Прес-центр19 квітня 2017, 10:04

Обласний краєзнавчий музей узяв участь у Всеукраїнському форумі з національно-патріотичного виховання

У Києві відбувся Всеукраїнський форум з питань національно-патріотичного виховання «Співпраця–2017».

У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрацій, центральних органів виконавчої влади та громадськості.

Також до форуму долучились працівники Луганського обласного краєзнавчого музею.

Форум «Співпраця–2017» організовано Міністерством молоді та спорту України, управлінням молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Основні завдання заходу – співпраця та обмін досвідом між органами державної влади, органами місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями з питань національно-патріотичного виховання, підготовка громадських активістів до участі в роботі координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання при місцевих державних адміністраціях тощо.

Під час форуму учасники обговорили Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 - 2020 роки та план заходів на 2017 рік.

Крім цього, обмінялись досвідом розробки регіональних програм національно-патріотичного виховання.

Дуже корисною стала лекція на тему «Українська революція 1917-1921 років в сучасній політиці національної пам'яті» та екскурсія під назвою «Український Київ» до музею «Української революції 1917-1921 років», а також відвідання фестивалю писанок.