Архів новин

05 апреля 2017

Юрій Гарбуз з робочою поїздкою відвідав Міловський район

Юрій Гарбуз з робочою поїздкою відвідав Міловський район 

У Білокуракинському районі внаслідок необережного поводження з вогнем зайнявся ліс

4 квітня до Головного управління Національної поліції в Луганській області надійшло повідомлення від головного лісничого ДП «Білокуракінське лісомисливське господарство» про те, що на відстані 2 кілометрів від села Курячівка виникло загоряння лісових насаджень, а саме сосни.

 

Під час пожежі знищено дерева віком від 1 до 3 років площею 46,6 га та віком від 7 до 10 років на площі 4,7 га.

 

Попередньою причиною пожежі є загоряння сухої трави внаслідок необережного поводження з вогнем невстановлених осіб.

 

З місцевих бюджетів області на початку квітня спрямовано на соціальні виплати населенню 67,6 млн грн.

05.04.2017 до місцевих бюджетів області у повному обсязі до потреби на місяць надійшла субвенція з державного бюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи в наслідок психічного розладу в сумі 67.652,6 тис. грн, які спрямовані на фінансування відповідних соціальних виплат.

Довідково: за звітними даними у 2016 році соціальні виплати з місцевих бюджетів в Луганській області отримували:

З обласного бюджету профінансована субвенція на утримання центру соціально-психологічної реабілітації дітей в місті Лисичанську

В Луганській області на території, підконтрольній українській владі, функціонує центр соціально-психологічної реабілітації дітей в місті Лисичанську, утримання якого здійснюється за рахунок відповідної субвенції з обласного бюджету міському бюджету міста Лисичанська.

Центр розрахований на 30 місць та надає соціальні послуги дітям міст та районів області, які опинились в складних життєвих обставинах.

«Фантом» протидіє контрабанді

Сьогодні, 5 квітня, співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з прикордонниками на незаконній переправі через р. Сіверський Донець, що знаходиться між селами Лопаскіне та Трьохізбенка, зупинили «Жигулі».

На цьому авто громадянин Трьохізбенки доставив до берега річки 300 кг ковбаси «Салямі» на суму майже 45 тис. грн.
Передбачалося, що товар буде переправлено до тимчасово непідконтрольного Україні Слов’яносербську для подальшої реалізації, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Юрій Гарбуз: Патріотизм – це любов до матері, родини й Батьківщини

Сьогодні, 5 квітня, у Сєвєродонецьку від збірного пункту Луганського обласного військового комісаріату відбулась урочиста відправка близько сотні призовників області до лав Збройних Сил України для проходження військової служби.

Участь у події взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Звертаючись до присутніх, очільник області зауважив, що кожен маленький хлопчик, у дорослому віці повинен стати справжнім воїном і, для сьогоднішніх призовників цей час настав.

Учні Луганщини взяли участь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу- захисту Малої академії наук України

Відбулися фінальні етапи Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів членів Малої академії наук України за напрямами фізика та астрономія, економіка та математика.

Цей конкурс є щорічним інтелектуальним змаганням, що проводиться серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів, а також студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.

СОSМЕ - європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України інформує про підписання Президентом України 09.03.2017 Закону України «Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (С08МЕ) (2014-2020)», прийнятого Верховною Радою України 22.02.2017.

Юрій Гарбуз дав старт проведенню екологічної акції «Квітуча Луганщина»

Шановні земляки!

Комунальникам самотужки не перетворити чагарники у дворах на квітучі клумби. Чистота краю починається з чистоти власної оселі, вулиці, села та міста. Кожен мешканець області має зробити свій внесок у спільну справу і докласти зусиль, щоб навіть найвіддаленіші куточки Луганської області стали чистішими та охайнішими!

Я запрошую всіх 8 квітня стати екологічними волонтерами та долучитись до обласної акції «Квітуча Луганщина» у рамках Всеукраїнській акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою!

Не будьмо байдужими, дбаймо про землю, на якій живемо.

На Луганщині піротехніки виявили та вилучили 36 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 15,66 га місцевості у Марківському, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, Тошківського лісництва, цвинтарі та лінії газопроводів у Лисичанську.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 36 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 2 артилерійських снаряди, 3 мінометних міни, 25 підривників та 6 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

 

До розмінування залучались 29 піротехніків та 11 одиниць техніки.

 

 

Виступ на брифінгу Любові Безкоровайної про хід проведення весняно-польових робіт

Виступ на брифінгу Любові Безкоровайної про хід проведення весняно-польових робіт

Юрій Гарбуз зустрівся з представниками промислових підприємств

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з представниками промислових підприємств області. У заході також взяли участь заступника голови облдержадміністрації Юрій Клименко та директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Сергій Шелест.

 

Департаментом ведеться робота зі встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, двом мешканкам Луганської області

У рамках засідання обласної Координаційної ради з питань сім'ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, що відбулася 30 березня 2017 року, заступник начальника управління праці та зайнятості населення – начальник відділу оплати праці та соціально-трудових відносин Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Шевченко розповів про роботу щодо надання статусу постраждалих від торгівлі людьми двом особам.

 

Новини АТО: На Новоайдарщині поранено українського воїна

Ввечері 4 квітня внаслідок двох ворожих обстрілів з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї по укріпленнях наших захисників поблизу села Кримське Новоайдарського району зазнав поранень військовослужбовець.

 

Крім того, у напрямку села Лобачеве Новоайдарського району об’єднані російсько-терористичні бандформування відкривали вогонь з підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

 

По позиціях сил АТО поблизу села Сизе Станично-Луганського району застосовувалися 120-мм міномети.