Прес-центр11 квітня 2017, 16:04

Лікарі-добровольці мобільного шпиталю оглянули дітей Попаснянського району

Лікарі Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова (ПДМШ) під час своєї третьої місії завітали до Попасної, де провели медичний огляд дітей дошкільного та шкільного віку.

 

Організаторами цього західу виступили головний лікар ПДМШ Дмитро Вернигор та хірург Національноі дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» Сергій Петрик.

 

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик також зустрілася з лікарями-добровольцями та зазначила, що подібні акції є допомогою населенню на лінії зіткнення і підтримкою місцевої медичної сфери.

 

Протягом лютого-квітня поточного року лікарі вже оглянули більш ніж 800 дітей дошкільного та шкільного віку.

 

До складу мобільної бригади дитячих лікарів ПДМШ увійшли вісім лікарів: педіатр, стоматолог, дитячий хірург, отоларинголог, офтальмолог, та три дерматолога.

 

Крім того, у рамках акції «День меланоми» у поліклініці КУ «Попаснянська центральна районна лікарями» дерматологами проведені безкоштовні огляди дитячого та дорослого населення.

 

Діти у яких були виявлені патології під час оглядів представниками Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова взяті на контроль Департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації.

 

Ольга Лішик обговорила з організаторами медичної місії проведення аналогічних оглядів у Станично-Луганському районі та місті Рубіжне.