Архів новин

21 апреля 2017

Участь ансамблю пісні і танцю "Радани" у вітальному концерті

20 квітня у стінах Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.С.Прокоф’єва відбувся концерт, присвячений найсвітлішому святу Весни - Воскресінню Христову та 10-річчю створення Сєвєродонецькоі єпархії. У вітальному концерті взяли участь й артисти ансамблю пісні і танцю "Радани" Луганської обласної філармонії.

Відбувся робочий візит Елеонори Поліщук до Білокуракинського району

19 квітня 2017 року директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук відвідала Білокуракинський район, у якому створена об’єднана територіальна громада в рамках реформи децентралізації. Під час візиту проведено робочу нараду, в якій взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко, заступник голови райдержадміністрації Наталія Вервейко, начальник управління соціального захисту населення Наталія Бойко та директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послу) Олексій Леонов.

Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області закликала долучатися до ініціатив Юрія Гарбуза

Сьогодні, 21 квітня, відбулися загальні збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області. Збори провів голова Асоціації, голова Кремінської районної ради Володимир Прокопенко. У заході взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко.

 

Під час зборів Сергія Тихоновського було обрано виконавчим директором Асоціації. Крім того, затверджено бюджет Асоціації на 2017 рік.

 

Щодо виплати разової грошової допомоги ветеранам війни до 5 травня у 2017 році

Станом на 24.04.2017 в області триває робота щодо виплати разової грошової допомоги до 5 травня відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 223 «Деякі питання виплати у 2017 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

 

Проблеми енергозабезпечення населених пунктів вздовж лінії розмежування – у полі зору облдержадміністрації

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Також у заході взяли участь директор директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Сергій Шелест, начальник управління з надзвичайних ситуацій ОДА Володимир Мірошниченко, Головного управління ДСНС України в Луганській області, представники комунальних підприємств області, співробітники правоохоронних і контролюючих органів.

Робота з відновлення дорожних артерій області продовжується

         На підконтрольній Українській владі території Луганської області налічується 3616,1 км автомобільних доріг загального користування, з них 1 177,1 км доріг державного значення та 2 439 км – місцевого.

До уваги населення

З 5 по 30 квітня 2017 року режим роботи КПВВ «Станиця Луганська» встановлений з 07:00 до 19:30.

Делегація жінок зі Сходу України взяла участь у навчально-ознайомчому візиті до Грузії з розвитку місцевих громад

У рамках проекту «Відновлення управління і сприяння примиренню в охоплених кризою громадах України», ініційованого для залучення громад у процеси піклування про їх майбутнє, особливо майбутнє жінок та дівчат, 19 представниць Луганської та Донецької областей відвідали Грузію.

Серед учасників делегації була директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук, яка взяла участь у навчально-ознайомчій поїздці по програмі мобілізації громад для розширення можливостей.

Міжнародний суд ООН закликав Росію до повного виконання Мінських домовленостей – Президент

Міжнародний суд Організації Об’єднаних Націй закликав Росію до повного виконання Мінських домовленостей, визнавши її стороною Мінського процесу, а не посередником. Визнання цього є не політичною, а вперше – юридичною оцінкою. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час наради з Міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, заступником Глави Адміністрації Президента Костянтином Єлісєєвим та заступником міністра закордонних справ Оленою Зеркаль.

Елеонора Поліщук взяла участь у навчально-ознайомчому візиті до Грузії з питань участі жінок у розвитку місцевих громад

Директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук взяла участь у навчально-ознайомчій поїздці по програмі мобілізації громад для розширення можливостей у Грузії, що відбувся з 2 по 12 квітня поточного року. Метою візиту стало вивчення позитивного досвіду Грузії у використанні потенціалу жінок для розвитку місцевих громад. Участь у заході взяли 19 представниць Луганської та Донецької областей.

 

Про встановлення середньої вартості санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортного лікування

Департамент соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації повідомляє, що наказом Міністерства соціальної політики України від 27.03.2017 № 475 «Про встановлення середньої вартості санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування» установлена середня вартість санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування в межах обсягу бюджетних коштів, виділених від

Юрій Гарбуз привітав Сєвєродонецьку єпархію з 10-річчям

У Сєвєродонецькому обласному училищі імені С. Прокоф’єва відбувся Великодній концерт, присвячений 10-ї річниці Сєвєродонецької єпархії Української  Православної Церкви.

Луганські школярі захистили свої дослідження на всеукраїнському конкурсі

Нещодавно у Києві завершився ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу–захисту науково-дослідницьких робіт відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства. Цьогоріч учениці з Попасної та Сєвєродонецька чотирма роботами гідно презентували Луганщину.

 

На урочисту частину конкурсу завітали президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, третій Президент України Віктор Ющенко і поет, перекладач, літературний критик, Герой України Дмитро Павличко.

 

На Луганщині погіршення погодних умов…

За прогнозом українського гідрометцентру вночі та вранці 21-22 квітня по Луганській області на поверхні ґрунту, місцями у повітрі очікуються заморозки 0-5. Вдень 21 квітня – посилення північно-східного вітру 15-20 м/сек, місцями налипання снігу.

22-23 квітня хмарно з проясненнями, невеликий дощ, мокрий сніг. Вітер західний 7-12 м/сек. Температура повітря вночі 0-3 тепла, на поверхні ґрунту, місцями у повітрі заморозки 0-5, вдень 5-10 тепла.

Відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

       19 квітня 2017 року голова обласної держадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Гарбуз Юрій Грігорійович провів екстрену нараду із заступниками та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації з приводу імовірних загроз знеструмлення населених пунктів Новоайдарського району, які живляться з тимчасово окупованої території, та контрольованої частини області внаслідок припинення перетоків електричної енергії на територію ОРЛО, що можуть відбутися з 00.00 годин 25.04.2017.

Бізнес-зустріч з банкіром ЄБРР

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Центр підтримки бізнесу в Дніпрі  (Дніпропетровська торгово-промислова плата) запрошують керівників малих та середніх підприємств (МСП), в яких річний обіг становить понад 100 млн грн, на бізнес-зустріч з банкіром ЄБРР, яка відбудеться 
25 травня п. р. в Дніпрі та 26 травня п.р. в Кривому Розі.

Метою зустрічі є ознайомлення з можливостями фінансування, які надає ЄБРР для МСП у рамках ініціативи EU4Business.

Семінар «Підготовка товару до експорту»

За інформацією Харківської ТПП 25 квітня 2017 року в рамках проекту «Абетка експортера» відбудеться другий безкоштовний семінар «Підготовка товару до експорту»

Цільова аудиторія: представники малого та середнього бізнесу регіону, фізичні особи - підприємці, націлені на успішну реалізацію стратегій експортно орієнтованого бізнесу.

У Луганській області виявлено та вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,21 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, територію Тошківського лісництва. Також у Лисичанську продовжують перевіряти лінії газопроводів.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено вісім одиниць вибухівки, а саме: п’ять артилерійських снарядів, реактивний снаряд, мінометну міну та одну одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 21 піротехнік та вісім одиниць техніки.

 

Новини АТО: Луганщина знову опинилася під ворожим вогнем

Новини АТО: Луганщина знову опинилася під ворожим вогнем

 

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку села Катеринівка і Новозванівка Попаснянського району тричі відкривався вогонь з 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів й стрілецької зброї.

 

По укріпленнях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська бойовики застосовували автоматичні та підствольні гранатомети.

 

Зміни умов конкурсу з регулярного перевезення пасажирів

Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації доводить до відома власників пасажирського автотранспорту Луганської області про зміну умов конкурсу з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), який відбудеться 18 травня 2017 року за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп.