Архів новин

04 апреля 2017

Луганщину відвідала місія Керівної групи експертів з впровадження програми перетворень (STAIT)

4 квітня 2017 року Луганщину відвідала місія Керівної групи експертів з впровадження програми перетворень (STAIT), до складу якої увійшли Інгрід МакДоналд, директор Керівної групи експертів з впровадження програми перетворень та Сеголен Адам, керівник з питань гуманітарної політики Дитячого Фонду ООН.

Юрій Гарбуз зустрівся з представниками Товариства Червоного Хреста України

Сьогодні голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся представниками Товариства Червоного Хреста України. Також у зустрічі взяли участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко та виконуючий обов’язки директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка.

 

Ініційовано створення об'єднання промисловців області

Представники облдержадміністрації на чолі з керівником області Юрієм Гарбузом, за участю заступника голови ОДА Юрія Клименка, а також керівників Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Сергія Шелеста та Артема Скаженика зустрілися з представниками промислових підприємств області.

Відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації Гарбуза Ю.Г. з Президентом Товариства Червоного Хреста України Усіченком І.Г.

Відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації Гарбуза Ю.Г. з Президентом Товариства Червоного Хреста України Усіченком І.Г., Главою регіонального офісу Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні Хусейновим Г., Головою Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Кудаєвою О.Т. та за участю т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Рибалка О.Ю. з актуальних питань подальшої взаємодії, співробітництва між регіональним Товариством Червоного Хреста та медичною службою в області. 

Нарада-семінар з питань раціонального споживання енергоресурсів і впровадження енергомоніторингу в комунальних установах

Під головуванням першого заступника голови ОДА Романа Власенко відбулася нарада-семінар з питань раціонального споживання енергоресурсів і впровадження енергомоніторингу в комунальних установах.
На порядок денний були винесені питання щодо створення і впровадження організаційно-виконавчої системи енергоменеджменту згідно з міжнародними стандартами та автоматизованої системи енергомоніторингу;

На Луганщині вже розпочалися весняно-польові роботи, – брифінг

Про це розповіла на брифінгу для ЗМІ в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації – заступник директора Департаменту Любов Безкоровайна.

«Надзвичайно важливим заходом, спрямованим на реалізацію в поточному році завдань зі стабілізації та зростання виробництва продукції рослинництва, – є проведення комплексу весняних польових робіт», – зазначила вона.

Сьогодні господарства всіх категорій області продовжують займатися заготівлею необхідних матеріально-фінансових ресурсів для проведення цієї аграрної кампанії.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на  надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 1.163,7 тис. грн.

На Луганщині весняно-польові роботу в розпалі

Надзвичайно важливим заходом, спрямованим на реалізацію в поточному році завдань зі стабілізації та зростання виробництва продукції рослинництва є проведення комплексу весняних польових робіт.

Укомплектування посад державної служби

04.04.2017 відповідно до Закону України „Про державну службу”, за результатами конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії „В”, в Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації відбулось призначення Інни Сазонової на посаду головного спеціаліста з акушерства і гінекології. Оскільки вона вперше прийнята на державну службу, нею було складено Присягу державного службовця у присутності трудового колективу Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та відсьогодні набуто статусу державного службовця.

На Луганщині засуджено організаторів Інтернет-магазину, що незаконно збував спецзасоби у зоні АТО

У Луганській області суд виніс обвинувальний вирок двом мешканцям Лисичанська, які створили канал незаконного ввезення до України спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації та їх збут через Інтернет-магазин.

Правоосвітні заходи для державних службовців

Сьогодні згідно з планом навчань для працівників Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, проведено семінарське заняття. Наразі всі працівники ознайомились із Правилами внутрішнього службового розпорядку в Луганській обласній державній адміністрації (затверджених конференцією державних службовців Луганської обласної держадміністрації, яка відбулась 16.03.2017).

УКРАЇНА І ЛИТВА: ІНВЕСТИЦІЙНІ ТА БІЗНЕС-МОЖЛИВОСТІ

20 квітня 2017 року у Торгово-промисловій палаті України відбудеться конференція «Україна і Литва: інвестиційні та бізнес-можливості». Співорганізаторами конференції виступають ТПП України, Литовська та Вільнюська палати торгівлі, промисловості та ремесел, Український союз промисловців та підприємців, Посольство Литовської Республіки в Україні.

Відбувся обласний форум «Інтеграція ВПО та розвиток громад: кращі практики»

Ефективне забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб можливе лише шляхом консолідації зусиль органів державної влади та громадських організацій.

