Архів новин

13 апреля 2017

До кінця квітня на Луганщині на повну запрацює програма «Доступні ліки»

13 квітня голова Луганської обласної державної адміністрації–керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь у селекторній нараді щодо відшкодування вартості лікарських засобів у рамках державної програми «Доступні ліки», яку провів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

Проведення засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Відповідно до розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 7 липня 2016 року № 395, 12 квітня 2017 року відбулося засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року (далі Комітет), за участю консультанта із стратегічного планування та регіонального розвитку В.Кашевського.

Відбулося засіданні обласної Координаційної ради з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

Раду провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик за участю  фахівців Міністерства охорони здоров’я України Ксенії Надута-Скринник та Дарини Кутузової.  

Під час засідання було зазначено, що сьогодні на території області, контрольній українській владі, під диспансерним наглядом перебуває 2110 осіб: у тому числі хворих на СНІД – 478, пацієнтів з ВІЛ-інфекцією – 1632.

Охоплення антиретровірусною терапією даної категорії хворих в області складає 70 відсотків, при середньоукраїнському показнику – 50,2 %.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в обсязі 9.129,3 тис. грн.

«Фантом» затримав партію насіння соняшника

12 квітня працівники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» у ночі на незаконній переправі через р. Сіверський Донець поблизу с. Лобачево затримали громадянина смт Новоайдар, який на власному авто намагався переправити до тимчасово непідконтрольного українській владі с. Жовте 480 кг фасованого насіння соняшника на суму майже 96 тис. грн.

Насіння було протравлене, тобто оброблене спеціальними хімічними елементами, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Результати виступів наших спортсменів на Всеукраїнських змаганнях зі спортивного орієнтування

У Львівській області (місто Трускавець) відбулися одразу декілька змагань зі спортивного орієнтування: особистий чемпіонат України, Кубок України (1-2 етапи), Кубок України (1-2 етапи, спринт), Всеукраїнські змагання серед вихованців ДЮСШ та позашкільних закладів зі спортивного орієнтування (бігом, ІІІ-ІV ранг) й особистий чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед ветеранів (бігом), повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Продовжується плідна співпраця між Луганською областю та Львівщиною

Сьогодні, 13 квітня, підписано угоду про співробітництво між Луганською облдержадміністрацією та Львівським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Її підписали голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та заступник директора інституту Олександр Сушинський.

 

В облдержадміністрації обговорили механізми залучення громадськості до реалізації реформ

13 квітня відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Запровадження механізмів залучення громадськості до здійснення реформ і розвитку громад».

Захід організований громадською організацією «Громадська ініціатива Луганщини» спільно з облдержадміністрацією у рамках проекту «Ресурсний центр сприяння місцевої демократії на Луганщині», що здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

В облдержадміністрації обговорили механізми залучення громадськості до реалізації реформ

13 квітня відбулось засідання «круглого столу» за темою: «Запровадження механізмів залучення громадськості до здійснення реформ і суспільств розвитку».

Захід організований громадською організацією «Громадська ініціатива Луганщини» спільно з облдержадміністрацією у рамках проекту «Ресурсний центр сприяння місцевої демократії на Луганщині», що здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

На Луганщині виявлено та вилучено 12 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 23,18 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та Тошківському лісництві. У Лисичанську продовжують перевіряти лінії газопроводів.

Загалом, піротехніками виявлено та вилучено 12 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 3 артилерійських снаряда, 3 мінометних міни та 6 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 26 піротехніків та 10 одиниць техніки.

 

Юрій Гарбуз: Зв’язки зі Львівщиною стають майже родинними!

Уже традиційними стали візити делегацій західних областей на Луганщину перед великими святами. Керівники місцевих органів влади, депутати обласних і районних рад, волонтери їдуть вітати своїх земляків-військових на передову і завжди зустрічаються з керівником Луганської військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Сьогодні під час такої зустрічі депутат Львівської обласної ради Роман Кушнір переказав вітання з нагоди Великодня зі Львівщини та передав паски і дитячі малюнки.

Луганська обласна філармонія запрошує на потрійний ювілейний концерт

Луганська обласна філармонія запрошує на потрійний ювілейний концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом почесного головного диригента Курта Шміда /Австрія/. Бо саме в цей вечір артисти та диригент святкуватимуть 25 – річчя дипломатичних відносин України та Австрійської Республіки, 75-річний ювілей маестро Шміда та ще одну визначну дату.

Семінар-тренінг з питань реалізації державної регуляторної політики та проведення закупівель через систему ProZorro відбувся у м. Попасна

Представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації і Державної регуляторної служби України взяли участь у роботі семінару-тренінгу для голів міських, сільських рад та військово-цивільних адміністрацій району, який відбувся  11 квітня 2017 року у приміщенні районного Будинку культури під керівництвом першого заступника, в. о. голови районної державної адміністрації-керівника районної військово-цивільної адміністрації  М. М. Ханатова.

У жовтні для 5 млн пенсіонерів підвищення пенсій відбудеться уперше за чотири роки, – Павло Розенко

Осучаснення пенсій, заплановане Урядом у жовтні 2017 року у рамках проведення пенсійної реформи, стосуватиметься більше 5 млн пенсіонерів. Про це в інтерв’ю «5 каналу» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області попереджає

Усе частіше країнами світу поширюється небезпечне для тварин захворювання – заразний вузликовий дерматит (ЗВД) великої рогатої худоби або нодулярний дерматит.

Слід зазначити, що дане захворювання не загрожує здоров’ю та життю людини.

Але хвороба представляє небезпеку для великої рогатої худоби та несе загрозу для біологічної і продовольчої безпеки, а також економічні збитки галузі тваринництва.

Президент підписав Закон щодо забезпечення учасників АТО та ВПО доступним житлом

Президент України підписав прийнятий Верховною Радою 16 березня Закон України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)». Цей Закон надає додаткові можливості сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб при участі у програмі доступного житла, завдяки чому вони зможуть придбавати житло за механізмом 50 на 50, або отримати пільговий кредит для вирішення свого житлового питання.

Бойовики вкотре пошкодили об’єкти цивільної інфраструктури

Вчора вдень до Головного управління Національної поліції в Луганській області надійшло повідомлення диспетчера залізничної станції Лиман про те, що на перегоні станції Шипілове-станції Сентянівка на 48 км виявлено воронку від вибуху діаметром 4 метри та глибиною 3 метри.

 

Внаслідок вибуху пошкоджено залізничну колію.

 

Це є свідченням цинічного та підступного плану ворога зруйнувати нашу цивільну інфраструктуру.

«Асоціація освітян Луганщини» визначила механізм діяльності організації та першочергові педагогічні питання

Відбулось засідання ініціативної групи громадської організації «Асоціація освітян Луганщини».

Участь у заході взяв директор Департаменту освіти і науки Луганської ОДА Юрій Стецюк.

Мета зустрічі – визначення механізму діяльності організації з урахуванням запитів освітян області.

На засіданні учасники обговорили низку питань – планування діяльності «Асоціації освітян Луганщини», участь у розробці міжнародних, загальнодержавних, регіональних програм, спрямованих на впровадження сучасних підходів до підготовки педагогічних працівників.

Новини АТО: на Попаснянщині тривають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів відкривався вогонь у напрямку позицій наших військовослужбовців поблизу населених пунктів Попаснянського району.

 

Під вогонь 82-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів  великокаліберних кулеметів противника потрапили Катеринівка, Новозванівка та Новоолександрівка.