Прес-центр21 квітня 2017, 12:04

Юрій Гарбуз привітав Сєвєродонецьку єпархію з 10-річчям

У Сєвєродонецькому обласному училищі імені С. Прокоф’єва відбувся Великодній концерт, присвячений 10-ї річниці Сєвєродонецької єпархії Української  Православної Церкви.

Привітати з цим святом прийшли Роман Власенко та Ольга Лішик, перший заступник й заступник голови облдержадміністрації.
Від голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, Ольга Лішик зачитала  привітальну адресу: «10 років – це час становлення невтомної духовної праці, побудови і нелегких випробувань, які випали на долю Луганщини. Сьогодні, як ніколи, віра і духовні цінності потрібні людям. Їх стомлені війною серця йдуть на зустріч добру і милосердю, прощенню і любові… Бажаємо нових здобутків на благо церкви і української держави, а вашій пастві – багатих і нових дарів, доброї волі та любові».
Роман Власенко приєднався до привітання та висловив слова подяки за мудре архіпастирське служіння Високопреосвященному Никодиму, архієпископу Сєвєродонецькому та Старобільському.
З нагоди 10-річчя Сєвєродонецької єпархії Української Православної Церкви Високопреосвященнішого владику Никодима нагороджено почесною відзнакою «За розвиток регіону».
Також почесними грамотами Луганської обласної державної адміністрації відзначені секретар єпархії архімандрит Іринарх (Тимчук) та дев’ять кліриків єпархії.

Продовженням святкового вечора став великий Великодній концерт, підготовлений силами зведеного хору храмів Сєвєродонецька та колективів музичного училища.