Про це йшлося на обласному форумі «Інтеграція ВПО та розвиток громад: кращі практики», який відбувся у Сєвєродонецьку з ініціативи Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Основні підсумки діяльності Департаменту фінансів Луганської облдержадміністрації за березень 2017 року

У березні 2017 року  Департаментом вживались заходи щодо управління коштами обласного бюджету, забезпечення сталого фінансування заробітної плати працівникам бюджетних установ та соціальних виплат населенню Луганської області.

Так, за березень 2017 року:

Ми вирішимо проблему постачання енергоносіїв на Луганську ТЕС та збережемо наші автошляхи, – Юрій Гарбуз

Під час апаратної наради розглянуто питання щодо підсумків роботи Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації за 2016 рік та пріоритетні напрямами роботи на 2017 рік.

 

На колегії облдержадміністрації розглядатиметься Регіональна програма житлового кредитування учасників АТО і членів їх сімей на 2017-2021 роки

Сьогодні, 4 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду.

Участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівники структурних підрозділів ОДА, представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

На порядку денному першим розглянули питання «Про житлове кредитування учасників антитерористичної операції і членів їх сімей на 2017-2021 роки».

Керівники Луганської та Львівської областей зустрілись у «прямому ефірі»

Голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин взяли участь у телемості, організованому «Першим Західним» та обласним телеканалом «ЛОТ».

Очільники областей обговорили  підсумки співробітництва у культурній та освітній сферах, на подальший розвиток якого в бюджетах областей закладено по 1,5 млн.грн. А також анонсували запровадження спільних проектів щодо відновлення на Луганщині медицини третього рівня.

Товарна насиченість продуктами харчування на Луганщині відповідає попиту населення

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду березня 2017 року на підконтрольній українській владі території області склалася наступна цінова ситуація.

Незмінними залишалися ціни на хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,21 грн), хліб житній, житньо-пшеничний (11,07 грн), сало (33,50 грн), борошно пшеничне (9,22 грн), масло вершкове (143,13 грн), макаронні вироби (10,03 грн), птиця (тушки курячі) (40,87 грн), сир м’який жирністю 9% (95,24 грн).

В облдержадміністрації обговорили проблеми сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

Саме з цих питань відбулося засідання обласної Координаційної ради, яке провила заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Луганська область допомагає своїм захисникам

На виконання Указу Президента України від 11.02.2016 № 44 «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби» в Луганській області створено координаційну раду з надання допомоги цим військовим формуванням.

 

Також у рамках координаційної ради було затверджено розподіл шефської роботи між міськими радами міст і райдержадміністраціями за місцями дислокації військових підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

 

Рішення щодо абонплати на газ має бути призупинено - Президент

«Без діалогу з людьми такі рішення не приймаються», - прокоментував рішення про запровадження абонплати на газ Президент Петро Порошенко.

«Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до Уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує», -  зазначив Глава держави.

 

Реальная помощь работодателям в подборе персонала

Для успешного развития бизнеса мало одной идеи, продукта или красиво обустроенного офиса. Для динамичного роста и развития предприятия, в первую очередь, необходимо построение системы жизнедеятельности, так называемого организма. Сегодняшний рынок труда характеризуется огромным количеством людей, ищущих работу. Смотря на эту ситуацию, кажется, что нет более простого задания для работодателя, чем найти кандидата на вакантную должность на своем предприятии. Однако, на самом деле все выглядит совсем не так. Этот процесс – достаточно сложная и трудоемкая работа.

На Луганщині проведено обласний форум «Інтеграція ВПО та розвиток громад: кращі практики»

Ефективне забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб можливе лише шляхом консолідації зусиль органів державної влади та громадських організацій. 31 березня 2017 року в місті Сєвєродонецьку з ініціативи Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав внутрішньо переміщених осіб в Україні» проведено обласний форум «Інтеграція ВПО та розвиток громад: кращі практики».

Новини АТО: в Луганській області продовжуються обстріли

Вчора ввечері з непідконтрольної українській владі території бойовики вели обстріл з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї у напрямку смт Станиця Луганська.

 

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Відбулося засідання Луганської обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми

30 березня 2017 року відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик. Під час заходу обговорено низку актуальних питань. Так, з ініціативи членів ради розглянуто питання попередження залучення дітей до участі в небезпечних Інтернет-іграх «Синій кит», «Тихий дім», «Розбуди мене в 4.20».