Архів новин

26 марта 2019

Молодь Луганщини може отримати грант до 60 тисяч гривень на екологічні проекти

До Всесвітнього дня води ЮНІСЕФ за підтримки Уряду Німеччини оголошує конкурс малих грантів «Не полишаючи нікого осторонь». Молодь з  Луганської та Донецької областей може отримати до 60 тисяч гривень на реалізацію екологічних проектів у своїх громадах.

Участь у конкурсі можуть взяти громадські організації, об’єднання, учні/студенти навчальних закладів, групи або індивідуальні учасники.

Дедлайн – 20 квітня 2019 року.

Відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства облдержадміністрації

Його провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Про особливості роботи громадських об’єднань з установами Державної казначейської служби України присутнім розповіла заступник начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області Олена Тищенко.

Вона, зокрема, зосередила увагу представників інститутів громадянського суспільства на основних питаннях, які виникають при взаємодії з держказначейством.

Командувач Об’єднаних сил привітав військовослужбовців угруповання НГУ ОС з 5-ю річницею Нацгвардії

Сьогодні в районі проведення операції Об’єднаних сил відбулися урочистості з нагоди 5-ї річниці Національної гвардії України.

Звертаючись до гвардійців, Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв зауважив, що угруповання Нацгвардії взяло на себе потужні функції боротьби з російськими окупантами на Сході країни та, водночас, із подвижниками російського агресора всередині української держави.

Фінансування виплати пенсій та субсидій у березні завершено

Пенсійним фондом України 25 березня згідно із затвердженими графіками завершено фінансування пенсійних виплат та житлових субсидій.

У березні на виплату пенсій спрямовано 36,41 млрд гривень, на виплату житлових субсидій – 3,98 млрд гривень.

Фінансування пенсій квітня 2019 року та житлових субсидій березня 2019 року розпочнеться 2 квітня, а виплата – з 4 числа відповідно до встановленого графіка.

За матеріалами Пенсійного фонду України

З 1 квітня Уряд запроваджує допомогу багатодітним сім’ям: 1700 гривень на третю і кожну наступну дитину

З 1 квітня 2019 року в Україні збільшується допомога багатодітним сім’ям. Уряд виплачуватиме батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця 1700 гривень. Виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться шість років.

Центр соціального обслуговування, що на Біловодщині, отримав від благодійних організацій 10 інвалідних візків

У Територіальному центрі соціального обслуговування Біловодської селищної ради при відділенні надання адресної натуральної допомоги працює пункт прокату технічних засобів реабілітації.

Нещодавно Центр отримав від Відокремленого підрозділу Благодійної Організації Міжнародного благодійного фонду «Сприяння розвитку медицини» та Всеукраїнської благодійної програми «ДОБРО-ЛЮДЯМ»  гуманітарну допомогу у вигляді 10 інвалідних візків.

Третє загальнокомандне місце та низку нагород привезли наші стрибуни у воду з відкритого кубку України

У Києві завершився відкритий Кубок України зі стрибків у воду серед вікових груп «А» і «В».

До змагань долучились представники дев’яти областей та збірна команда Польщі.

Так, у перший день хлопці та дівчата змагалися у синхронних стрибках з вишки. За результатами наш спортсмен Владислав Клімко та харків’янин Ілля Парака стали чемпіонами із сумою балів 259.02. Крім цього, на вишці у синхронних стрибках серед дівчат луганчанка Марія Середа та харків’янка Поліна Синиця також вибороли золото змагань із сумою 197.73.

Цьогоріч землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 40 мільйонів

У Луганській області юридичні та фізичні особи сплатили у січні-лютому 2019 року 41 млн 534 тис. гривень плати за землю. Ці кошти спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Проект USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» оголошує конкурс концепцій грантових проектів

Проект USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East), що реалізується компанією Кімонікс Інтернешнл, просить надсилати концепції грантових проектів, покликаних зміцнити зв’язок і довіру між громадянами та органами влади у Східній Україні шляхом сприяння належному управлінню та подальшому розвитку української громадянської ідентичності.

За результатами конкурсу Проект DG East планує надати у формі грантів 15 мільйонів гривень у Луганській області та 15 мільйонів гривень у Донецькій області.

Майже шість тисяч жителів області братимуть участь у ЗНО-2019

Учора завершилася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2019 року. Дату подання документів визначають за відтиском штемпеля на поштовому конверті.

Документи, надіслані після 25 березня, опрацьовуватися не будуть.

Наразі регіональними центрами якості освіти виготовлено 99,35 % сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

На Луганщині зареєструвалися 3168 випускників закладів загальної середньої освіти, 1017 учнів закладів професійно-технічної освіти, 996 студентів закладів вищої освіти, 503 випускники минулих років.