Прес-центр4 квітня 2017, 10:04

Луганська область допомагає своїм захисникам

На виконання Указу Президента України від 11.02.2016 № 44 «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби» в Луганській області створено координаційну раду з надання допомоги цим військовим формуванням.

 

Також у рамках координаційної ради було затверджено розподіл шефської роботи між міськими радами міст і райдержадміністраціями за місцями дислокації військових підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

 

Протягом 2016 року одній із військових частин Збройних Сил України, яка дислокується на Луганщині, надавалася благодійна допомога у вигляді майна інженерного призначення, продовольчих товарів, автомобільної техніки та запчастин, приладдя до стрілецької зброї, майно зв’язку та речове майно.

 

У межах області розташований окремий підрозділ військової частини 3035 Національної гвардії України. У 2016 році Рубіжанською міською радою проведено роботу щодо забезпечення приміщення для розміщення військовослужбовців Національної гвардії України, де встановлено газові печі, проведено ремонтні роботи душових та побутових приміщень.

 

Через пошкодження у результаті ворожих обстрілів постійно вживаються заходи до відновлення інфраструктури КПВВ «Станиця Луганська» Станично-Луганською селищною радою забезпечуються належні санітарно-гігієнічні умови на контрольного пункту.

 

Організації долучилися до шефства над підрозділами Луганського прикордонного загону.

 

ДП «Луганський облавтодор» виконав роботу з підтримки порядку, облаштування державного кордону, виконував ямковий ремонт під’їзних доріг. При ускладнених погодних умовах постійно надавалася техніка для розчищення снігових заметів, що забезпечило безперебійну роботу пунктів пропуску.

 

Міська громадська організація «Лисичанський Центр сприяння підприємництва» надала шефську допомогу в технічному обслуговуванні техніки, наданні матеріальної допомоги, меблів, паливно-мастильних матеріалів, будівельних матеріалів, продуктів харчування. Дев’яти прикордонникам видано матеріальну допомогу на суму 9000 грн.

 

Підприємства області надавали шефську допомогу у вигляді лісоматеріалів, дров, овочів та фруктів.

 

З метою забезпечення дозвілля військовослужбовцям прикордонного загону надана можливість займатися спортом у приміщенні ДЮСШ та на стадіоні «Нива» у смт Станиця Луганська.

 

У рамках громадського виховання, на національно-патріотичної та військово-патріотичної роботи навчально-виховні заклади області систематично взаємодіють з учасниками АТО, військовослужбовцями ЗСУ, НГУ,представниками Національної поліції, пожежно-рятувальної служби тощо, проводячи тематичні заходи.