Архів новин

07 апреля 2017

Державний фонд регіонального розвитку – фінансовий інструмент сталого розвитку

У рамках проекту ПРООН та ООН Жінки «Відновлення управління та примирення у постраждалих від кризи громадах України», що фінансується Європейським Союзом, відбувся семінар-форум «Державний фонд регіонального розвитку, як фінансовий інструмент сталого розвитку».

61 родина співробітників Національної поліції в Луганській області отримала ключі від службових квартир

Сьогодні, 7 квітня, під час робочої поїздки до Луганської області Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков разом із головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом та головою Національної поліції України Сергієм Князєвим у місті Сєвєродонецьку відкрили новий режимний об’єкт – ізолятор тимчасового тримання, який відповідає європейським стандартам.

 

Про розміри щорічної виплату разової грошової допомоги до 9 травня

Постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2017 року № 223 «Деякі питання виплати у 2017 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» установлено, що у 2017 році виплату разової грошової допомоги до 5 травня, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», здійснює Міністерство соціальної політики шляхом перерахування коштів на зазначені цілі структурним підроз

Юрій Гарбуз зустрівся з молодими педагогами області

Сьогодні, 7 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуза провів робочу зустріч з молодими педагогами області – членами «Асоціації освітян Луганщини».

У зустрічі також взяли участь директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк і голова «Асоціації освітян Луганщини» Володимир Артюшенко.

Державний фонд регіонального розвитку, як фінансовий інструмент сталого розвитку

6 квітня 2017 року в рамках проекту ПРООН та ООН Жінки «Відновлення управління та примирення у постраждалих від кризи громадах України», що фінансується Європейським Союзом, пройшов семінар-форум на тему: «Державний фонд регіонального розвитку, як фінансовий інструмент сталого розвитку».

Львівщина радо зустрічала дітей з Кремінського району

У рамках освітньо-культурного проекту «Змінимо країну разом» учні з Кремінської школи-гімназії, міської загальноосвітньої школи № 3, Красноріченської та Єпіфанівської сільських шкіл повернулися зі Львівщини.

Діти побували у Радехівському районі. Вони проживали у родинах своїх однолітків у районному центрі.

Під час перебування в Радехові відвідали місцеві школи, побували в музеї Маркіяна Шашкевича.

Також незабутньою для наших учнів стала екскурсія до міст Львова та Луцька, де вони ознайомилися з Олеськии, Підгорецьким, Золочівським замками та Китайським палацом.

Юрій Гарбуз ухвалив концепцію створення на Сватівщині табору патріотичного виховання

У нараді з цього питання, яку провів голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, взяли участь його заступник Ольга Лішик, начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов та голова Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров.

Під час обговорення очільник області зазначив, що створити в області такий табір необхідно, проте вже зараз потрібно мати концепцію подальшого розвитку закладу.

Шукаємо сім’ю

На території Сватівського району є приміщення невеликого дитячого садочку, яке місцева влада готова передати в користування дитячому будинку сімейного типу.

Приміщення розміщується на території с. Райгородськ Сватівського району Луганської області.  До  районного центру, м. Сватове, -  20 км.  Село розташовано на березі річки Жеребець.  Приміщення обладнане необхідними меблями та побутовою технікою (фото додається).

Наш Євген Юденков став чемпіоном Ukraine International cup

У київському Палаці спорту завершився 15 ювілейний міжнародний турнір зі спортивної гімнастики Ukraine International cup.

Цього року у змаганнях взяли участь спортсмени Німеччини, Малайзії, Білорусі, Ізраїлю, Туреччини Грузії, Словенії, Литви, Кіпру, Молдови.

На змаганнях у складі національної збірної виступав і наш гімнаст Євген Юденков, який встиг відзначитись у перший же день змагань – завоювавши одразу два золота, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Більше 6000 малюнків маленьких луганчан священнослужителі передадуть на непідконтрольну територію

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Свято-Христо-Різдвяний кафедральний собор і Хресто-Воздвиженський храм у м.Сєвєродонецьку та привітав вірян зі святвом Благовіщення Пресвятої Богородиці.

«Сьогодні Велике Свято, яке символізує надію на мир та добрі вісті, коли усі православні молять Матір Божу, сподіваючись на її заступництво. Я теж почав ранок з молитви, адже майже кожного дня гинуть або отримують поранення наші хлопці. Я низько вклоняюсь їх матерям і усім серцем відчуваю їх біль.

