Архів новин

03 апреля 2017

Юрій Гарбуз з робочою поїздкою відвідав Троїцький район

Юрій Гарбуз з робочою поїздкою відвідав Троїцький район 

Делегація Луганщини взяла участь у семінарі щодо зміцнення міжвідомчого реагування на ґендерно обумовлене насильство в Україні

Делегація Луганщини взяла участь у семінарі за темою: «Зміцнення міжвідомчого реагування на ґендерно обумовлене насильство в Україні», що відбувся у місті Києві наприкінці березня. Захід проведено з ініціативи Фонду народонаселення ООН та Східноєвропейського інституту репродуктивного здоров’я.

У семінарі взяли участь представники Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Делегація Луганщини взяла участь у семінарі щодо зміцнення міжвідомчого реагування на ґендерно обумовлене насильство в Україні

Делегація Луганщини взяла участь у семінарі за темою: «Зміцнення міжвідомчого реагування на ґендерно обумовлене насильство в Україні», що відбувся у місті Києві 27-28 березня 2017 року. Захід проведено з ініціативи Фонду народонаселення ООН та Східноєвропейського інституту репродуктивного здоров’я. У семінарі взяли участь представники Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

З 1 січня 2017 року встановлена вартість на тверде паливо і скраплений газ для надання пільг і житлових субсидій

Відповідно до індексу споживчих цін на 2017 рік, прийнятого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.07.2016 № 399 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2017 рік та основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2018-2019 роки», для надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у поточному році застосовуються граничні показники вартості:

 

У Старобільському обласному психоневрологічному інтернаті підвищують кваліфікацію старших медичних сестер

Навчання персоналу є невід’ємною складовою організації процесу надання якісних соціальних послуг клієнтам. Це також стосується інтернатних закладів, у тому числи, психоневрологічного профілю, де обслуговується особлива категорія громадян. 

"Mercy Corps", грантова програма "Розвиток малого і середнього бізнесу"

 

Для зручності заповнення анкети, можливо перейти за посиланням https://enketo.ona.io/x/#YKAg

З 1 січня 2017 року встановлена вартість на тверде паливо і скраплений газ для надання пільг і житлових субсидій

Відповідно до індексу споживчих цін на 2017 рік, прийнятого Постановою Кабінету Міністрів України від 01.07.2016 № 399 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2017 рік та основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2018-2019 роки», для надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у поточному році застосовуються граничні показники вартості:

твердого палива – 2162,00 грн за 1 тонну;

Проект підтримки працевлаштування Міжнародної організації з міграції

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу розпочинає проект підтримки працевлаштування та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців, в тому числі учасників бойових дій та осіб, які належать до уразливих категорій населення.

ЗАПРОШУЮТЬСЯ:

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) з Донецької, Луганської областей та Криму, місцеві мешканці, учасники бойових дій, особи, які належать до уразливих категорій населення, віком 18 – 60 років;

«Фантомівці» Луганщини виявляють порушення

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області «Фантом» спільно з військовослужбовцями на незаконній переправі через річку Сіверський Донець біля с. Лобачево затримали ще одного жителя тимчасово окупованого с. Жовте. Він за 50 грн з людини переправляв на гумовому човні бажаючих з Жовтого на підконтрольну уряду України територію.

Коли човняра витягали з води, бойовики так званої «ЛНР» з протилежного берегу відкрили вогонь, повідомляє Головне управління ДФС у Луганській області.

Держмолодьжитло ініціює прозорий порядок надання держпідтримки учасникам АТО та ВПО для придбання житла

Держмолодьжитло вже підготувало та спрямує до Уряду пропозиції щодо змін до Порядку надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом, які мають забезпечити відкритість та прозорість надання такої підтримки сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщеним особам. Про це в ефірі Громадського радіо заявив Перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

Геннадій Зубко розказав, хто змінить країну

Децентралізація – нова система управління, яка виводить людей, які готові стати лідерами в своїх помешканнях, громадах, і готові скористатися інструментами, які дає реформа. Саме вони можуть змінити країну. 2017 рік має стати ключовим періодом пошуку соціально-відповідальних лідерів на місцях. Про це заявив під час спілкування з регіональними журналістами Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

ЗВІТ представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Луганській області Горобця Володимира Івановича за 2016 рік

Вступ

 

Робота Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на території Луганської області в зв’язку з проведенням антитерористичної операції на даний час набуває особливого значення.

   Саме тому пріоритетними напрямками роботи представництва Національної ради  в Луганській області є безумовне виконання законів України в інформаційній сфері та заходів, що передбачені під час АТО, з метою  захисту та підвищення рівня інформаційної безпеки країни.

