Архів новин

18 апреля 2017

Луганська обласна бібліотека долучилася до відзначення Року Японії

2017 рік оголошено Роком Японії в Україні. Планується провести численні заходи, присвячені японській культурі та її традиціям.

Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Горького, яка сьогодні розташована у Старобільську, активно долучилась до визначення цієї події та, у свою чергу, представила розважально-освітні заходи.

В об’єднаних територіальних громадах Луганщини створено координаційні ради із ґендерних питань

На Луганщині створено три об’єднані територіальні громади – Білокуракинська, Новопсковська та Чмирівська. Сьогодні вони знаходяться на стадії становлення і дуже важливо на самому початку цього процесу врахувати всі ґендерні аспекти.

Саме з цією метою у громадах за підтримки міжнародної організації ООН Жінки створено координаційні ради із питань ґендерної політики.

Днями проведено семінар-практикум за темою: «Ефективна робота координаційних рад із ґендерних питань».

В об’єднаних територіальних громадах Луганщини створено координаційні ради із ґендерних питань

На Луганщині створено три об’єднані територіальні громади – Білокуракинська, Новопсковська та Чмирівська. Сьогодні вони знаходяться на стадії становлення і дуже важливо на самому початку цього процесу врахувати всі ґендерні аспекти. Саме з цією метою у громадах за підтримки міжнародної організації ООН Жінки створено координаційні ради із питань ґендерної політики.

 

Попередження про погіршення погодних умов

За прогнозом українського гідрометеоцентру протягом доби 19 квітня  2017 року по Луганській області очікується посилення північно-східного вітру        15-20 м/сек., вночі місцями сильний дощ з мокрим снігом, місцями налипання мокрого снігу.

20-21 квітня 2017 року без істотних опадів, заморозки. Вітер північно-східний 7-12 м/сек. Температура повітря та на поверхні грунту вночі 0-5 градусів морозу, вдень 4-9 градусів тепла.

На Луганщині у Кремінському районі створено «Центр підтримки громад»

У Кремінському районі Луганської області створено унікальний «Центр підтримки громад». На базі Кремінського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та громадської організації «Наша громада» за підтримки польового офісу Агентства ООН у справах біженців створено «Центр підтримки громад». У Центрі розташовано 5 громадських організацій, які надають різноманітні послуги внутрішньо переміщеним особам та місцевим мешканцям на безоплатній основі.

Соціальні проблеми чорнобильців вирішуються як на державному, так й на обласному рівнях, – брифінг

18 квітня в облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, присвячений питанню соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильський АЕС. Спікером виступила директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Вона зазначила, що сьогодні в органах соціального захисту населення на обліку перебуває 3914 осіб цій категорії.

Обрано в.о. голови Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Луганської області

Сьогодні, 18 квітня, у Офісі реформ обрано виконуючого обов’язки голови Луганського осередку Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад. Їм став голова Байдівської сільської ради Старобільського району Олексій Казаченко.

 

Під час заходу учасниками засідання було підтримано акцію «Луганщина у нас одна», започатковану головою Луганської обласної державної адміністрації – керівнитком обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

 

ПРООН проведе тренінги з бізнес-планування для переселенців та підприємців Донбасу

Протягом квітня-травня 2017 року Програма розвитку ООН в Україні (ПРООН) за фінансової підтримки уряду Японії проведе 12 бізнес-тренінгів з розроблення бізнес-планів для подальшого їх подання на конкурс бізнес-грантів.

Інформація надана відділом комунікацій ПРООН:

Запрошуємо переселенців і місцевих жителів Донецької та Луганської областей прийняти участь у тренінгах з написання бізнес-планів. Ці тренінги розроблені для тих, хто бажає започаткувати, відновити або розвинути свій бізнес.

Луганська обласна бібліотека імені М. Горького відзначила Рік Японії

2017 рік в Україні проголошено Роком Японії. З цього приводу Луганська обласна бібліотека імені М. Горького підготувала для жителів Старобільська три розважально-освітні заходи.

В Луганській області триває ремонт автодоріг

З 6 по 14 квітня на Луганщині для безпечного проїзду автодорогами загального користування дорожніми підприємствами ліквідовано на ямковость на площі 18591,2 кв. м пошкодженого дорожнього покриття, у тому числі на дорогах державного значення – 17568,16 кв. м, місцевого значення – 1023,05 кв. м.

 

 

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр став учасником IV Міжнародного фестивалю українського театру «Схід–Захід» (Краків, Польща)

2–9 квітня 2017 року в Кракові, Новому Сончі та Горлицях на півдні Польщі вже вчетверте пройшов Міжнародний фестиваль українського театру «Схід–Захід». Цю унікальну мистецьку подію щороку організовує Фонд масових видовищ і шоу-програм спільно з Центром молоді ім. доктора Генрика Йордана в Кракові.

Луганський обласний український театр представив у Польщі виставу «Легені»

На півдні Республіки Польщі, у Кракові, Новому Санчі та Горлицях, відбувся IV Міжнародний фестиваль українського театру «Схід–Захід».

На сценах театрів виступили колективи з Чернігова, Чернівців, Києва, Одеси, Львову, Харкова, Рівного, Запоріжжя, Сум, Кракова, Берліну, Тбілісі.

Також свою роботу на фестивалі представив Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр.

Бізнес-місія до Бельгії

Запрошуємо зацікавлених українських експортерів приєднатися до місії під головуванням Наталії Микольської - заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торгового представника України, яка відбудеться
13-14 червня 2017 року.

За минулий тиждень виявили та вилучили 151 одиницю вибухонебезпечних предметів

На Луганщині продовжуються роботи з розмінування місцевості. Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 84,02 га місцевості, де виявлено та вилучено 151 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 43 артилерійських снарядів, одну реактивну ракету, 13 мінометних міни, 11 ручних гранат, дві одиниці інженерних боєприпасів, сім підривників, 10 набоїв та 64 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

 

Загалом, до розмінування залучалось 32 піротехніка та 13 одиниць техніки.

 

Спільний прес-реліз за підсумками телефонної розмови в Нормандському форматі

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову в Нормандському форматі з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом і Президентом Росії Володимиром Путіним.

Лідери країн Нормандського формату підтвердили відданість імплементації Мінських домовленостей у частині, зокрема, що стосується як безпекових, так і політичних аспектів врегулювання.

Новини АТО: в Попаснянському районі не вщухає ворожий вогонь

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандугрупування тричі відкривали вогонь у напрямку населених пунктів Попаснянського району.

 

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу сіл Новоолександрівка і Катеринівка застосовувалися 82-мм міномети, протитанкові гранатомети та стрілецька зброя.