Архів новин

14 апреля 2017

На Луганщині готуються до відзначення Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні

14 квітня в облдержадміністрації відбулося засідання обласного організаційного комітету з підготовки та відзначення Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні.

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, представники місцевих органів вдали, громадських організацій ветеранів та учасники АТО.

Присутні обговорили проект відповідного робочого плану, організаційні напрацювання та погодили пропозиції стосовно локацій заходів.

Оголошення конкурсного відбору на 2018 рік

Регіональною комісією оголошено конкурсний відбір інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2018 році.

Термін прийому документів для участі в конкурсному відборі інвестиційних програм (проектів): з 18.04.2017 до 18.05.2017.

Місце прийому документів: Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації, кімн. 20, проспект Центральний, 59,
м. Сєвєродонецьк.

Засідання регіональної комісії

Наступне засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку відбудеться 20.04.2017
о 13-30 за адресою: м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59,
2 поверх, крило Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, зал засідань

Відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку

13 квітня 2017 року в приміщенні облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Увага! Оголошення

20  квітня 2017 року  в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 13:30.

У Луганській області ціни на більшість продуктів харчування нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за першу декаду квітня 2017 року на підконтрольній українській владі території області склалася наступна цінова ситуація.

Незмінними залишалися ціни на хліб житній, житньо-пшеничний (11,07 грн), сало (33,50 грн), ковбаси варені першого ґатунку (48,57 грн), молоко (13,54 грн), масло вершкове (143,13 грн), сметану (42,93 грн), картоплю (6,91 грн).

86-й Міжнародний Ізмірський ярмарок

За інформації Посольства України в Турецькій Республіці 18-22 серпня 2017 року відбудеться 86-й Міжнародний Ізмірський ярмарок у м. Ізмір, Туреччина.

Міжнародний Ізмірський ярмарок найстаріший торговий майданчик Туреччини, на якому представляється широке коло різноманітних товарів, послуг, культурни х заходів.

Бізнес-місія до Республіки Албанія

За інформації Торгово-промислової палати України у період з 27 по 30 квітня 2017 року заплановано проведення бізнес-місії українських підприємств до Республіки Албанія. Уряд Албанії офіційно затвердив зазначені дати як Дні України в Албанії. В рамках проведення зазначеної місії 28 квітня 2017 року відбудеться Українсько-Албанський економічний форум, в якому візьмуть участь Міністр економіки, Міністр сільського господарства та інші представники Уряду Албанії.

13 медалей привезли наші дзюдоїсти з відкритої першості Донецької області

У місті Лиман (Донецька область) відбувся відкритий чемпіонат Донецької області з дзюдо серед юнаків та дівчат до 16 років, до 15 років та до 14 років.

У змаганнях взяли участь близько 200 спортсменів з 16 команд Донецької та Луганської областей.

На чемпіонаті Луганщину представляли 20 спортсменів з міст Рубіжне та Сєвєродонецьк. За результатами запеклої боротьби луганчани завоювали 13 медалей: 6 золотих, 4 срібні та 3 бронзові.

Глава держави підписав зміни до Закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні»

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Згідно із Законом довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи виключено із переліку документів, до яких вносяться відомості про місце перебування особи.

На Луганщині висаджено понад 14 тисяч дерев і кущів

У рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та до Дня благоустрою по всій території регіону відбулась обласна акція «Квітуча Луганщина».

До цього заходу долучилися 1,6 тис. підприємств, установ та організацій області. Майже 68 тис. учасників акції наводили лад на прилеглих територіях, білили дерева, прибирали побутове сміття у паркових зонах та навколо берегів водойм, на спортивних та дитячих майданчиках.

У рамках акції на Луганщині висаджено понад 14 тис. дерев та кущів, впорядковано 584,392 м² газонів та квітників.

Президент підписав Закон про посилення відповідальності військовослужбовців

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців та деяких інших осіб».

Метою Закону є підвищення рівня військової дисципліни військовослужбовців, а також військовозобов’язаних та резервістів під час проходження зборів, удосконалення порядку притягнення зазначених осіб до відповідальності за вчинення військових адміністративних правопорушень.

Звіт про громадські консультації проекту Плану заходів з реалізації в 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

З 10 березня по 10 квітня 2017 року проведено публічні громадські обговорення та електронні консультації з громадськістю проекту Плану заходів з реалізації в 2017-2018 роках Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.

 

З текстом Звіту можна ознайомитись за посиланням.

 

У Луганській області виявлено та вилучено 67 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 14,56 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах та території Тошківського лісництва. Також у Лисичанську продовжуються перевірки лінії газопроводів.

Загалом виявлено та вилучено 67 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 30 артилерійських снарядів, 3 мінометних міни, 10 ручних гранат, 7 підривників та 17 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 31 піротехнік та 12 одиниць техніки.

Пам'ятайте!

ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНА ДІЯЛЬНІСТЬ В УМОВАХ НОВИХ ВИКЛИКІВ І ПРІОРИТЕТІВ

В рамках проекту в промислових містах України заплановано серію практикумів (семінарів) з актуальних питань ЗЕД. Учасники заходу отримають практичні рекомендації з питань змін правил і практики міжнародної торгівлі, практичних аспектів реалізації комерційних можливостей в рамках виконання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, торгівлі з державами Євразійського економічного союзу, КНР та іншими державами, придбають нові ділові контакти , обміняються досвідом.

Участь безкоштовна.

Новини АТО: в Луганській області продовжуються ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування тричі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку сіл Катеринівка і Новоолександрівка Попаснянського району застосовувалися автоматичні та протитанкові гранатомети.

 

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу смт Станиця Луганська противник відкривав вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

 

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Інформація щодо пом’якшення вимог стосовно вмісту ГМО для безмитної закупівлі «жовтої» кормової кукурудзи

Державним казначейством Кенії була офіційно поширена інформація серед органів державної влади Кенії (у тому числі серед податкових та митних органів) щодо запровадження процедури безмитної закупівлі «жовтої» кормової кукурудзи для потреб уповноважених компаній, які входять до Асоціації мукомелів та Асоціації виробників комбікормів Кенії.

При цьому, кенійською стороною пом’якшуються вимоги до імпортованої кукурудзи, зокрема:

Бізнес-делегації українських підприємств та компаній до Угорщини 20-21 квітня 2017 року

Програма інтенсивного експорту України запрошує представників харчової, аграрної промисловості, або галузей, продукція та послуги яких застосовуються в вищеназваних галузях до складу бізнес-делегації українських підприємств та компаній до Угорщини 20-21 квітня 2017 року.

Програма заходу:

20.04.2017 на вибір:

Варіант 1: В2В зустріч із угорським бізнесом в Будапешті (супровід партнерами Проекту інтенсивного експорту України).

Національний банк продовжує лібералізацію валютного регулювання

За інформацією Національного банку України продовжується поступове послаблення тимчасових валютних обмежень, пом’якшення яких не буде мати дестабілізуючого впливу на ситуацію на міжбанківському та готівковому сегментах валютного ринку.