В Луганській області виявлено та вилучено 61 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 6,51 га місцевості у Новоайдарському, Сватівському, Попаснянському та Станично-Луганському районах і території Тошківського лісництва. Також у Лисичанську перевірено лінії газопроводів. Загалом піротехніками виявлено та вилучено 61 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряда, реактивний снаряд, вісім мінометних мін, 27 набоїв та 22 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 31 піротехнік та 11 одиниць техніки.

 

1 квітня відкрито нове приміське залізничне сполучення «Попасна - Сіверськ»

Ця подія відбулася завдяки спільних зусиль Луганської облдержадміністрації та регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця».

Відтепер рух поїзда здійснюється щодня, крім суботи.

Для багатьох жителів області це досить добра новина, оскільки залізничний транспорт є одним з найнадійніших і затребуваних, а також, з огляду на тарифну політику і надання пільг, особливо для малозабезпечених категорій населення.

Облдержадміністрація висловлює щиру вдячність працівникам регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за виконану в цьому напрямі роботу.

Новий закон дає місцевій владі всі інструменти для боротьби з незаконним будівництвом

З 10 червня громади, що мають повноваження держархбудконтролю, повинні перейти на новий формат роботи відповідно до Закону 1817-VIII і розпочати разом з Держархбудінспекцією посилену боротьбу з незаконним будівництвом.

Про це під час круглого столу з мерами міст повідомив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев.

Відкрито нове приміське залізничне сполучення «Попасна - Сіверськ».

З 01 квітня, завдяки спільним зусиллям керівництва облдержадміністрації, зокрема, Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження і регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця» відкрито нове приміське сполучення «Попасна - Сіверськ».
Для багатьох жителів області це досить визначна подія, оскільки залізничний транспорт є одним з найнадійніших і затребуваних, а також, з огляду на тарифну політику і надання пільг, особливо важливим для малозабезпечених категорій населення. Рух поїзда здійснюється щодня, крім суботи.

Відбулася робоча нарада з питань реалізації в області житлових регіональних цільових програм

06 квітня 2017 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Власенка Р.Г. відбулася робоча нарада з питань реалізації в Луганській області житлових регіональних цільових програм.

У нараді прийняли участь керівники департаментів облдержадміністрації: економічного розвитку, торгівлі та туризму, фінансів, управління містобудування та архітектури та представники забудовника ТОВ ХК «Мрія-Інвест».

На нараді було розглянуто механізми фінансування будівництва (придбання) житла за регіональними цільовими програмами:

Юрій Гарбуз відвідав офіс ПРООН у Сєвєродонецьку

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз на запрошення команди Програми розвитку ООН відвідав офіс організації в Сєвєродонецьку. Зустріч розпочалася з презентації діючих проектів і пройшла у жвавій дискусії та обміні думками.

Програма відновлення та розбудови миру ПРООН створена на базі восьми діючих на Сході України проектів, охоплює широкий спектр діяльності в Луганській області та має добру співпрацю з обласною та місцевою владою, громадським суспільством і бізнесом.  

Фокус ПРООН у Луганській області: економічне відновлення, децентралізація та громадська безпека

6 квітня 2017 року керівник Луганської області Юрій Гарбуз на запрошення команди ПРООН відвідав офіс організації в Сєвєродонецьку. Зустріч розпочалася з презентації діючих проектів і пройшла в живій дискусії та обміні думками. Демократичність і свобода в діалозі, можливість відстоювати свою точку зору – це запорука успішної роботи команди, члени якої не бояться брати на себе відповідальність і робити вчинки.

Звернення Президента щодо рішення Європейського парламенту про надання безвізового режиму для громадян України

Дорогі співвітчизники!

Європейський парламент проголосував за надання громадянам України права безвізових подорожей до країн Євроcоюзу. Потужну підтримку у цьому питанні нам надала переважна більшість політичних сил, окрім маргінальних проросійських, пропутінських партій. П’ятсот двадцять один депутат твердо висловив свою цілковиту підтримку України.

Новини АТО: на Луганщині поранено чотирьох військовослужбовців

Сьогодні після півночі до Попаснянської районної лікарні доставлено чотири військовослужбовця, які зазнали мінно-вибухових травм та акуботравм внаслідок підриву на міні військового автомобіля поблизу села Новозванівка. Нашим захисникам надано первинну медичну допомогу.

 

Крім того, протягом минулої доби російсько-окупаційні війська вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку сіл Новозванівка і Новоолександрівка Попаснянського району тричі застосовувалися протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.