Архів новин

06 апреля 2017

Юрій Гарбуз: Ми маємо створити асоціацію молодих людей, спроможних змінити світ

6 квітня Юрій Гарбуз підписав розпорядження про створення Луганської обласної молодіжної ради та взяв участь у першому засіданні нового дорадчого органу.

«Ми спільно маємо зламати систему та надати молоді нові можливості для самореалізації. Віднайти справжніх лідерів, на яких влада буде спиратись. Ми маємо створити асоціацію молодих людей, спроможних змінити світ, але, насамперед, врятувати Луганщину. Я буду радий, якщо ви підете за мною, пліч-о-пліч зі мною, але я буду щасливий, якщо ви будете попереду», – сказав Юрій Гарбуз вітаючи авангард луганської молоді.

Донецька ТПП розпочинає набір на курс «Основи міжнародної торгівлі»

Донецька торгово-промислова палата відновлює роботу Школи міжнародної торгівлі та запрошує придбати практичні навички і підвищити компетенції у сфері організації експорту.

Комплексна програма навчання «Основи міжнародної торгівлі», розроблена фахівцями-практиками Донецької торгово-промислової палати, орієнтована на діючих, початківців і потенційних експортерів.

Дводенна програма представлена наступними темами:

Cемінар-практикум «Експорт до Анголи»

21 квітня 2017 року з 9-30 до 14-00 в Торгово-промисловій палаті України відбудеться семінар-практикум «Експорт до Анголи».

У програмі заходу будуть обговорюватися перспективи для розвитку українського експорту на ринок Анголи, побудова оптимальної схеми роботи, особливості митного оформлення та багато іншого.

Участь у заході безкоштовна (за умови попередньої реєстрації).

Кількість місць обмежена.

Програма заходу:

 

II Міжнародний форум – виставка ділових контактів «БРЕСТ 2017»

27-28 квітня 2017 році у місті Брест (Білорусія) відбудеться
II Міжнародний форум – виставка ділових контактів «БРЕСТ 2017», організатором якої є Брестське відділення Білоруської торгово-промислової палати.

Луганська обласна філармонія запрошує на ювілейний концерт

19 квітня о 18:00 у концертному залі Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С. Прокоф’єва відбудеться ювілейний концерт академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом почесного головного диригента Курта Шміда.

Концерт присвячений 25-річчю встановлення дипломатичних відносин України та Австрійської Республіки, а також 75-річному ювілею австрійського маестро Курта Шміда.

Відкриє святкову програму музичний твір під назвою «Австро-український марш Дружби» за авторством Курта Шміда.

Заходи безпеки під час проведення суботника

Під час суботника, як правило, планується прибрати стихійні звалища, привести до ладу міські парки, сквери, прибудинкові та безхазяйні території, вулиці міста, а також пофарбувати дитячі та спортивні майданчики, лавки, зупинкові павільйони, висадити нові дерева та облаштувати клумби.

 

Промова Президента України під час 10-го Київського безпекового форуму «Старі конфлікти та нові динаміки: стратегії для світу, що змінюється»

Пані та панове,

Дорогий Арсенію,

Вельмишановні прем’єр-міністри Естонії, Латвії та Литви,

Дорогі друзі,

Мені приємно відкривати ювілейну 10-у зустріч Київського безпекового форуму. 

За ці десять років Форум став платформою, що заохочує відкриті дискусії та продукує нові ідеї.

Не можу не висловити слова подяки Вам, Арсеніє, та Вашій команді за насправді велику справу в інтересах України.

Дозвольте також подякувати високоповажній аудиторії за ваш щирий інтерес до України.

Ми маємо створити свою модель кампусу на підставі власних напрацювань та ідей, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 6 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з ректорами вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації щодо реалізації проекту «Університетський кампус».

 

Також у заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк та професорсько-викладацький склад вишів.

 

Луганські дівчата зайняли третє місце у IV Всеукраїнському конкурсі есе «Я – європеєць»

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Серце до серця» спільно з Посольством Литовської Республіки в Україні за підтримки Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України провела  IV Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць».

Захід розпочався ще у вересні минулого року, а закінчився у березні 2017 року.

Сім місяців члени журі розглядали творчі роботи понад 5,5 учасників з усіх регіонів України.

Інформація щодо надходжень податків і зборів та міжбюджетних трансфертів до зведеного бюджету Луганської області станом на 6 квітня 2017 року

Станом на 6 квітня 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 647.889,9 тис. грн податків та зборів, або 97,8 відсотка до надходжень аналогічного періоду минулого року, які становили 698.124,7 тис.грн.

До загального фонду бюджетів на території повністю підконтрольній державі надійшло 543.831,7 тис. грн, або 88,8 відсотка до плану на січень-квітень та 102,4 відсотка до факту минулого року, до бюджетів на непідконтрольній території – 104.058,2 тис.грн, або 62,3 відсотка до рівня минулого року.

Розпочато конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2017 році

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) з 3 квітня оголосило проведення конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2017 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнів: обласних, районних, міських, селищних та сільських рад.

Організатор – Мінрегіон у партнерстві з Радою Європи, Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст України, Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад.

22 квітня о 10:00 в Запоріжжі на каскаді фонтанів «Райдуга» відбудеться туристичний фестиваль – ярмарок «Запоріжжя – місце щастя»

Фестиваль організований спільно виконавчим комітетом Запорізької міськради та обласної туристичною асоціацією за підтримки Запорізької обласної державної адміністрації.

Метою фестивалю  є просування на південно-східному туристичному ринку України нового туристичного продукту та пропозицій, розширення кола ділових партнерів, активізація маркетингової та інвестиційної політики. 

Третє загальнокомандне місце привези наші спортсмени з чемпіонату України зі спортивної гімнастики

Наприкінці березня у місті Кропивницький (Кіровоградська область) відбувся чемпіонат України зі спортивної гімнастики та чемпіонат України серед вікових груп з відповідного виду спорту.

Луганську область представляли 15 спортсменів.

За результатами змагань серед жінок у багатоборстві відзначилась наша Анастасія Будяшкіна – ІІІ місце. В опорних стрибках золото здобула Анастасія Беляєва. За результатами командних виступів наша жіноча збірна зупинилась за крок до п’єдесталу.

Серед чоловіків у вправах на коні бронзовим призером став наш Ілля Лук’яненко.

З місцевих бюджетів області на соціальні виплати населенню у квітні спрямовано 67,6 млн грн

До місцевих бюджетів Луганської області у повному обсязі до потреби на місяць надійшла субвенція з державного бюджету на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи в наслідок психічного розладу в сумі 67652,6 тис. грн.

За звітними даними у 2016 році соціальні виплати з місцевих бюджетів в Луганській області отримували:

Піротехніками Луганщини виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 3,75 га місцевості у Попаснянському, Станично-Луганському районах, території Тошківського лісництва та ділянки біля газопроводів у Лисичанську.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 32 одиниці вибухівки, а саме: 29 артилерійських снаряда, 2 мінометних міни та 1 одиниця інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 26 піротехніків та 9 одиниць техніки.

 

Новини АТО: на Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району відкривався вогонь з протитанкових гранатометів.

 

По укріпленнях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська застосовувалася стрілецька зброя.

 

Інформація щодо втрат та руйнувань не надходило.