Архів новин

10 апреля 2017

11 квітня – День визволення в'язнів фашистських концтаборів

Однією з найстрашніших сторінок людської історії стала історія фашистських концентраційних таборів. Концтабори не дарма отримали назву таборів смерті, з 1933 по 1945 рік через них пройшло близько 20 мільйонів осіб із 30 країн світу, із них близько 12 мільйонів загинули, при цьому кожен п'ятий в'язень був дитиною.

 

Представники Луганщини долучились до міжнародної програми «Раннє втручання: адвокаційні та комунікаційні виклики»

Днями батьки дітей з особливими потребами з десяти регіонів України, у тому числі з Луганської області, з’їхались до міста Вінниця, аби  у рамках програми «Батьки за раннє втручання в Україні» обмінятися досвідом та обговорити найважливіші питання щодо адвокації. 

До участі у семінарі долучились й представники громадських молодіжних організацій людей з інвалідністю Луганщини.

Заборгованість із виплати пенсій в області відсутня

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 10 квітня 2017 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 216 322,89 тис. грн.

З них профінансовано:

- вузол поштового зв’язку – з 4 по 10 квітня;

- установи банків – з 4 по 9 квітня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Увага! Оголошення

13  квітня 2017 року  в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 13:30.

Поліцейські та фахівці Держпродспоживслужби вилучили м’ясо свинини невідомого походження

Співробітники Головного управління Національної поліції в Луганській області спільно з фахівцями Держпродспоживслужби в смт Сватове затримали автомобіль, в якому знаходилось м’ясо свинини загальною вагою 1390 кг.  

Під час перевірці встановлено, що м’ясо транспортувалось з порушенням санітарно-гігієнічних вимог, температурного режиму, на упаковці відсутнє маркування та супровідні ветеринарні документи підроблені.

Відносно порушника складено адміністративний протокол та за даним фактом ведеться розслідування.

Юнаків Луганщини запрошують на навчання до Одеси

1 вересня 2014 року Військово-морського ліцею міста Севастополя відновив свою діяльність у Одесі.

 

Особовий склад навчального закладу залишився вірний своїй Батьківщині і військовій присязі та продовжує виховувати майбутніх захисників України.

 

З метою підготовки майбутніх захисників України учнів загальноосвітніх шкіл Луганщини запрошують на навчання.

 

«Фантомівці» не пропустили в Станицю Луганську сигарети сумнівного походження

Працівники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» на контрольно-пропускному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» припинили спробу незаконного переміщення з тимчасово окупованої території 180 пачок сигарет з маркуванням «Не для продажу на території РФ» і марками акцизного податку так званої «ЛНР».

Аналіз щодо лісових пожеж на території області

            Управлінням з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації проведено аналіз щодо лісових пожеж на території області. Встановлено що в період з 25.03.2017 по 07.04.2017, за відомостями Головного управління ДСНС України у Луганській області, та інформації  отриманої з відповідних територій в області виникло 140 пожеж в екосистемі.Пожежі пов’язані із загорянням сухої трави, очерету, сухого гілля, сміття. Основна причина пожеж – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Пожежі сталися:

м. Лисичанськ – 18(загоряння загальною площею 6,45 га);

Відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

06 квітня 2017 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації, заступника голови регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Клименко Ю.Ю. відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На засіданні було розглянуто питання подальшого виконання заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла 29.10.2015 на складах ракетно-артилерійського озброєння Міністерства оборони України у м. Сватове.

В облдержадміністрації прийняте рішення заборонити випалювання стерні, сухої рослинності та очеретів у природних екосистемах

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів робочу нараду щодо вирішення екологічної проблеми, яка склалася у Білокуракинському районі через горіння луків та очеретів.

У роботі наради взяли участь директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олег Тіхонов, представники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області, Державної екологічної інспекції у Луганській області та  працівники Білокуракинської райдержадміністрації.

ПРЕДСТАВНИЦТВО МОМ В УКРАЇНІ ЗА ПІДТРИМКИ УРЯДУ ЯПОНІЇ ОГОЛОШУЄ КОНКУРС ДЛЯ ГРОМАД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Представництво МОМ в Україні у рамках проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі»  за підтримки Уряду Японії оголошує конкурс для громад Луганської області, а саме: Новоайдарський район, Марківський район, Міловський район, Курахове, Білолуцьк, Гірське.

 

Мета проекту: сприяння стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі.

Завдання проекту:

На Луганщині відновлюються національні та регіональні автомобільні дороги державного значення

З 30 березня по 6 квітня на Луганщині для безпечного проїзду автодорогами загального користування Державним підприємством «Луганський облавтодор» (на замовлення Служби автомобільних доріг у Луганській області) ліквідовано 13393,0 кв. м пошкодженого дорожнього покриття, у тому числі на дорогах державного значення – 13272,0 кв. м, територіального значення – 5113,0 кв. м, місцевого значення – 121,0 кв. м.

 

На світовій першості з плавання в ластах спортсмени Луганської області завоювали чотири медалі

В Італії завершився II етап Кубка Світу з плавання в ластах, у якому взяли участь найсильніші спортсмени з 20 країн.

До складу національної збірної увійшли представники Луганщини – спортсмени Сєвєродонецької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивно-технічної школи водних видів спорту «Садко»: майстри спорту України міжнародного класу Валентина Резнік і Денис Левін.

За результатами змагань наші спортсмени завоювали чотири медалі: два золота та два срібла, повідомляє управління молоті та спорту облдержадміністрації.

Про розміри щорічної виплати разової грошової допомоги до 9 травня

Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2017 року № 223 «Деякі питання виплати у 2017 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» установлено, що у поточному році виплату разової грошової допомоги до 5 травня здійснює Міністерство соціальної політики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської державних адміністрацій, які через відділення зв’язку або установи банків пер

Колектив Департаменту взяв участь в акції «Квітуча Луганщина»

Колектив Департаменту фінансів облдержадміністрації взяв участь в акції «Квітуча Луганщина», яка проходила 8  квітня поточного року за ініціативи голови Луганської облдержадміністрації у рамках загальнодержавного Дня довкілля.

Забезпечено прибирання території навколо озера Чисте від побутового сміття, що є одним з улюблених  місць відпочинку мешканців Сєвєродонецьку.  

Платники Луганщини перерахували понад 1,2 млрд грн податків і зборів до зведеного бюджету держави

У січні-березні 2017 року платники з Луганської області сплатили до зведеного бюджету країни 1 млрд 224 млн грн податків і зборів. Це на 297 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді 2016-го року.

 

Зокрема, до загального фонду Державного бюджету надійшло 562,1 млн грн. Індикативні показники Міністерства фінансів України виконано на 104,3 %, додатково перераховано 23,4 млн грн. У порівнянні з показниками за 2016 рік надходження зросли на 126,4 млн грн.

 

Новини АТО: на Луганщині не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-окупаційні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

 

Зокрема, по укріпленнях наших воїнів поблизу смт Новотошківське, села Новоолександрівка, Новозванівка та Троїцьке Попаснянського району чотири рази застосовувалися 82-мм міномети, гранатомети різних типів і великокаліберні кулемети.

 

У напрямку смт Станиця Луганська противник тричі відкривав вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.