Луганські лікарі зробили 14-річній дівчинці надскладну бронхоскопічну операцію

Нещодавно у відділенні реанімації та інтенсивної терапії Луганської обласної дитячої клінічної лікарні проведена бронхоскопія 14-річній пацієнтці, яка проживає у смт Білокуракине.

Лікування, що проводилось цій дитині за місцем проживання, не давало ніякої позитивної динаміки. Тому, батьки дівчинки вирішили привезли до міста Лисичанську, де зараз знаходиться лікарня.

У ході проведення бронхоскопії було верифіковане стороннє тіло головного правого бронха (медіатор з гітари), яке знаходилось понад чотири місяці в бронсі.

До уваги суб'єктів господарювання області!

Пропонуємо ознайомитись з діяльністю Офісу з просування експорту та його можливостями в допомозі експортерам.

Офіс з просування експорту створено для допомоги Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у розробці та реалізації політики сприяння експорту та зміцнення стратегічного співробітництва між приватним та державним сектором.

Грантова допомога для самозайнятості від міжнародної організації "Mercy Corps"

Міжнародна організація "Mercy Corps" ("Корпус милосердя") надає мікро гранти в сумі 500 USD внутрішньо переміщеним особам (ВПО), членам сімей приймаючих ВПО і жителям прифронтових міст та сіл для підтримки самозайнятості та розвитку мікропідприємництва.

 

Як отримати допомогу?

Конкурс малих грантів для молоді від ЮНІСЕФ і ГО «Фонд розвитку громади»

Громадська організація «Фонд розвитку громади» оголошує про прийом заявок на участь у другому турі програми малих грантів від Міжнародного дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для заохочення і підтримки громадської активності молоді.

Дедлайн - 14 квітня 2017 р.

У Кремінському районі відбувся спільний семінар-тренінг для голів громадських рад та представників органів влади

30 та 31 березня в рамках виконання заходів Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки в Кремінському районі відбувся тренінг-семінар «Громадська Рада: законодавчі основи створення та організація роботи».

Його організаторами виступили Луганська облдержадміністрація та проект «Відновлення врядування та примирення на територіях, постраждалих від кризи в Україні» ПРООН.

У Сєвєродонецькому центрі зайнятості відкрився центр підтримки підприємців

У рамках модернізації послуг служби зайнятості та орієнтації їх на європейський рівень в Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості розпочав свою роботу Консалтинговий центр із забезпечення безоплатного підтримки підприємців.

 

Відкриваючи Консалтинговий центр, директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський зазначив, що реалізовані службою вже протягом багатьох років проекти, мають на меті втілення сучасних інформаційних технологій та нових форм роботи.

 

Білокуракинська лікарня поповнилась двома новими автомобілями

Вартість транспорту – 360 тис. грн. Кошти виділені із обласного бюджету.  Ще 30 тис. грн на комплектацію спеціалізованих машин додала місцева територіальна громада.

Сьогодні КЗ «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» обслуговує 30 сіл і селищ. Це майже 20 тис. жителів.

Відстань від райцентру до населених пунктів становить 50 км. А транспорт, на якому завжди добиралися лікарі до пацієнтів, часто ламався та потребував ремонту.

За минулий тиждень піротехніки виявили та вилучили 105 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня піротехнічними розрахунками ДСНС було обстежено 28,73 га місцевості, де виявлено та вилучено 105 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 39 артилерійських снарядів, 3 реактивні ракети, 16 мінометних мін та 47 одиниць інших вибухонебезпечних предметів.

 

Загалом, до розмінування залучалось 32 піротехніка та 13 одиниць техніки, повідомляє ГУ ДСНС України у Луганській області.

 

GRAІN & MARІTІME DAYS ІN ODESSA

Запрошуємо представників зернового і морського бізнесу стати учасниками одного з найбільших заходів 2017 року – Graіn & Marіtіme Days іn Odessa, який відбудеться в оновленому форматі з 23 по 27 травня.

Організаторами виступають: ІА «АПК-Інформ», Міжнародна юридична служба Іnterlegal.

Партнери: GAFTA, Nortrop, Dealex, Remedy, NPT.

У рамках заходу:

23-24 травня GPD Commodity Shipping Course, організатор GAFTA

Новини АТО: На Луганщині продовжуються ворожі обстріли

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування чотири рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

 

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району двічі застосовувалися 120-мм міномети та БМП.

 

По укріпленнях наших захисників поблизу смт Станиця Луганська та села Валуйське ворог вів обстріл зі стрілецької зброї.

 

Повідомлень щодо втрат та руйнувань не надходило.

Бізнес-презентація Чорноморського банку торгівлі та розвитку

6 квітня 2017 року, Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) проводить бізнес-презентацію для українського ділового співтовариства в приміщенні Торгово-промислової палати України.

Метою даного заходу є впровадження бізнес-стратегії ЧБТР та продуктів Банку, що пропонуються українським державним та приватним компаніям.