діалогу та об’єднання луганчан з обох боків лінії розмежування є відновлення економіки, соціальний захист наших громадян та встановлення миру на Луганщині.  

Проведено семінар за темою: «Раннє втручання: можливості та перспективи»

На Луганщині продовжується робота щодо впровадження послуг раннього втручання. 21 квітня 2017 року в місті Сєвєродонецьку Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно із Представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) проведено семінар за темою: «Раннє втручання: можливості та перспективи».

 

До участі у заході були запрошені керівники та фахівці дитячих закладів, що надають медичні, освітні та соціальні послуги дітям з інвалідністю, викладачі та студенти профільних спеціальностей.

Ви будете прикладом для кожного українця – Президент членам національної збірної України для участі в «Іграх нескорених»

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистостях з нагоди оголошення кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у змаганнях «Ігри нескорених», що відбудуться у Торонто.

Глава держави звернувся до присутніх на Хрещатику і зазначив, що надзвичайно радий бути присутнім серед тих, хто вже у вересні цього року представлятиме Україну на міжнародних змаганнях серед військовослужбовців та ветеранів, котрі зазнали поранень під час виконання свого обов’язку.

Інформація про призначення субсидії на новий період

На цей час субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг отримують 150574 сім’ї, що становить 55 % від загальної кількості домогосподарств Луганської області. Станом на 1 квітня загальна сума призначених субсидій становила 52 млн грн.

Новини АТО: по українським захисникам б’ють із забороненої зброї

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях українських військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка, Новоалександрівка та Троїцьке Попаснянського району шість разів відкривався вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, БТР і великокаліберних  кулеметів.

У напрямку смт Станиця Луганська і села Валуйське противник двічі застосовував БМП, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Призначення субсидії на новий період

На даний час субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг отримують 150574 сім’ї, що становить 55% від загальної кількості домогосподарств Луганської області. Станом 01.04.2017 загальна сума призначених субсидій становить 52 млн. грн.