Архів новин

12 апреля 2017

Луганські спортсмени – Президенту: «Дякуємо за «Олімп», відпрацюємо медалями!»

Під час відвідування Луганського обласного фізкультурного центру  «Олімп» Президент України Петро Порошенко зустрівся з провідними спортсменами, які тренуються та мешкають  на базі олімпійського резерву.

Трикратна Олімпійська чемпіонка, рекордсменка світу Ольга Бризгіна подякувала Президенту за увагу до Луганської області та звернулась із проханням допомогти у створенні сучасного легкоатлетичного манежу:

Президент вручив реанімобілі і спецавтотранспорт для медичних закладів Луганської області

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Луганщину взяв участь в урочистій церемонії вручення реанімобілів і спеціалізованого автотранспорту для медичних закладів області. Глава держави подякував медикам області за вірність клятві Гіппократа, сумлінну працю, турботу про пацієнтів і врятовані життя.

Президент на відкритті фізкультурного центру «Олімп»: Спорт – найкраща медична страховка, найнадійніший захист від хвороб

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Луганщину взяв участь в урочистому відкритті обласного фізкультурного центру «Олімп», де тренуються українські олімпійці та паралімпійці.

Глава держави оглянув новозбудований плавальний басейн та зал важкої атлетики, а також поспілкувався зі спортсменами.

Президент вручив нагороди військовим-учасникам бойових дій на Донбасі

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Луганської області вручив нагороди військовим Збройних Сил України, які брали участь у бойових діях на Донбасі.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом Богдана Хмельницького нагороджено 7 військовослужбовців, орденом «За мужність» – 14 воїнів, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни» – 3 бійців.

Ваша сила не лише в міцній броні та могутній зброї, вона – в рішучості, сміливості та готовності віддати життя за Україну - Президент танкістам

Президент Петро Порошенко на Луганщині зустрівся з військовослужбовцями однієї з танкових частин, яка згідно Мінських домовленостей відведена від лінії зіткнення.

Петро Порошенко наголосив, що йому, як Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України, дуже приємно особисто вітати славетних захисників України, які перебувають на передньому краї боротьби з ворогом. Він підкреслив, що Збройні Сили України героїчно і стійко виконують завдання антитерористичної операції, утримуючи визначені рубежі та зриваючи загарбницькі плани країни-агресора.

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 658 млн грн податків і зборів

За перший квартал 2017 року до місцевих бюджетів міст та районів Луганської області платники перерахували 657,8 млн грн податків і зборів.

Це на 167 млн грн більше, ніж у січні-березні минулого року, повідомляє  Головне управління ДФС у Луганській області.

Найвагомішим є податок на доходи фізичних осіб, якого за три місяця поточного року надійшло 459,5 млн грн.

Спрощено правило зарахування на екстернат для жителів непідконтрольних та окупованих територій, а також лінії зіткнення

Жителів тимчасово окупованих територій Криму та Севастополя, території проведення АТО та населених пунктів на лінії зіткнення включили до переліку осіб, що можуть здобути загальну середню освіту в формі екстернату. Це передбачено новою редакцією Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах, що днями набрало чинності (Наказ Міністерство освіти і науки України від 13 березня 2017 року № 369).

У зазначений перелік додали ще три категорії осіб:

         •        осіб, які мають статус біженців; 

Обласні лікарі за допомогою нового медичного обладнання врятували життя новородженій дитини

У реанімаційне відділення Луганської обласної дитячої клінічної лікарні у вкрай важкому стані поступила новороджена дитина у віці одна доба життя.

Машиною швидкої медичної допомоги вона була доставлена з пологового відділення Біловодської центральної міської лікарні.

Дитині у віці 2 доби з діагнозом – множинні вроджені вади розвитку шлунково-кишкового тракту, висока і низька кишкова непрохідність, перитоніт, проведена складна операція, що тривала півтори години.  

Місцеві бюджети отримали з держбюджету субвенцію на допомогу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету в обсязі 14 021,9 тис грн.

У Луганській області виявлено та вилучено 21 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 15,03 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах, територію Тошківського лісництва. Також у селі Сиротине Попаснянського району та у Лисичанську продовжують перевіряти лінії газопроводів.

 

Загалом піротехніками виявлено та вилучено 21 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряда, дві мінометних міни, ручну гранату, 10 одиниць набоїв та шість одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

 

Захист прав дитини на виховання в сімейному оточенні є одним із ключових національних пріоритетів України.

В Україні щороку сиротіє та залишається без батьківського піклування багато дітей, і хоча частина з них залишається в родинному колі, проте дехто все ж поповнює заклади інтернатного типу, які ніколи не зможуть замінити дитині сім’ю.

Вітчизняний досвід влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, засвідчує поступову відмову України як держави, від інтернатних форм їх влаштування, орієнтацію на створення та підтримку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На Луганщині з'явився перший мобільний сервісний центр

Територіальний сервісний центр МВС – це автомобіль, який призначений для обслуговування жителів найвіддаленіших сіл і міст, а також тих, хто живе поблизу лінії розмежування.

Автомобіль обладнаний сучасною комп'ютерною технікою, яка дасть можливість на місці проводити заміну водійських прав, видавати техпаспорт та переоформляти транспортні засоби тощо.

Співробітники МВС в Луганській області виїжджатимуть за заявками населення тричі на тиждень.

Ціни на послуги у мобільному сервісному центрі, аналогічні стаціонарному.

Новини АТО: на Луганщині ворог поновив обстріли із заборонених мінометів

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району тричі застосовувалися 120-мм міномети, протитанкові гранатомети та БМП.

 

По укріпленнях українських військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка, Новоолександрівка та Катеринівка Попаснянського району ворог відкривав вогонь з 82-мм мінометів, протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і БМП.