Архів новин

25 апреля 2017

Адміністративна послуга менше ніж за 30 хвилин – реформування в центрі надання адміністративних послуг м. Лисичанська

У Лисичанському центрі надання адміністративних послуг відкрилася системи автоматизації послуг з реєстрації громадян за місцем проживання  та автоматизації процесу прийому громадян за допомогою впровадження системи «Електронна черга».

Даний проект реалізований в рамках грантової угоди Лисичанської міської ради та програми «Українська ініціатива по підвищенню громадянської довіри», за підтримки Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID).

45879 звернень від жителів області надійшло до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у минулому році

Сьогодні, 25 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуза провів апаратну нараду.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Було розглянуті питання «Про стан роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до облдержадміністрації, державної установи «Луганський обласний контактний центр», місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області у 2016 році».

Ситуація на споживчому ринку області стабільна

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за другу декаду квітня 2017 року на контрольованій українською владою територією області склалася наступна цінова ситуація.

Незмінними залишалися ціни на хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,76 грн), яловичину (92,56 грн), сало (33,50 грн), макаронні вироби (10,07 грн), ковбаси варені першого ґатунку (48,57 грн), молоко (13,54 грн), сметану (42,93 грн), масло вершкове (131,92 грн), сир м’який жирністю 9% (95,46 грн).

Розпочато роботу з відбору інвестиційних проектів на 2018 рік

В облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, присвячений реалізації в області бюджетної програми «Державний фонд регіонального розвитку». Спікером із цієї теми виступив перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко.

Він зазначив, що при облдержадміністрації створено регіональну комісію з прийому інвестиційних проектів, їх оцінки, попереднього конкурсного відбору, що реалізуватимуться за рахунок коштів фонду.

У поточному році з більш ніж 400 проектів, які були подані на конкурсний відбір, пройшли кваліфікацію 402.

Питання енергоефективності обговорять на форумі у Києві

27 квітня у м. Києві відбудеться IIІ Форум енергоефективного партнерства’17 «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих».

Організатор – Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Основні тематичні напрями Форуму:

Щодо ситуації в енергопостачанні Луганської області

На вимогу ДП «Енергоринок» Міністерство енергетики та вугільної промисловості України у зв’язку із заборгованістю за послуги електропостачання у розмірі 6 млрд грн погодило повне припинення різниці перетоків електричної енергії на тимчасово непідконтрольну українській владі територію Луганської області, що здійснюється ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», з 00.00 годин 25.04.2017.

«Фантом» перешкодив незаконній торгівлі з ОРЛО

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з прикордонниками вчора 24 квітня 2017 року на незаконній переправі через р. Сіверський Донець поблизу с. Лобачево затримали «ВАЗ-2111».

На цьому авто мешканка с. Райгородка намагалася переправити до тимчасово непідконтрольного Україні с. Жовте дві тисячі каченят та курчат орієнтовною вартістю майже 50 тис. гривень.

Відносно порушниці складено адміністративний протокол за ч.1 ст.204-3 КУпАП.

В облдержадміністрації розглянуті питання роботи Prozorro

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів робочу зустріч з координатором регіонального центру компетенції ProZorro у Луганській області Андрієм Бабтенком. До участі також долучилася в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Ольга Севостьянова.

Під час заходу розглянуті питання проведення координаторами центрів безкоштовних навчань стосовно роботи електронної системи державних закупівель, надання рекомендаційних роз’яснень з питань проведення, участі та моніторингу процедур закупівель.

Всесвітня спеціалізована виставка "ЕКСПО-2017" Астана

З 10 червня по 10 вересня 2017 р. в м.Астана (Республіка Казахстан) відбудеться Всесвітня спеціалізована виставка «ЕКСПО-2017» https://expo2017astana.com (далі Виставка).

Історія «ЕКСПО» налічує більше 150 років. Перша Всесвітня виставка відбулася у Лондоні в 1851 році. За півтора століття успішної практики Виставки «ЕКСПО» оглянули більше 1 000 000 000 відвідувачів.

Лікарні стануть некомерційними підприємствами, матимуть свій рахунок та встановлюватимуть зарплату без прив'язки до тарифної сітки

Міністерство охорони здоров’я України розробило Методичні рекомендації, які допоможуть змінити господарсько-правовий статус комунальних закладів охорони здоров’я шляхом їх реорганізації з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства. Документ підготовлено на виконання закону «про автономізацію», який на початку місяця ухвалив Парламент («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров'я», №2309а-д). Про це повідомив на брифінгу заступник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.

Відбулося засідання «круглого столу» за участю міжнародних організацій-партнерів облдержадміністрації

У рамках візиту делегації Представництва ЄС та ПРООН до Луганської області в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» з питань економічного розвитку.

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, представники органів влади області всіх рівнів, а також громадськості.

Під час зустрічі учасники обговорили поточний стан реалізації співпраці з ПРООН у рамках Програми відновлення та налагодження миру: 2016-2017 за підтримки Європейського Союзу.

Встановлено граничну вартість путівки (ліжко-дня) за надання послуг із санаторно-курортного лікування у 2017 році

Наказом Мінсоцполітики України від 06 квітня 2017 року № 575 «Про встановлення граничної вартості путівки (ліжко-дня) у 2017 році» затверджено граничну вартість путівки за надання послуг із санаторно-курортного лікування деяким пільговим категоріям громадян, а саме:

інвалідам війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції, інвалідам загального захворювання та з дитинства – 5250 (291,7) грн без податку на додану вартість;

Юрій Гарбуз: Наш синівській і громадянський обов’язок – забезпечити гідні умови життя учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» під головування голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з представниками міських і районних осередків громадської організації «Ветерани Чорнобиля Луганщини» з метою обговорення проблемних питань, взаємодії та відзначення 31-роковин Чорнобильської трагедії.

 

На Луганщині виявлено та вилучено 69 одиниць вибухонебезпечних предметів

24 квітня піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 2,70 га місцевості у Сватівському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, територію Тошківського лісництва. Також у місті Лисичанськ перевіряли лінії газопроводів. 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 69 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 10 артилерійський снарядів, одни реактивний снаряд, три мінометних міни, одна ручна граната, 16 підривників, чотири одиниці набоїв  та 34 одиниці іншої вибухівки.

До розмінування залучались 31 піротехнік та 13 одиниць техніки.

Новини АТО: Під ворожим обстрілом – Попаснянський напрямок

Ввечері минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування двічі відкривали вогонь із станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї по укріпленнях українських захисників поблизу сіл Новоолександрівка і Троїцьке Попаснянського району.

Повідомлень про втрати та руйнування не надходило.