Прес-центр14 квітня 2017, 15:04

На Луганщині готуються до відзначення Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні

14 квітня в облдержадміністрації відбулося засідання обласного організаційного комітету з підготовки та відзначення Дня пам’яті та примирення та 72-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні.

У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, представники місцевих органів вдали, громадських організацій ветеранів та учасники АТО.

Присутні обговорили проект відповідного робочого плану, організаційні напрацювання та погодили пропозиції стосовно локацій заходів.

Так, 8 травня о 9:00 у Сєвєродонецьку біля братської могили «Меморіал слави» за участю керівництва області, ветеранського активу та містян відбудеться мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення, а також  панахида за загиблими у Другій світовій війні.

Цього ж дня, о 17:00, у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі
ім. С. Прокоф’єва передбачено проведення концерту академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії з оголошенням хвилини мовчання та символічним запаленням вогню миру.

Відзначення 72-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні 9 травня заплановано провести у смт Новоайдар за участю керівництва облдержадміністрації, ветеранів, делегацій міст і районів області.

У програмі передбачено: урочистий мітинг, концертна програма, шанування ветеранів та гостей заходів.

«Головне завдання обласної влади, реалізуючи положення відповідного Указу Глави держави, забезпечити гідну підготовку та відзначення Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги», – наголосила Ольга Лішик під час наради.